FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
      Cricket Grounds Quizzes, Trivia and Puzzles
      Cricket Grounds Quizzes, Trivia

Cricket Grounds Trivia

Cricket Grounds Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket

Fun Trivia
11 Cricket Grounds quizzes and 154 Cricket Grounds trivia questions.
1.
  Cricket Grounds Down Under    
Label Quiz
 12 Qns
Australia and New Zealand Cricket Grounds
Can you place these twelve grounds, all of which have hosted international cricket matches, in the right spot on the map? The names of the original parks are used, not the naming rights of stadiums, which change over time.
New Game, 12 Qns, looney_tunes, Mar 03 24
New Game
looney_tunes editor
Today!
0 plays
2.
  Locate the Cricket Ground    
Label Quiz
 10 Qns
UK Cricket Grounds
The map shows some of the most well known cricket grounds of the UK. All you need to do is put the name of the ground next to the correct number. I've avoided using sponsor names, as these change so frequently, and information is valid in 2024.
Easier, 10 Qns, rossian, Feb 13 24
Easier
rossian editor
Feb 13 24
114 plays
3.
Wandering Around the Bullring
  Wandering Around the Bullring   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
The Wanderers Stadium in Johannesburg is nicknamed the Bullring both because of its design and because of the way its crowds can intimidate visiting cricket teams. It has seen a lot of action over the years!
Average, 10 Qns, looney_tunes, Jan 07 18
Average
looney_tunes editor
Jan 07 18
332 plays
4.
  Cricket Grounds 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
The concept is easy: tell me which country a particular ground is in. But be warned - some of these are difficult.... Enjoy!
Average, 10 Qns, hews, Apr 01 03
Average
hews
3417 plays
5.
  Great Cricket Grounds    
Multiple Choice
 10 Qns
Cricket is not just about the 22 players playing the game but also about where they are playing it. Let us see some fun trivia about some of the great cricket venues in the world.
Average, 10 Qns, genius238, Dec 10 20
Average
genius238
Dec 10 20
162 plays
6.
  Famous Cricket Grounds    
Multiple Choice
 10 Qns
Where are these world famous grounds located?
Tough, 10 Qns, Wallos, Dec 02 09
Tough
Wallos
4945 plays
7.
  World Cricket Grounds 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the name of a ground and all you have to do is name the city where a team played in 2005.
Average, 10 Qns, grootes, Aug 16 07
Average
grootes
2179 plays
8.
  World Cricket Grounds - 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, its a fairly easy quiz if you are a cricket fan.
Average, 10 Qns, bommii, May 19 03
Average
bommii
2289 plays
9.
  Cricket Venues in Sri Lanka    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on international cricket venues in Sri Lanka. Most questions require you to identify cricket venues based on clues. A few are based on interesting facts about cricket venues.
Average, 15 Qns, KP_84, Jun 17 14
Average
KP_84
145 plays
10.
  Little Known Cricket Grounds    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on some of the little known and exotic cricket grounds around the world that have hosted Tests or One-Day Internationals. Not all of them are unknown and some have a hand in cricket history too.
Tough, 10 Qns, srini701, Aug 14 04
Tough
srini701 gold member
1501 plays
trivia question Quick Question
Where is Basin Reserve ground?

From Quiz "World Cricket Grounds - 2003"




11.
  Cricket Ground Aliases    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi! Many cricket grounds have nicknames. I will give you the name of the ground and you must guess what it is also known as. :-)
Very Difficult, 10 Qns, 12791, Mar 02 04
Very Difficult
12791
1817 plays
12.
  More Cricket Facts    
Multiple Choice
 5 Qns
All you have to do is find out the ground about which I am talking.
Average, 5 Qns, apru247, Apr 28 04
Average
apru247
1882 plays

Cricket Grounds Trivia Questions

1. Which cricket stadium was the first to host a final of the T20 World Cup and also the first ground where a 400+ total was successfully chased down in a One Day International game?

