FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Specific Soundtracks Quizzes, Trivia and Puzzles
Specific Soundtracks Quizzes, Trivia

Specific Soundtracks from a TV Show or Movie Trivia

Specific Soundtracks from a TV Show or Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music from TV and Movies

Fun Trivia
29 quizzes and 305 trivia questions.
1.
  Pre "Glee" - Season One    
Multiple Choice
 15 Qns
The characters on the hit television show "Glee" sing songs from many genre, but one thing is common to them all. They have all been recorded previously. What do you know about the original artists, recordings, productions, etc. of these songs?
Average, 15 Qns, SP44000, Jan 09 16
Average
SP44000
1077 plays
2.
  Soundtrack to "Not Another Teen Movie"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2001 comedy movie "Not Another Teen Movie" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Feb 11 18
Average
ClarkyB
Feb 11 18
138 plays
3.
  Soundtrack to "Bring It On" : Part 2    
Match Quiz
 10 Qns
Continuing from where we left off in the first quiz, match the songs that appear in the 2000 comedy movie "Bring It On" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Oct 18 20
Average
ClarkyB
Oct 18 20
91 plays
4.
  Popular Songs Parodied on "Sesame Street"    
Multiple Choice
 10 Qns
According to Muppet Wiki, over 2000 songs have been written for "Sesame Street" over more than 40 years. Some of these songs are spoofs of other existing songs; how many do you recognize?
Average, 10 Qns, maxomega300, Mar 30 16
Average
maxomega300
234 plays
5.
  Soundtrack to "How to Lose Friends..."    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2008 comedy movie "How to Lose Friends & Alienate People" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Feb 14 21
Average
ClarkyB
Feb 14 21
92 plays
6.
  Soundtrack to "The Girl Next Door"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2004 comedy movie "The Girl Next Door" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Oct 08 20
Average
ClarkyB
Oct 08 20
95 plays
7.
  "X Factor" Originals - Season 7: Week 4    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based upon the UK TV programme "X Factor", Season 7, Live Show Week 4. All questions relate to the original versions of the songs performed on the show.
Tough, 10 Qns, glendathecat, Nov 07 10
Tough
glendathecat
293 plays
8.
  'O Brother, Where Art Thou?'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is for those of you who loved the music in 'O Brother, Where Art Thou' as much as I did.
Average, 10 Qns, LindaC007, Jun 12 22
Average
LindaC007
Jun 12 22
3278 plays
9.
  The "Electric Dreams" Soundtrack    
Multiple Choice
 10 Qns
Talk about a bizarre love triangle! The 1984 movie "Electric Dreams" featured a boy, a girl and a computer that named itself Edgar. This quiz mainly concerns the music and artists of the film's soundtrack. Just don't spill champagne on your keyboard!
Average, 10 Qns, Popsicle01, Mar 09 09
Average
Popsicle01
217 plays
10.
  "That Thing You Do!"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the theme song to one of my favorite movies, "That Thing You Do!". Get it stuck in your head like I got it in mine! have fun!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Sep 02 02
Average
NalaMarie gold member
1513 plays
11.
  "The Ballad of High Noon"    
Multiple Choice
 10 Qns
This song became one of the first true movie theme songs of its time.
Average, 10 Qns, pennie1478, Feb 25 10
Average
pennie1478 gold member
397 plays
12.
  Soundtrack to "Clueless" : Part 2    
Match Quiz
 10 Qns
Continuing from where we left off in the first quiz, match the songs that appear in the 1995 comedy movie "Clueless" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Jan 27 18
Average
ClarkyB
Jan 27 18
126 plays
13.
  Soundtrack to "Bring It On"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2000 comedy movie "Bring It On" to the singer or band that performed them.
Easier, 10 Qns, ClarkyB, Oct 17 20
Easier
ClarkyB
Oct 17 20
97 plays
14.
  'Bridget Jones's Diary' Soundtrack!    
Multiple Choice
