FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Warriors Original Soundtrack
Quiz about The Warriors Original Soundtrack

"The Warriors" Original Soundtrack Quiz


Attention, boppers. Here's a quick quiz to test your memory of the great original soundtrack that accompanied this terrific film. Have fun, and don't drop the ball!

A multiple-choice quiz by TC1261. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music from TV and Movies
  8. »
  9. Specific Soundtracks

Author
TC1261
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
315
- -
Question 1 of 10
1. Which recording label released "The Warriors" original soundtrack recording? Hint


Question 2 of 10
2. The composer of "The Warriors" score and theme music is a well-known and respected artist who's composed music for several other films. His compositions on this LP are the instrumentals "The Theme from "The Warriors"", "The Fight", and "Baseball Furies Chase". Name him. Hint


Question 3 of 10
3. Written by the legendary songwriting team of Holland-Dozier-Holland, this song was a hit for Martha Reeves and the Vandellas back in the 1960's. This version of the song was performed by artist Arnold McCuller. It sums up The Warriors' dilemma after the big meeting becomes a fiasco, and they have to make a quick escape. Complete the title: "Nowhere to ________." Hint


Question 4 of 10
4. Complete the song title: "In ___________." Hint


Question 5 of 10
5. Complete the song title: "Echoes in My ______." Hint


Question 6 of 10
6. Complete the song title: "You're Moving Too ________." Hint


Question 7 of 10
7. This song was performed by artist Genya Ravan. It's a hot tune that also played on the jukebox in the Lizzies' hideout. Complete the song title: "Love is a ______." Hint


Question 8 of 10
8. This song was written by Desmond Child, and it was performed by him and his backup group, Rouge. Complete the title: "_______ of an Ancient Breed." Hint


Question 9 of 10
9. "In the City" was the last song heard in the film. Having been exonerated by the Gramercy Riffs, The Warriors and Mercy begin their journey across the beach. Which artist sings "In the City"? Hint


Question 10 of 10
10. How many Warriors are pictured on the back cover of the LP? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which recording label released "The Warriors" original soundtrack recording?

Answer: A & M

A & M Records, the label which was co-founded by successful musician/entrepreneur Herb Alpert, released this LP.
2. The composer of "The Warriors" score and theme music is a well-known and respected artist who's composed music for several other films. His compositions on this LP are the instrumentals "The Theme from "The Warriors"", "The Fight", and "Baseball Furies Chase". Name him.

Answer: Barry DeVorzon

A gifted, talented composer, Barry DeVorzon has composed music for other films, including "The Exorcist 3". In 1971, he was nominated for a "Best Original Song" Oscar for co-writing the song from the film of the same name, "God Bless the Beasts and Children". (His co-writer was Perry Botkin, Jr.) The song was recorded by the brother-sister recording duo The Carpenters.
3. Written by the legendary songwriting team of Holland-Dozier-Holland, this song was a hit for Martha Reeves and the Vandellas back in the 1960's. This version of the song was performed by artist Arnold McCuller. It sums up The Warriors' dilemma after the big meeting becomes a fiasco, and they have to make a quick escape. Complete the title: "Nowhere to ________."

Answer: Run

Artist Arnold McCuller has an impressive list of credits. He's done backing vocals for numerous artists, including Michael McDonald, Aretha Franklin, and Bonnie Raitt. He's toured as a featured vocalist with many artists, including Phil Collins and James Taylor. By the way, the original version of this song reached #8 on the Billboard Pop chart and #5 on the R & B chart.
4. Complete the song title: "In ___________."

Answer: Havana

"In Havana" was performed by Kenny Vance with Ismael Miranda. In addition to performing this song, Vance also performed backing vocals on the songs "Echoes in My Mind", and "Love is a Fire". He also provided the harmony vocal on the song "Last of an Ancient Breed".
5. Complete the song title: "Echoes in My ______."

Answer: Mind

"Echoes in My Mind" was performed by the legendary group Mandrill. They're well known for their social consciousness, as well as for their unique sound; which has been described as a fusion of funk, jazz, rock, and Latin rhythms. By the way, Luther Vandross is listed in the credits as having done additional background vocals for this song.
6. Complete the song title: "You're Moving Too ________."

Answer: Slow

"You're Moving Too Slow" was playing on the jukebox in the Lizzies' hideout when it was first shown. The song was performed by Johnny Vastano, who's an artist and songwriter. He's co-written songs for artists including Leo Sayer and Olivia Newton-John. In fact, Vastano co-wrote Newton-John's song "Deeper Than the Night" with writer Tom Snow.
7. This song was performed by artist Genya Ravan. It's a hot tune that also played on the jukebox in the Lizzies' hideout. Complete the song title: "Love is a ______."

Answer: Fire

"Love is a Fire" was written by Johnny Vastano and Vinnie Poncia. Johnny performed the song "You're Moving Too Slow", which played on the Lizzies' jukebox before this song. Genya Ravan, a well-respected vocalist and record producer, has an impressive list of credits.

She's appeared with various artists, including the late Janis Joplin, Sly and the Family Stone, and B. B. King. Also, she's toured with the Rolling Stones, the Kinks, and the Steve Miller Band, among others.
8. This song was written by Desmond Child, and it was performed by him and his backup group, Rouge. Complete the title: "_______ of an Ancient Breed."

Answer: Last

Artist/writer/producer Desmond Child has written and/or produced songs for many successful artists, including Ricky Martin, Aerosmith, Bon Jovi, Daryl Hall and John Oates, and Cher. He co-wrote Ricky Martin's breakthrough hit, "Livin' La Vida Loca".
9. "In the City" was the last song heard in the film. Having been exonerated by the Gramercy Riffs, The Warriors and Mercy begin their journey across the beach. Which artist sings "In the City"?

Answer: Joe Walsh

Joe Walsh, guitarist for the legendary rock band The Eagles, sings this song. He also co-wrote, co-produced and arranged it, along with Barry DeVorzon. Walsh also played guitar on this track, which is one of my favorites.
10. How many Warriors are pictured on the back cover of the LP?

Answer: Six

There are six Warriors pictured: Cowboy, Rembrandt, Cochise, Swan, Vermin (who's walking behind Swan), and Snow. Of course, we can't count Mercy because she's not a Warrior!
Source: Author TC1261

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us