FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Time in Songs Quizzes, Trivia and Puzzles
Time in Songs Quizzes, Trivia

Time in Songs Trivia

Time in Songs Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Fun Trivia
Looking for a quiz about days of the week? Or a certain time of day? Here's where to find them.
109 quizzes and 1,526 trivia questions.
1.
  It's About Time...   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Music Match Quiz
This quiz is about time-related songs - hours, days, weeks and years. All you have to do is match the song to the artist - and of course, have fun!
Very Easy, 10 Qns, heatherlois, Mar 28 23
Very Easy
heatherlois gold member
Mar 28 23
722 plays
2.
  Just in Time   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
You're just in time to match these timely songs with the artists who had the time to record them. Some of these songs have been covered by multiple artists, but here we're looking for the artist most associated with the song.
Easier, 10 Qns, PDAZ, May 14 18
Easier
PDAZ gold member
May 14 18
685 plays
3.
  There's Nothing Like Songs for the Holidays   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Join me in a tour through these holiday favourites.
Average, 10 Qns, agony, Feb 04 24
Average
agony editor
Feb 04 24
1046 plays
4.
  Sing Me a Time   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All of the songs in this "Sing Me" quiz have the word "time" in their title. Can you "Sing Me a Time?" Good luck.
Easier, 10 Qns, wenray, May 21 20
Easier
wenray
May 21 20
1204 plays
5.
  Name That "Time" Tune   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Recently I heard a radio DJ play her favorite song with the word "time" in the title. It occurred to me that there was a FunTrivia quiz in there. And here it is. Can you place all of these songs with "time" in the title?
Average, 10 Qns, CmdrK, Nov 07 10
Average
CmdrK gold member
1982 plays
6.
  Time Is On My Side, Yes It Is   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
We waste it, have it on our hands, are on it, kill it and keep it. Whichever way, time is important and is found in a number of songs.
Average, 10 Qns, kino76, Aug 20 17
Average
kino76 gold member
Aug 20 17
516 plays
7.
  Tomorrow's Titles    
Multiple Choice
 10 Qns
All of these song titles contain the word "tomorrow". Do you remember who sang each song?
Average, 10 Qns, ramonesrule, Aug 26 22
Average
ramonesrule gold member
Aug 26 22
266 plays
8.
  Hit Songs with Day or Night in the Title    
Match Quiz
 10 Qns
All of these songs have topped the charts of the US Billboard Hot 100 List. Can you match the artist or artists and the song ranging from the 1960s to 2010s.
Easier, 10 Qns, zambesi, Dec 22 17
Easier
zambesi
Dec 22 17
711 plays
9.
  Can I Get The Time Please?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These songs all have to do with time or have the word "time" in the title. These songs are from the 1960s and 1970s. How many can you name?
Average, 10 Qns, fredsixties, Mar 29 09
Average
fredsixties
1997 plays
10.
  Reeling in the Years   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Time in a bottle or years within songs? I've chosen the latter now it's up to you to find the time to find the year. Your time starts now ...
Average, 10 Qns, pollucci19, Feb 03 11
Average
pollucci19 gold member
675 plays
trivia question Quick Question
Which 1976 song by the Steve Miller Band starts with the lyrics: "Time keeps on slippin', slippin', slippin', into the future"?

From Quiz "Time Is On My Side, Yes It Is"