From Quiz
Great Cricket Grounds

Answer: Wanderers Stadium, Johannesburg, South Africa

The first T20 World Cup was held in 2007 in South Africa with Johannesburg, Cape Town and Durban being the host cities. India beat Pakistan in a thrilling final at the Wanderers Stadium in Johannesburg to lift the inaugural tournament. 400 runs in a One Day International game was breached not once, but twice in the same game between Australia and South Africa on 12 March 2006. Australia scored 434/4 in the first innings with a majestic 164 scored by Aussie captain Ricky Ponting. South Africa (438/9) chased the total down with one ball to spare with Herschelle Gibbs scoring a mammoth 175 runs. This was the last match in the series which the home team won 3-2.

2. The R. Premadasa Stadium (RPS) in Colombo is named after a former Sri Lankan _________ .

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: President

President Ranasinghe Premadasa (1989-1993) championed the development of the RPS, which was established in 1986. Prior to the construction of this 40,000-seater stadium, cricket in Sri Lanka had only been played at local club cricket grounds. The stadium was renovated prior to the 2011 ICC World Cup, which Sri Lanka co-hosted along with India and Bangladesh.

3. The Niaz Stadium staged the 1000th Test match in cricket history. That perhaps was the only claim to fame for this ground, though it also hosted a couple of one-dayers. Where is Niaz Stadium?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Hyderabad, Pakistan

Pakistan won the 1000th Test match in cricket history, beating New Zealand at the Niaz Stadium. Incidentally, the stadium in Peshawar is called the Arbab Niaz Stadium. A close call on the names there.

4. The first test match between England and Zimbabwe took place where?

From Quiz More Cricket Facts

Answer: Bulawayo

The first test between these two countries took place in 1996.

5. Where is the ground known as Bellerive Oval?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Hobart

The sixth ground on the Australian test scene, Bellerive is a picturesque oval.

6. Which ground hosted the final of the first World Cup to be played outside England and also hosted the first day-night Test match in India?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Eden Gardens, Kolkata, India

The first Cricket World Cup to be held outside England was hosted by India and Pakistan in 1987. The Eden Gardens in Kolkata hosted a closely fought final between Australia and England with Australia winning by 7 runs to win their first World Cup. The first day-night Test match in India was played between the hosts and Bangladesh from 22-24 November 2019. India won by and innings and 46 runs.

7. This cricket ground is the private property of the prestigious Sri Lankan school Trinity College, and is about a 10-minute walk from Kandy's city centre. What is its name?

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: Asgiriya Stadium

Formerly the Asgiriya International Stadium, the venue was once used by Sri Lanka Cricket (SLC) to host Test matches. In 2010, a new SLC-owned cricket ground was opened in Kandy, and the ground at Asgiriya is was used only for domestic and schools cricket.

8. The Indira Priyadarshini Stadium in this coastal Indian town staged quite a few one day internationals, including a World Cup match in 1996. Where is the stadium located?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Visakhapatnam

Earlier known as the Municipal Corporation Stadium, the Indira Priyadarshini Stadium is a beautiful ground, with hillocks on one side and the sea on the other. Australia's Mark Waugh scored a very elegant 130 in the 1996 World Cup match against the Kenyans on this ground.

9. What is the name of the major cricket venue in Auckland?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Eden Park & Eden

10. Which famous ground hosted the 1956 Olympic Games and the 2006 Commonwealth Games in addition to hosting multiple Cricket World Cup finals and also hosts the famous Boxing Day Test matches every year?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Melbourne Cricket Ground, Melbourne, Australia

The Melbourne Cricket Ground (MCG) was the main stadium used for the 1956 Olympics and the 2006 Commonwealth Games. It is one of the biggest stadiums in the world and hosts Boxing Day Test matches every year from 26-30 December. The MCG hosted the Cricket World Cup final for the first time on 25 March 1992 where Pakistan defeated England by 22 runs to lift their first World Cup. Australia defeated co-hosts New Zealand in the 2015 final when the stadium hosted the final for a second time. The MCG also played host to both the first ever Test match in 1877 and the first ever One Day International match in 1971.

