FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Your Monkees Music
Quiz about Do You Know Your Monkees Music

Do You Know Your Monkees Music? Quiz


Monkees mania! Do you know their songs by heart, know which songs Mike Nesmith wrote, and have 'I'm A Believer' constantly ringing in your head? This quiz might be for you.

A multiple-choice quiz by JediSlider. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
JediSlider
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2596
Last 3 plays: Guest 166 (5/10), Guest 172 (2/10), bernie73 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Complete the lyric, 'It was easy then to tell right from wrong....' ? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following songs does NOT mention animals at all? Hint


Question 3 of 10
3. Which song has the lyric 'Gazing down through eyes as bright as wonder'? Hint


Question 4 of 10
4. Which album is 'Dream World' on? Hint


Question 5 of 10
5. Who wrote 'Zor and Zam'? Hint


Question 6 of 10
6. What song has the lyric, 'Well, goodbye dear, I just can't take this chance again'? Hint


Question 7 of 10
7. Which album is 'Good Clean Fun' on? Hint


Question 8 of 10
8. Complete the lyric: 'When she's walking so close by my side...' Hint


Question 9 of 10
9. Who wrote 'Daydream Believer'? Hint


Question 10 of 10
10. Which song has the lyric, 'I'm so happy I could almost fly'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 166: 5/10
Jun 21 2024 : Guest 172: 2/10
Jun 18 2024 : bernie73: 4/10
Jun 09 2024 : Guest 107: 7/10
May 11 2024 : Guest 99: 5/10
May 11 2024 : Guest 174: 3/10
Apr 27 2024 : Guest 81: 3/10
Apr 23 2024 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the lyric, 'It was easy then to tell right from wrong....' ?

Answer: Easy then to tell weak from strong.

'When a man should stand and fight, or just go along.' Yep, it's 'Shades of Gray'.
2. Which of the following songs does NOT mention animals at all?

Answer: Tapioca Tundra

Salesman mentions a dog, Short Blackwell's about a cat, while Randy Scouse Git mentions birds on the sidewalk and a valet who resembles a penguin.
3. Which song has the lyric 'Gazing down through eyes as bright as wonder'?

Answer: Sunny Girlfriend

'Oh, while I am sleeping, then she comes creeping into my thoughts at night. Gazing down through eyes as bright as wonder...'
4. Which album is 'Dream World' on?

Answer: The Birds, The Bees, and the Monkees

'Dream World' was also written by David Jones and Steve Pitts.
5. Who wrote 'Zor and Zam'?

Answer: Bill Chadwick and John Chadwick

Bill and John Chadwick were responsible for this lovely little tune. Mike Nesmith's written 'Mary, Mary', 'Circle Sky', and a plethora of other songs, while Boyce and Hart wrote the majority of the early Monkees stuff. Linzer and Randell were the ones who wrote 'I'll Get Back Up On My Feet'.
6. What song has the lyric, 'Well, goodbye dear, I just can't take this chance again'?

Answer: The Girl I Knew Somewhere

'Well, goodbye dear, I just can't take this chance again. My fingers are still burning from the last time. And if your love was not a game, I only have myself to blame. That's as may be, I can't explain. Just ask the girl the I knew somewhere.'
7. Which album is 'Good Clean Fun' on?

Answer: The Monkees Present

'There's a smile on the wind as it touches my face and starts to erase all the gloom. And the sun with a kiss, begins to dismiss the memory of my life without you.' This album was the second after the departure of Peter Tork.
8. Complete the lyric: 'When she's walking so close by my side...'

Answer: My troubles seem to just run and hide.

This was from 'Magnolia Simms', written by Mike Nesmith.
9. Who wrote 'Daydream Believer'?

Answer: John Stewart

10. Which song has the lyric, 'I'm so happy I could almost fly'?

Answer: I Can't Get Her Off My Mind

'I'm so happy I could almost fly and I guess you know the reason why, I'm walkin' down the street with her little hand in mine. And I don't think I'll ever get her off of my mind.'
Source: Author JediSlider

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us