 15 Qns
All you have to do is identify which singer, or band who sang the song on the soundtrack to the excellent movie 'Bridget Jones's Diary'. Best of luck!
Average, 15 Qns, Bronte, Oct 03 13
Average
Bronte
1602 plays
15.
  Soundtrack to "Road Trip"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2000 comedy movie "Road Trip" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, May 26 18
Average
ClarkyB
May 26 18
122 plays
16.
  Nick Hornby's "High Fidelity" and Its Music    
Multiple Choice
 10 Qns
Nick Hornby's novel "High Fidelity" is almost all about music. Here are some questions about music mentioned in the book, and also a few question about music in the movie based on the book.
Tough, 10 Qns, Cynicderella, Nov 15 14
Tough
Cynicderella
487 plays
17.
  "The Warriors" Original Soundtrack    
Multiple Choice
 10 Qns
Attention, boppers. Here's a quick quiz to test your memory of the great original soundtrack that accompanied this terrific film. Have fun, and don't drop the ball!
Tough, 10 Qns, TC1261, Jul 08 03
Tough
TC1261
315 plays
18.
  Songs from 'The Singing Detective' (BBC)    
Multiple Choice
 10 Qns
I grew up on the jazz soundtrack from this scintillating Dennis Potter series, long before I was allowed to watch it. How well do you remember these war-time songs?
Tough, 10 Qns, alkmene, Feb 22 04
Tough
alkmene
185 plays
19.
  The Music of 'Shrek'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the music of the CD soundtrack of 'Shrek'. Be sure to take my quiz about the music of 'Pokemon the First Movie.'
Tough, 10 Qns, LilSpikey, Feb 23 02
Tough
LilSpikey
2972 plays
20.
  The Music of 'Cruel Intentions'    
Multiple Choice
 15 Qns
I will describe to you a scene from 'Cruel Intentions' and you just tell me what song is played here.
Tough, 15 Qns, i_love_james_marsters, Aug 09 02
Tough
i_love_james_marsters
771 plays
21.
  The Music of "The Devil's Rejects"    
Multiple Choice
 10 Qns
Not only is "The Devil's Rejects" an awesome movie, Mr. Zombie has a way of putting the right song to fit the moment. This quiz will be about the awesome music of an awesome movie.
Average, 10 Qns, puzuzu1, Feb 24 13
Average
puzuzu1
137 plays
22.
  "Inuyasha" songs    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, you have to know a lot on songs from the great anime show, "Inuyasha"!
Difficult, 10 Qns, inuyuyashaki, Feb 26 06
Difficult
inuyuyashaki
750 plays
23.
  "Detroit Rock City", the songs of the movie    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the songs of the movie.
Tough, 10 Qns, SimonQ89, Dec 06 06
Tough
SimonQ89
371 plays
24.
  Disturbing Behaviour Soundtrack    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey there! A new quiz is here and I decided to make it a little bit different! These questions are about the songs from the movie's sountrack-if you loved the movie, you gotta love the songs! Enjoy!
Difficult, 10 Qns, nataliejosh, Jun 04 01
Difficult
nataliejosh
211 plays
25.
  "Eddie and the Cruisers" Soundtrack Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the songs in the movie "Eddie and the Cruisers". Have fun and good luck!
Difficult, 10 Qns, live4trivia, Feb 15 04
Difficult
live4trivia
388 plays
26.
  "Buffy" Soundtracks    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see if you know your "Buffy" music!
Tough, 10 Qns, _-Buffy-_, Aug 28 12
Tough
_-Buffy-_
347 plays
27.
  "One Piece" Opening and Ending Themes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests your knowledge on the music of the Japanese animated series "One Piece". Good luck.
Tough, 10 Qns, OnePiece17, May 05 11
Tough
OnePiece17
160 plays
28.
  'The Goonies' Soundtrack    
Multiple Choice
 10 Qns
All questions pertain to the 10-song soundtrack that was released on RCA Records in 1985.
Very Difficult, 10 Qns, ShampooCell, Jan 07 03
Very Difficult
ShampooCell
590 plays
29.
  "Love Actually" the soundtrack    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the "Love Actually" soundtrack. I love the soundtrack and I hope you do too.
Average, 10 Qns, 2004, Oct 09 04
Average
2004
668 plays