11. This cricket ground was built to replace the Asgiriya Stadium as Kandy's venue for international matches. What is its name?

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: M. Muralidaran International Cricket Stadium

Sri Lanka Cricket (SLC) had initially planned to renovate the cricket ground at Asgiriya, but this had been complicated by it being the private property of a local school. Consequently, SLC opted to build its own cricket ground at Pallekele, on the outskirts of Kandy. The new venue debuted in the 2nd Test of the Sri Lanka vs West Indies series in December 2010. It was initially named Pallekele International Cricket Stadium, but was renamed in honour of cricketing legend Muttiah Muralidaran, who is a Kandy native.

12. The exotic sounding Simba Union Ground is an unlikely name for a cricket ground, but the West Indies played a one day international during the 1990s. Where in Africa is the Simba Union Ground?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Nairobi

International matches in Nairobi are usually played on the Aga Khan Sports Ground or the Gymkhana Club Ground, but the West Indies played one international match there in 2001, with Chris Gayle making merry with a huge 152. For good measure, he held two catches and picked up a wicket too as West indies won comfortably.

13. World Cup 1996 was played in which three countries?

From Quiz More Cricket Facts

Answer: Pakistan , India, Sri Lanka

The World Cup was won by Sri Lanka.

14. Where is Sabina Park?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Jamaica

One of the most famous ground in the world.

15. Which ground hosted the first international test match to be played in the Caribbean and also hosted the final of the 2007 Cricket World Cup?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Kensington Oval, Bridgetown, Barbados

The Kensington Oval was established in 1871. The first test match to be played here was in 1930 between the West Indies and England. The stadium hosted the 2007 Cricket World Cup Final between Australia and Sri Lanka where Australia won the trophy for a third successive time and fourth time overall. It also hosted the final of the T20 World Cup in 2010 when England beat Australia in the final to win their first ICC tournament.

16. This cricket ground is located in a country town in central Sri Lanka. It is the ______ .

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: Rangiri Dambulla International Cricket Stadium

The RDICS is situated on the outskirts of the agricultural trading town, Dambulla, in Sri Lanka's North-Central Province. The venue was constructed in just 167 days (but has undergone some further development in subsequent years to improve its facilities) and opened with an ODI between Sri Lanka and England in the year 2000. Sri Lanka Cricket chose to build a new cricket ground at this location because the region isn't affected by monsoon season, thus allowing Sri Lanka to schedule cricket matches throughout the year.

17. India played two one day internationals at the Ayub National Stadium in Pakistan. Where is this stadium located?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Quetta

Also known as the Baluchistan Cricket Association Ground, the Ayub National Stadium in Quetta hosted the Indians twice. India won the first match in 1978/79, but Pakistan returned the favor, winning comfortably in 1984.

18. Where did the 1996 World Cup final take place?

From Quiz More Cricket Facts

Answer: Lahore

It was played between Sri Lanka and Australia. Sri lanka won by 7 wickets.

19. What is the name of the venue for test cricket in Christchurch?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Jade Stadium

20. Which ground hosted the inaugural match of the 2011 World Cup and is also where Indian legend Sachin Tendulkar scored his 100th and final international century?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Sher-e-Bangla National Stadium, Dhaka, Bangladesh

The 2011 Cricket World Cup was jointly hosted by India, Bangladesh and Sri Lanka. The inaugural match was played between co-hosts India and Bangladesh at the Sher-e-Bangla National Stadium in Mirpur, Dhaka. Sachin Tendulkar, considered to be the greatest batsman to ever play the game scored 100 international centuries (51 in Test matches and 49 in One Day Internationals) during his career. He scored his 100th and last century on 16 March 2012 against Bangladesh in a One Day International game at the venue.

21. What is the name of the cricket ground in Hambantota?

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: M. Rajapaksa International Cricket Stadium

The MRICS was built for the 2011 ICC World Cup. Despite its initial reluctance, Sri Lanka Cricket (SLC) was persuaded build a new stadium in Hambantota by the government of Sri Lankan President Mahinda Rajapaksa. SLC eventually agreed that while a venue in Hambantota may not even be financially viable in the immediate future, government plans to develop the small rural town into Sri Lanka's largest economic centre meant it was a good long-term investment.