11.
  Rock Around the Clock   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
From the very first single of the Rock era until now, specific times have made some pretty important appearances in the lyrics of hit songs. Can you recall what time the following lyrical events occurred?
Tough, 15 Qns, kscleaves, Sep 11 09
Tough
kscleaves
635 plays
12.
  The Rock Clock Is Still Ticking   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
We enjoyed writing our first quiz on the "time" concept so much, we thought we'd do another. It's such a great idea we may continue... "Time After Time".
Average, 10 Qns, tezza1551, May 01 11
Average
tezza1551
606 plays
13.
  It's About Time For Some Music    
Multiple Choice
 10 Qns
It's about TIME for some songs about TIME. Take your TIME; there is no TIME limit. Can't you hear the clocks clanging, ticking, tocking, jangling, and ringing out the TIME?
Average, 10 Qns, logcrawler, Aug 14 10
Average
logcrawler gold member
554 plays
14.
  Years in Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
You know those songs that mention a specific year (or years) in the title or lyrics? Yeah, this quiz is about those types of songs. This quiz was a group effort by the Dynasty Dominators of Death.
Tough, 10 Qns, jcpetersen, Mar 09 10
Tough
jcpetersen
717 plays
15.
  One More Night    
Multiple Choice
 10 Qns
I don't particularly care to hear one more night related song. So here are some songs about the other times of day.
Tough, 10 Qns, salami_swami, Nov 09 13
Tough
salami_swami gold member
332 plays
16.
  The Rock Clock is Ticking    
Multiple Choice
 10 Qns
All the songs in this quiz feature the word "time" either in the title or the lyrics, or relate to time in some way. "We hope you have the time of your life".
Tough, 10 Qns, tezza1551, Apr 22 11
Tough
tezza1551
578 plays
17.
  Songs with a Year in the Title    
Multiple Choice
 10 Qns
Out of the many songs that have a year in the title, here are my favorites.
Tough, 10 Qns, Billkozy, Dec 27 21
Tough
Billkozy
Dec 27 21
280 plays
18.
  It's TIME for a Music Quiz about Time!    
Multiple Choice
 15 Qns
Time is the subject of many songs. These are some of my favorite time-honored songs!
Average, 15 Qns, Giniw, Mar 20 19
Average
Giniw
Mar 20 19
753 plays
19.
  It's About Time    
Multiple Choice
 10 Qns
The title says it all. The songs in this quiz are all about the passing of time, use/misuse of time, etc. I'll give you some lyrics and you choose the artist and song. Please rate this quiz. Thanks!
Average, 10 Qns, cryppie, Mar 29 09
Average
cryppie
473 plays
20.
  Time For A Music Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Rock around the Clock, Music Fans. This quiz has a very timely theme.
Difficult, 10 Qns, JellyTrollMorton, Jul 03 13
Difficult
JellyTrollMorton
1752 plays
21.
  Don't Wake Me Up    
Multiple Choice
 10 Qns
It's midnight, and I'm writing this quiz. Morning is not going to be fun when that clock radio goes off and you wake me up. These are songs about the time to rise and shine.
Average, 10 Qns, TemptressToo, Dec 07 12
Average
TemptressToo
376 plays
22.
  Just A Minute!    
Multiple Choice
 10 Qns
If I could just have a minute of your time, this is an easy quiz featuring songs all containing the word "Minute". I'm sure you will be able to complete it in about 60 seconds or so!
Tough, 10 Qns, Popsicle01, Jun 09 11
Tough
Popsicle01
655 plays
23.
  Years in Song Titles and Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Some are futuristic, others are nostalgic. Many songs talk about specific years. This is a fun quiz about years in songs.
Difficult, 10 Qns, ashdot, Nov 15 09
Difficult
ashdot
462 plays
24.
  Yesterday('s) Titles    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know the right artists?
Tough, 10 Qns, Vermic, Nov 22 01
Tough
Vermic
1060 plays
Related Topics
  Time Zones [World] (5 quizzes)

  Measurements, Time and Distance [Sci / Tech] (41 quizzes)

  Thematic Time [General] (76 quizzes)

  Time Travel in Movies [Movies] (6 quizzes)


Time in Songs Trivia Questions

1. The Eagles recorded a wonderful rendition of "'Ol '55" for their 1974 album "On The Border", but who wrote the song and originally recorded it the year before?

From Quiz
Songs with a Year in the Title

Answer: Tom Waits

Tom Waits wrote the song and recorded it for his 1973 debut album, "Closing Time." On the Eagles' version Glenn Frey and Don Henley share the lead vocals. Sarah McLachlan also recorded a nice version of it that was included in the soundtrack to the movie "Boys on the Side" starring Whoopi Goldberg, Drew Barrymore, Mary-Louise Parker, and Matthew McConaughey. "Well my time went so quickly, I went lickety-splickly out to my old '55 As I drove away slowly, feeling so holy, God knows, I was feeling alive. Now the sun's coming up, I'm riding with Lady Luck, freeway cars and trucks, Stars beginning to fade, and I lead the parade Just a-wishing I'd stayed a little longer, Oh, Lord, let me tell you that the feeling's getting stronger."

