FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Davy Jones
Quiz about Davy Jones

The Ultimate Davy Jones Quiz | Music


A quiz about the short, British, and most people's (mine anyway) favourite Monkee. Feel free to email me if you want to talk about the Monkees coz they rule! Groovy!

A multiple-choice quiz by MonkeeBeatle. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
MonkeeBeatle
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,200
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
811
- -
Question 1 of 10
1. When was Davy born? Hint


Question 2 of 10
2. Which instruments does Davy play? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these songs doesn't Davy sing? Hint


Question 4 of 10
4. How many daughters has Davy got? Hint


Question 5 of 10
5. What is Davy's middle name? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote "War Games" and "Party" with Davy in 1968? Hint


Question 7 of 10
7. When was the first episode of the Monkees aired? Hint


Question 8 of 10
8. On which of these shows has Davy not appeared? Hint


Question 9 of 10
9. How many siblings does Davy have? Hint


Question 10 of 10
10. Which singer changed his name to avoid confusion with Davy Jones? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Davy born?

Answer: 30th December, 1945

Davy was born in Manchester, England. He shares his birthday with Mike Nesmith, although Mike was born in 1942.
2. Which instruments does Davy play?

Answer: Tamborine, maracas, bass, drums

Heaps of (girl) fans bought mini-tamborines to be just like Davy in the 60s.
3. Which of these songs doesn't Davy sing?

Answer: Mary, Mary

Micky sang "Mary, Mary" and it was written by Mike.
4. How many daughters has Davy got?

Answer: 4

Their names are Talia Elizabeth, Sarah Lee, Jessica, and Annabel.
5. What is Davy's middle name?

Answer: Thomas

Davy's full name is David Thomas Jones.
6. Who wrote "War Games" and "Party" with Davy in 1968?

Answer: Steven Pitts

Sorry I mucked this question up before.
7. When was the first episode of the Monkees aired?

Answer: 12th September, 1966

The first episode of "The Monkees" was aired by NBC-TV.
8. On which of these shows has Davy not appeared?

Answer: I Dream of Jeannie

Look out for Davy in these shows!
9. How many siblings does Davy have?

Answer: 3

Davy has three older sisters; Beryl, Linda and Hazel.
10. Which singer changed his name to avoid confusion with Davy Jones?

Answer: David Bowie

David Bowie's real name is David Jones.
Source: Author MonkeeBeatle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Monkees lyrics Average
2. Monkees Lyrics Average
3. Hey, Hey We're The Monkees! Average
4. Sing-A-Long With The Monkees Average
5. Do You Know Your Monkees Music? Tough
6. Monkee Mayhem Tough
7. Monkee Mania! Average
8. Monkees Lyrical Trivia Average
9. Monkees Tunes Tough
10. Monkees for all! Tough
11. Davy Jones Average
12. Monkees Lyrics Tough

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us