22. Where did Kumble take his first ten wicket haul in an innings in a test?

From Quiz More Cricket Facts

Answer: Ferozshah Kotla

He took 10 wickets and conceded 74 runs against Pakistan.

23. Where is the Test Cricket venue known as Eden Gardens?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Calcutta

24. Which ground was the venue for the second Test match ever to be played in England and has also seen Shane Warne's "ball of the century" and Jim Laker's 19 wickets in a single test match?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Old Trafford Cricket Ground, Manchester, England

Old Trafford Cricket Ground was established in 1857 - 20 years before the first ever international match. The stadium has seen many historic moments. The first Ashes Test match to be played in England was played here in 1884. Jim Laker took all wickets in an innings here in 1956 and ended up picking 19 off the available 20 wickets in the match. Sachin Tendulkar scored the first of his 51 test centuries here in 1992 as well. The cricket ground is a few-minutes walk away from Old Trafford Football Ground which is the home of Manchester United Football Club.

25. Arjuna Ranatunga, Asanka Gurusingha, Marvan Atapattu and Mahela Jayawardena have all played for the club cricket team whose home ground is this venue. What is the venue?

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: Sinhalese Sports Club Ground

These players all played for the Sinhalese Sports Club, who play their home matches at this venue. Often referred to as "the Lord's of Sri Lanka", the Sinhalese Sports Club Ground has been the setting of many domestic cricket finals, and has frequently been used to host Test matches. It also hosted 1996 ICC World Cup and 2002 ICC Champions' Trophy fixtures.

26. If a team is scheduled to play in the Jade Stadium and McLean Park in New Zealand, in which cities would they be playing their matches?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Christchurch & Napier

Originally known as the Lancaster Park, the Jade Stadium was home to the greatest New Zealand cricketer, Sir Richard Hadlee.

27. Where is the ground colloquially known as the 'Gabba?

From Quiz Famous Cricket Grounds

Answer: Brisbane

The (Wollon)gabba is the ground in Brisbane, so named because of the suburb in which it is located.

28. This beautiful cricket ground was destroyed by the Indian Ocean Tsunami in December 2004 and had to be reconstructed. It lies on the coastline right next to a fort built by European colonialists. Which ground is this?

From Quiz Great Cricket Grounds

Answer: Galle International Stadium, Galle, Sri Lanka

Galle International Stadium in Galle, Sri Lanka is one of the most picturesque stadiums in the world fringed by the Indian Ocean and the Galle Fort. The Galle Fort was built by the Portuguese and then further fortified by the Dutch.

29. This cricket ground is one of three cricket grounds clustered together on the same street as the Sinhalese Sports Club Ground and Nondescripts Cricket Club Ground in Cinnamon Gardens, a leafy middle class suburb in Colombo. What is its name?

From Quiz Cricket Venues in Sri Lanka

Answer: Colombo Cricket Club Ground

This venue is the home ground of Colombo Cricket Club, the oldest cricket club in Sri Lanka. The venue made its First-Class debut in 1927, when The Europeans of Ceylon hosted the MCC. Many of the world's leading Test cricketers of the early-to-mid twentieth century have taken to the field here - the venue was the setting for many of the matches on 'whistle top tours' of Sri Lanka by England while en route to Australia, and vice versa.

30. Pakistan played their first ever home Test on this ground. Bangladesh played their first ever Test on this ground too. Which ground in Dhaka was this?

From Quiz Little Known Cricket Grounds

Answer: Bangabandhu National Stadium

Pakistan played their first ever home Test against India at what was then Dacca in East Pakistan in 1955. When Bangladesh was granted Test status, India became the first team to play them, again at the Bangabandhu National Stadium in 2000-2001.

This is category 8165
Last Updated Mar 03 2024 4:58 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.