Specific Soundtracks from a TV Show or Movie Trivia Questions

1. Sung on a playground, "(I Can't Get No) Cooperation" is a parody of a song by what famous band?

From Quiz
Popular Songs Parodied on "Sesame Street"

Answer: The Rolling Stones

Performed by Mick Swagger and the Cobblestones, "Cooperation" is a parody of "(I Can't Get No) Satisfaction" by the Rolling Stones; it also includes a section similar to "Ruby Tuesday." Mick sings about how he wants to ride the seesaw, jump rope, and play hide-and-seek, but can't find anyone to do it with (until the other band members offer to play with him... and promptly run off to hide).

2. The opening credit sequence is accompanied by which song?

From Quiz The Music of "The Devil's Rejects"

Answer: Midnight Rider

The Allman Brothers Band are a fitting way to open this movie, since the song is about someone on the run.

3. Finish the line from the song "We Are!". "______ left behind, it'll only slow us down".

From Quiz "One Piece" Opening and Ending Themes

Answer: Compass

"We Are!" can be heard in the episodes from the beginning to the "Louguetown" episodes. Louguetown is a fictional island city.

4. The show's theme was Halloween and Mary Byrne kicked off with her rendition of "Could It Be Magic". This was a 1975 hit for Barry Manilow and a 1992 hit for Take That, but which disco diva took the song into the charts in 1976?

From Quiz "X Factor" Originals - Season 7: Week 4

Answer: Donna Summer

Manilow co-wrote the song with Adrienne Anderson and his version reached number six on the Billboard Hot 100 and number 25 in the UK (in 1978). Donna Summer's recording was the follow-up to "Love To Love You Baby", her controversial debut hit in the US and UK. It peaked at numbers 52 and 40 respectively. Boyband Take That took the song to number three in the UK.

5. On what day did the singer ask his darlin' not to forsake him?

From Quiz "The Ballad of High Noon"

Answer: Wedding day

After 1952 most westerns began having theme songs to introduce them. Tex Ritter's version of "The Ballad of High Noon" was described in the "Baltimore Sun" as being "the most agonizing delivery of Gary Cooper's musical woes".

6. When Jam's Mum puts her record on at the beginning of the movie, a song by KISS comes on. Which song is it?

From Quiz "Detroit Rock City", the songs of the movie

Answer: I Stole Your Love

Jam's Mum thinks KISS is the devil's music and breaks the record player because she can't turn the record off.

7. How many singers sing the first opening theme song, "Change the World"?

From Quiz "Inuyasha" songs

Answer: 6

The number is in their group name. Since it is V-6 there are six singers.

8. In Season 4's "Beer Bad" Xander puts on the jukebox. What song does the jukebox play?

From Quiz "Buffy" Soundtracks

Answer: Nothing But You

Buffy turns into a cavelady, and she acts all bewildered when Xander puts on the jukebox.

9. 'Dry Bones': Who, exactly, connected dem dry bones?

From Quiz Songs from 'The Singing Detective' (BBC)

Answer: Ezekiel

'Ezekiel connected dem dry bones, now hear de word of de Lord. Dem bones, dem bones gonna walk around..'. This song is performed with gusto by Fred Waring & the Pennsylvanians.

10. In the song "On The Dark Side", when you slip the dark side, you cross what?

From Quiz "Eddie and the Cruisers" Soundtrack Quiz

Answer: The line

This is the very first song that is played in the movie.

11. Finish the song lyrics: "I just want you for my own, more than you could ever know, make my ____ come true, all I want for Christmas is you."

From Quiz "Love Actually" the soundtrack

Answer: wish

The song is called "All I Want for Christmas is You." It is sung by Olivia Olson. In the flim she sings it at a school production.

12. Both the film and its soundtrack album were released by "Virgin". Who was the founder of that company?

From Quiz The "Electric Dreams" Soundtrack

Answer: Richard Branson

Richard Branson started "Virgin Records" as a mail order company, before branching out into record stores, mobile phones, trains and aeroplanes. (No boats as yet, though!) Richard takes an executive producer credit on the film, and most of the artists featured on the soundtrack are "Virgin Records" artists. "Electric Dreams" the movie was not a big box office success, but the soundtrack proved popular with 1980s music fans.

13. Which recording label released "The Warriors" original soundtrack recording?

From Quiz "The Warriors" Original Soundtrack

Answer: A & M

A & M Records, the label which was co-founded by successful musician/entrepreneur Herb Alpert, released this LP.

14. The book's title is also a title of a song sung by...

From Quiz Nick Hornby's "High Fidelity" and Its Music

Answer: Elvis Costello

"High Fidelity" is a song from Elvis Costello's 1980 release "Get Happy!", and it contains lyrics "Some things you never get used to, even though you feel like another man", that can be loosely used to describe Hornby's "growing-up-at-the-age-of-35" novel.