2. In "Good Times, Bad Times"(1969) by Led Zeppelin, why did his woman leave home?

From Quiz Time Is On My Side, Yes It Is

Answer: For a brown eyed man

"Good Times, Bad Times" was recorded on Led Zeppelin's eponymous debut album in 1969. It only managed position eighty on the US Billboard chart. Godsmack did a cover version of this song in 2007 for their album "Good Times, Bad Times... Ten Years of Godsmack" which managed to reach eighth place on the US Billboard Mainstream Rock Tracks chart. The album itself has received numerous accolades, including entry into the Grammy Hall of Fame and is listed at position 165 on the Rock and Roll Hall of Fame's "The Definitive 200" list. "Good times, bad times You know I had my share When my woman left home With a brown eyed man Well, I still don't seem to care"

3. Who had the hit "By the Time I Get to Phoenix" in 1968?

From Quiz Sing Me a Time

Answer: Glen Campbell

Johnny Rivers had the original recording of this song in 1965, but it was not until Glen Campbell recorded it in 1968 that it became a huge hit. The song won two Grammy Awards (Best Vocal Performance, Male; and Best Contemporary Male Solo Vocal Performance) and has been covered by Thelma Houston, Frankie Laine, Jack Jones and Stevie Wonder, just to name a few. Glen Travis Campbell was born in 1936. His career has spanned over 50 years and he has over 70 albums to his credit. He's won many Awards, including eight Grammys. He played alongside John Wayne in the movie "True Grit" (1969) for which Campbell received a Golden Globe nomination. He was inducted into the Country Music Hall of Fame in 2005.

4. This timely song took rock and roll into mainstream culture . Which Bill Haley and His Comets song contained the lyric, "When the chimes ring five, six, and seven, we'll be right in seventh heaven"?

From Quiz The Rock Clock Is Still Ticking

Answer: Rock Around the Clock

"Rock Around the Clock" was featured in the movie "Blackboard Jungle" and helped popularize rock and roll music amongst young people. Our team's name derives from this song! Question by redwaldo

5. What band from the 1960's that featured keyboardist Rod Argent had a big hit with the song "Time of the Season"?

From Quiz The Rock Clock is Ticking

Answer: The Zombies

Rod Argent went on to form the group Argent after the breakup of The Zombies. They had a UK and US hit with the song "Hold Your Head Up" in the 1970s. Question by rockinsteve

6. In which song does Jackson Browne inform us that he was 21 years old in '69? 'In '69 I was twenty one and I called the road my home I don't know when that road turned onto the one I'm on'.

From Quiz Reeling in the Years

Answer: Running on Empty

'Running on Empty' has been one Jackson Browne's best selling songs with only 'Somebody's Baby' and 'Doctor My Eyes' having outsold it. The song got as high as number 11 on Billboard's Hot 100 and has become one of Browne's live staples. On the occasions that Bruce Springsteen has appeared at his shows this is the generally the song they would choose to duet. Paul Nelson of Rolling Stone magazine, in his review, characterized the song as containing a win/lose quality about it. This is highlighted by the line 'Running into the sun but I'm running behind'.

7. Which singer released "If I Could Turn Back Time?"

From Quiz Name That "Time" Tune

Answer: Cher

Turn back time to 1989 and you'll see Cher in a studio recording this song. It reached number 3 on the "Billboard Hot 100".

8. Who sings the song "1492" on their 2008 album "Saturday Nights & Sunday Mornings"?

From Quiz Years in Songs

Answer: Counting Crows

"1492" was originally supposed to be part of the Counting Crows's previous album, "Hard Candy" (2002). While not the first commercial single for the album, "1492" was available as a digital download preceding the release of "Saturday Nights & Sunday Mornings".

9. Joan Jett proclaimed "I Hate Myself for Loving You" after waiting for her lover to meet up with her. When we hear from her in the first verse, what time is it and how long has she been waiting?

From Quiz Rock Around the Clock

Answer: 1:45 am / An hour and 45 minutes

"Midnight, gettin' uptight and where are you? You said you'd meet me, now it's quarter to two." I'd say she has good reason to be unhappy. "I Hate Myself for Loving You" was co-written by Jett and Desmond Child. Child is a pop-rock songwriting machine! He's also written such diverse hits as "How Can We Be Lovers" for Michael Bolton, "Livin' on a Prayer" with Bon Jovi, "Dude (Looks Like a Lady)" for Aerosmith and "Livin la Vida Loca" for Ricky Martin.

10. This futuristic song with a year in its' title was a huge hit single in 1969 for the one hit wonder duo of Zager and Evans.

From Quiz Years in Song Titles and Lyrics

Answer: In the Year 2525

The song tells the story of mankind from 2525 up until the inevitable doom in 9595. "In the Year 2525" was originally released in 1967, but became huge in 1969, spending six weeks at the top of the Billboard Hot 100.

