FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Cricket Grounds 2005
Quiz about World Cricket Grounds 2005

World Cricket Grounds 2005 Trivia Quiz


I'll give you the name of a ground and all you have to do is name the city where a team played in 2005.

A multiple-choice quiz by grootes. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Grounds

Author
grootes
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,182
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2181
Last 3 plays: Guest 49 (7/10), ankitankurddit (9/10), smithywolf9 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The home of cricket is without a doubt Lord's. But in which city would you have found it? Hint


Question 2 of 10
2. The WACA was known around the world as a haven for fast bowlers. Which Australian city was it located in? Hint


Question 3 of 10
3. The Kensington Oval was Dickie Bird's favourite West Indian cricket ground. Which island was it situated on? Hint


Question 4 of 10
4. In which city would you have found one of Sri Lanka's premier cricket grounds, the Premadasa Stadium? Hint


Question 5 of 10
5. Where was 'The Timeless Test' of March 1939 between England and South Africa played? Hint


Question 6 of 10
6. Besides Harare, what other city hosted international matches in Zimbabwe? Hint


Question 7 of 10
7. For sheer beauty, few grounds coulld beat Newlands which lied at the foot of Table Mountain. Which city would one have found it? Hint


Question 8 of 10
8. India is crazy about cricket with too many players, and they wanted to experience playing in front of 100,000 fans at Eden Gardens in which city? Hint


Question 9 of 10
9. The cricket ground at Auckland also double as a rugby ground.


Question 10 of 10
10. Which city was home to the MCC? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 49: 7/10
Mar 26 2024 : ankitankurddit: 9/10
Mar 01 2024 : smithywolf9: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The home of cricket is without a doubt Lord's. But in which city would you have found it?

Answer: London

It might not have been the prettiest ground in the world, but every cricket player dreamed of either scoring a century there or taking five wickets.
2. The WACA was known around the world as a haven for fast bowlers. Which Australian city was it located in?

Answer: Perth

WACA was an acronym for Western Australia Cricket Association.
3. The Kensington Oval was Dickie Bird's favourite West Indian cricket ground. Which island was it situated on?

Answer: Barbados

Dickie Bird was and probably still is the best known umpire to have graced the world of cricket.
4. In which city would you have found one of Sri Lanka's premier cricket grounds, the Premadasa Stadium?

Answer: Colombo

Sri Lanka was given Test status in 1981-82, and it was at the Premadasa Stadium in 1997-98 that Sri Lanka scored 952/7 against India.
5. Where was 'The Timeless Test' of March 1939 between England and South Africa played?

Answer: Durban

Play had to be abandoned on the 10th day because the ship which was to take the England side home was almost in Cape Town some 800km away. They arrived in Cape Town just as the ship was about to leave the harbour.
6. Besides Harare, what other city hosted international matches in Zimbabwe?

Answer: Bulawayo

Zimbabwe might not have ever had the most talent, but like New Zealand, if you under estimate them, they will surprise you.
7. For sheer beauty, few grounds coulld beat Newlands which lied at the foot of Table Mountain. Which city would one have found it?

Answer: Cape Town

The fastest ball ever bowled during a World Cup at the time was done so at Newlands during the 2003 cricket World Cup. It was done by Shoaib Akhtar.
8. India is crazy about cricket with too many players, and they wanted to experience playing in front of 100,000 fans at Eden Gardens in which city?

Answer: Kolkata

It was Shaun Pollock's dream to play at Eden Gardens, as it was the only major Test ground he hadn't played at. He played there in November 2004, and unfortunately South Africa did not play all that well.
9. The cricket ground at Auckland also double as a rugby ground.

Answer: True

It was in fact, Auckland (Eden Park) played rugby and cricket at the same grounds. This was quite remarkable if you take into account how badly rugby boots could mess up a field.
10. Which city was home to the MCC?

Answer: London

The MCC is an acronym for Marylebone Cricket Club, and they are by far the most famous club of all. Their home ground was Lord's and you can spot a member of the MCC by the red and yellow striped ties that they wore.
Source: Author grootes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us