15. Correctly finish the opening line to the main title theme, "The Goonies 'R' Good Enough" by Cyndi Lauper: "Here we are, hanging onto strings of ___________________________."

From Quiz 'The Goonies' Soundtrack

Answer: greens and blues

There are many rumors floating around that Cyndi actually hates this song, and that's why it wasn't included on her Greatest Hits release a few years ago, entitled "Twelve Deadly Cyns...and Then Some."

16. "You, doing that thing you do, Breakin' my heart into a __ pieces, Like you always do"?

From Quiz "That Thing You Do!"

Answer: million

"That Thing You Do" is Tom Hanks's writing and directorial debut.

17. During the opening credits, what song is played?

From Quiz The Music of 'Cruel Intentions'

Answer: Every You Every Me

'Every You Every Me' is by Placebo. This song is on the 'Cruel Intentions' album but the original is on the album 'Without You I'm Nothing'.

18. Who performs the song 'I'm A Believer' in the movie?

From Quiz The Music of 'Shrek'

Answer: Smash Mouth

Smash Mouth is best known for their hit song 'All Star'.

19. Who provides the voices of the sirens?

From Quiz 'O Brother, Where Art Thou?'

Answer: Alison Krauss, Gillian Welch, and Emmylou Harris

20. Which band has two songs on the soundtrack?

From Quiz Disturbing Behaviour Soundtrack

Answer: The Flys

'Gods Of Basketball' and 'Got You'.

21. Sung by animals on a farm, "Barn in the U.S.A." is a parody of a song by what legendary singer?

From Quiz Popular Songs Parodied on "Sesame Street"

Answer: Bruce Springsteen

In this parody of the Boss's "Born in the U.S.A.", the animals (also known as the S. Street Band) sing about how each makes a different noise, but when they all make their noises together, it produces the pleasant sound of a farm. This song was included on later versions of the album "Born to Add," which spoofs "Born to Run," another Springsteen song and album.

22. Who sings "Fooled Around and Fell in Love"?

From Quiz The Music of "The Devil's Rejects"

Answer: Elvin Bishop

Great song, used in an ironic way in the movie. This song is played when Otis is driving Roy and Adam out to the desert to kill them.

23. Rachel Berry's performance of "Don't Rain on My Parade" at Sectionals began a great night for New Directions. This song is from which 1960s musical and movie?

From Quiz Pre "Glee" - Season One

Answer: "Funny Girl"

"Funny Girl" (1964) was written by Bob Merrill and Jule Styne and starred Barbra Streisand. The film was released in 1968.

24. Which song by KISS is the song for the opening credits?

From Quiz "Detroit Rock City", the songs of the movie

Answer: Love Gun

The song "Love Gun" is on the opening credits because it is the name of the album that Jam's mum throws in the trash.

25. Which song starts with only a guitar playing?

From Quiz "Inuyasha" songs

Answer: Fukai Mori

"Ai No Uta" starts off with vocals and piano, really cute song! "Dearest" starts off with only piano, it takes a while before the vocals come in. "Four Season" starts with a guitar and vocals, don't get mixed up!

26. What song do Buffy and Angel share their last dance to in Season 3's "The Prom"?

From Quiz "Buffy" Soundtracks

Answer: Wild Horses

Angel says he's leaving her, and then he shows up at her prom and they share their last dance. I didn't like the song as much as the fact that they danced to it! :)

27. This Cole Porter classic, sung at times by such illustrious voices as those of Ella Fitzgerald and Roy Rogers, had its verses cut before being crooned by Bing Crosby and the Andrews Sisters (the version used in the series). What is the song?

From Quiz Songs from 'The Singing Detective' (BBC)

Answer: Don't Fence Me In

Without its references to Wildcat Kelly and his reluctance either to go to jail or to enter into holy matrimony, this song somewhat loses its context. However, it does remain a sweet and corny little cowboy ballad. 'On my cayoose let me wander over yonder till I see the mountains rise...'

28. In the song "Tender Years", who or what will wash away his tears?

From Quiz "Eddie and the Cruisers" Soundtrack Quiz

Answer: Tender years

This song was played twice in the movie. It was sung by Eddie and by Joanne, just after Wendell died.

29. Who sings "Christmas is all Around Me"?

From Quiz "Love Actually" the soundtrack

Answer: Billy Mack

Billy Mack sings the song in "Love Actually."

This is category 24906
Last Updated Feb 24 2024 5:53 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.