11. The Chambers Brothers had a song that dealt with time in 1968. What song title am I looking for?

From Quiz Can I Get The Time Please?

Answer: Time Has Come Today

"Time Has Come Today" was released by The Chambers Brothers in 1968 and spent five weeks at number 11 on the Billboard Top 100 charts. The song was said to be ahead of its time in the way special effects were used in the recording. The sounds and effects were used to replicate the sounds of war (The Vietnam War at the time). The song was performed by the group at the original Woodstock Festival in 1969.

12. UK boy band Take That scored a hit in 1992 with "It Only Takes A Minute", but which band first took the song to the charts in 1986?

From Quiz Just A Minute!

Answer: The Tavares

Other hits by the Tavares brothers include "Heaven Must Be Missing An Angel" and "Don't Take Away The Music".

13. Which Count Basie classic was re-recorded by Asleep at the Wheel?

From Quiz Time For A Music Quiz

Answer: One O'Clock Jump

One O'Clock Jump is Basie's signature piece that won a Grammy for Asleep at the Wheel in the late '70s.

14. Which former singer with Roxy Music had a hit with the song "This is Tomorrow"?

From Quiz Tomorrow's Titles

Answer: Bryan Ferry

"This is Tomorrow" is a song from Ferry's fourth solo album called "In Your Mind." It was the first single released from the album and reached number nine on the UK charts. The song was inspired by an art collection by a former professor of the singer.

15. Who had a hit with a song called: Yesterday When I Was Young?

From Quiz Yesterday('s) Titles

Answer: Charlez Aznavour

16. "I have a little dreidel I made it out of clay" "The Dreidel Song" is a favourite of children at Hanukkah (Chanukah). But what IS a dreidel?

From Quiz There's Nothing Like Songs for the Holidays

Answer: A top

All of these are symbols of the Jewish festival of light, but a dreidel is a top (not often made of clay, these days). The way the story goes, at a time in the past when Jews were banned from reading Torah, they would pretend instead to be just playing with their little tops when the authorities came by.

17. The Box Tops ask for a ticket for an aeroplane because they don't have time to take what mode of transportation in their 1967 song "The Letter"?

From Quiz Time Is On My Side, Yes It Is

Answer: Fast train

The Box Tops released "The Letter" in 1967 as a single. It was immensely popular on the singles charts and was certified gold after reaching top position on the US Billboard Hot 100 and US Cash Box Top 100 charts. It achieved top ten positions on the charts of numerous countries internationally, including the Philippines, Israel, Belgium and South Africa. Joe Cocker released a cover version in 1970 as a single, but only managed a fifth place on the US Cash Box Top 100 chart and seventh place on the US Billboard Hot 100 chart. "Gimme a ticket for an aeroplane Ain't got time to take a fast train Lonely days are gone, I'm a-goin' home My baby, just-a wrote me a letter"

18. "Shiver on your roof and see your face lit by starlight. Hold you through the night and watch that Colorado sunrise." "Colorado Sunrise" is a fitting song for a group from the state. Which band, originating from my home state, sang the song?

From Quiz One More Night

Answer: 3OH!3

The 2008 album "Want" by 3OH!3 may be better known for the singles "Starstrukk" and "Don't Trust Me", but my personal favorite is the lesser known "Colorado Sunrise". The band originated in Boulder, Colorado in 2004. If you're curious, the incorrect options were also all bands who were formed in Colorado. Now, for fun, take your index fingers and thumbs and make a circle, extending the remaining six fingers in the air. This symbol represents the band 3OH!3, as there are 3 fingers, an O made from index fingers and thumbs, and then another 3 fingers.

19. Which singing duo had a hit with "Do That To Me One More Time" in 1979?

From Quiz Sing Me a Time

Answer: Captain & Tennille

Following the success of "Love Will Keep Us Together" in 1975, Captain & Tennille released "Do That To Me One More Time" in 1979. Toni Tennille wrote the song and it reached number one on the US Billboard Top 100. Husband and wife team Captain & Tennille (Daryl Dragon, born in 1942 and Cathryn Antoinette Tennille born in 1940) were a very successful singing duo who commenced their career in the 1970s and had numerous Platinum and Gold albums and singles. They released their last album in 2007.

20. "(I've Had) The Time of My Life" was a hit song from which big 1980s movie?

