FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monkees for all
Quiz about Monkees for all

Monkees for all! Trivia Quiz


If you call yourself a die-hard fan, this quiz will be right up your alley.

A multiple-choice quiz by cjp7213. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. The Monkees

Author
cjp7213
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
72,650
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1227
Last 3 plays: Guest 166 (11/15), Guest 65 (9/15), bernie73 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who is listed as Music Supervisor on More of the Monkees? Hint


Question 2 of 15
2. Who designed the Monkeemobile? Hint


Question 3 of 15
3. In the ad titled Madness, in which the auditions for the Monkees were announced, what restaurant was mentioned? Hint


Question 4 of 15
4. In 'Head', the cow's one line is: Hint


Question 5 of 15
5. What was the band's Beatles-inspired nickname? Hint


Question 6 of 15
6. What was the name of the company made by Bob Rafelson and Bert Schneider that made the Monkees?

Answer: (one word)
Question 7 of 15
7. In the episode, 'Alias Micky Dolenz,' who does Micky impersonate? Hint


Question 8 of 15
8. In 'The Devil and Peter Tork', what does Peter sell his soul for? What was the devil's name? Hint


Question 9 of 15
9. In one episode, Micky loses his voice, as a cause of something magical. What is it?

Answer: (Two Words)
Question 10 of 15
10. In the fairy tale epsiode, who was Mike? Hint


Question 11 of 15
11. What was Peter's last performance with the group? Hint


Question 12 of 15
12. In The Chaperone, Mike tells the general that Micky is the chaperone, Mrs._______________

Answer: (One Word)
Question 13 of 15
13. Mrs.Weefer, the cleaning lady, comes the ________ Tuesday of every month with an r in it Hint


Question 14 of 15
14. What song mentions Mr. Dobalena, Mr. Bob Dobalena?

Answer: (One Word)
Question 15 of 15
15. Who is the woman singing with Micky on Shorty Blackwell? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 166: 11/15
Jun 20 2024 : Guest 65: 9/15
Jun 18 2024 : bernie73: 7/15
Jun 09 2024 : Guest 107: 10/15
May 16 2024 : Guest 120: 12/15
May 13 2024 : Guest 68: 13/15
May 11 2024 : Guest 174: 10/15
May 06 2024 : Guest 71: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is listed as Music Supervisor on More of the Monkees?

Answer: Don Kirshner

2. Who designed the Monkeemobile?

Answer: Dean Jeffries

His name is listed at the end of every episode. Famous customizer George Barris is also thought to have had a hand in the Monkeemobile 2, the one that was mostly seen in car shows and exhibitions.
3. In the ad titled Madness, in which the auditions for the Monkees were announced, what restaurant was mentioned?

Answer: Ben Frank's

'want spirited Ben Frank's-types.' Tommy Boyce called Ben Frank's 'a late night restaurant on Hollywood Boulevard where you'd go in the morning after the Whisky Au-Go Go closed, and drop drugs'
4. In 'Head', the cow's one line is:

Answer: Monkees is ze craziest people

5. What was the band's Beatles-inspired nickname?

Answer: pre-fab four

It stood for Pre-fabricated four
6. What was the name of the company made by Bob Rafelson and Bert Schneider that made the Monkees?

Answer: Raybert

7. In the episode, 'Alias Micky Dolenz,' who does Micky impersonate?

Answer: the gangster Baby Face

One of my favorite episodes.
8. In 'The Devil and Peter Tork', what does Peter sell his soul for? What was the devil's name?

Answer: a harp-Mr.Zero

9. In one episode, Micky loses his voice, as a cause of something magical. What is it?

Answer: monkey paw

a favorite quote of mine from that {episode;} (when looking up a cure for a monkey's paw)Davy: oh, i always thought it was spelled with two e's
10. In the fairy tale epsiode, who was Mike?

Answer: Princess Gwen

I have never seen it, but I would die if I saw Mike in drag.
11. What was Peter's last performance with the group?

Answer: 33 and a third Revolutions per Monkee

12. In The Chaperone, Mike tells the general that Micky is the chaperone, Mrs._______________

Answer: Arcadian

The general and their landlord, Mr. Babbitt, end up falling in love with Micky
13. Mrs.Weefer, the cleaning lady, comes the ________ Tuesday of every month with an r in it

Answer: second

In The Chaperone, She says she comes the second tuesday of every month with an r in it. In Monkee Mayor, Micky says she comes the second THURSDAY of every month with an r in it.
14. What song mentions Mr. Dobalena, Mr. Bob Dobalena?

Answer: Zilch

Mr.Dobalena, Mr.Bob {Dobalena;China} clipper calling {Alameda;Never} mind the further more the plea is {self-defense;It} is of my opinion that the people are intending
15. Who is the woman singing with Micky on Shorty Blackwell?

Answer: Micky's sister, Coco

It's so cute!
Source: Author cjp7213

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us