From Quiz The Rock Clock Is Still Ticking

Answer: Dirty Dancing

"Dirty Dancing" was a 1987 movie set in New York's Catskill Mountains resort area. 'Baby' Houseman (Jennifer Grey) fell in love with dance instructor Johnny Castle (Patrick Swayze). The song was sung by Bill Medley (Righteous Brothers) and Jennifer Warnes. Question by CmdrK

21. Which song, originally written about the repeal of prohibition, was re-worded to become a nostalgic song about a young man's 'first time' with a woman?

From Quiz Reeling in the Years

Answer: December, 1963 (Oh, What a Night)

"December, 1963" was a big hit for the Four Seasons reaching number one on the US and UK charts in 1976. Lyricist, Judy Parker and singer, Frankie Valli, were not happy with the original version of the song (titled "December 5th, 1933") that they pushed hard for it to be altered. Hindsight says it was a stroke of genius.

22. Who had a big hit with "Time After Time"?

From Quiz Name That "Time" Tune

Answer: Cyndi Lauper

"Time after Time" reached number one on the "Billboard Hot 100", bigger than Lauper's hit "Girls Just Want to Have Fun", which peaked at number 2.

23. Which "Weird Al" Yankovic parody song contains the lyric "Then tonight we're gonna party like it's 1699"?

From Quiz Years in Songs

Answer: Amish Paradise

"Amish Paradise" (1996) parodies the song "Gangsta's Paradise" (1995) by Coolio featuring L.V. Although Yankovic normally gets permission from the original artists for his parodies, Coolio denies giving permission for a parody because of the serious nature of "Gangsta's Paradise". Yankovic's record company (Scotti Bros.) maintains that they secured permission from Coolio's record company (Tommy Boy/Warner Bros. Records). Coolio's song was a reworking of Stevie Wonder's "Pasttime Paradise" from the album "Songs in the Key of Life" - Coolio used the same tune and a different orchestration of the original backing music.

24. The Monkees reserved a seat for their girlfriend on the "Last Train to Clarksville." When was the young lady supposed to show up to catch her train?

From Quiz Rock Around the Clock

Answer: 4:30 pm

"You can be there by four thirty, 'cause I've made your reservation." Very polite of them, don't you think? "Last Train to Clarksville" uses a bright and bubbly tune to conceal some darker lyrics. The young man is singing of a last visit with his sweetheart before going off to war.

25. Which progressive rock band is due to release an album called "2032" on September 21st 2009?

From Quiz Years in Song Titles and Lyrics

Answer: Gong

"2032" is the fourth part of the Radio Gnome Trilogy and the first part to be added to the trilogy since the 1974 release, "You". The album will include original Gong members Daevid Allen, Steve Hillage, and Gilli Smyth.

26. "The Guess Who" released their song that fits this category in 1970. What was the title of their song?

From Quiz Can I Get The Time Please?

Answer: No Time

"No Time" was released by The Guess Who as their first song during 1970. It followed their 1969 successes of "These Eyes", "Laughing" and "Undun". The song itself reached number five in the U.S., and was the third consecutive number one hit for the group in their native Canada.

27. Here's one that sums up a lot of our lives. Are you, like the composer, running out of time? "Well all these little things in life they all create this haze And now I'm running out of time I can't see through this haze"

From Quiz It's About Time

Answer: 3 Doors Down - "Running Out of Days"

"My friend tell me why it has to be this way There's too many things to get done, and I'm running out of days" From the 2003 album "Away From The Sun". The band is from that bastion of post-grunge rockstars -- Mississippi!

28. Talking of Take That, which ex-member of the band had a top ten hit in 2003 with "Four Minute Warning"?

From Quiz Just A Minute!

Answer: Mark Owen

After Take That disbanded in 1996, Mark Owen had 3 hit singles before winning "Celebrity Big Brother 2" in November 2002. "Four Minute Warning" is his first chart entry since 1997.

29. Who had a hit with a song called "Tomorrow's (Just Another Day)"?

From Quiz Tomorrow's Titles

Answer: Madness

Madness released the song "Tomorrow's (Just Another Day)" in 1983. It features Elvis Costello on vocals. The song reached number eight in the United Kingdom and was included on the 2004 Elvis Costello reissue album "Goodbye Cruel World."

30. Who had a hit with a song called: Yesterday When I Was Mad?

From Quiz Yesterday('s) Titles

Answer: Pet Shop Boys

This is category 18848
Last Updated Feb 25 2024 9:11 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.