FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Cricket Grounds
Quiz about Famous Cricket Grounds

Famous Cricket Grounds Trivia Quiz


Where are these world famous grounds located?

A multiple-choice quiz by Wallos. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Grounds

Author
Wallos
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
31,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4948
Last 3 plays: Guest 49 (2/10), ankitankurddit (10/10), FrankWords (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is the ground known as Bellerive Oval? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the major cricket venue in Auckland?

Answer: (Two Words)
Question 3 of 10
3. Where is Sabina Park? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the venue for test cricket in Christchurch? Hint


Question 5 of 10
5. Where is the Test Cricket venue known as Eden Gardens? Hint


Question 6 of 10
6. Where is the ground colloquially known as the 'Gabba? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the main Test cricket venue in Manchester?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. What is the name of the Test cricket venue in Lahore, Pakistan? Hint


Question 9 of 10
9. Where is the Test cricket venue 'Newlands' located? Hint


Question 10 of 10
10. Where is the Test cricket venue Asgiriya Stadium located? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 49: 2/10
Mar 26 2024 : ankitankurddit: 10/10
Mar 26 2024 : FrankWords: 6/10
Mar 01 2024 : smithywolf9: 7/10
Feb 29 2024 : uujvjcfx: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the ground known as Bellerive Oval?

Answer: Hobart

The sixth ground on the Australian test scene, Bellerive is a picturesque oval.
2. What is the name of the major cricket venue in Auckland?

Answer: Eden Park

3. Where is Sabina Park?

Answer: Jamaica

One of the most famous ground in the world.
4. What is the name of the venue for test cricket in Christchurch?

Answer: Jade Stadium

5. Where is the Test Cricket venue known as Eden Gardens?

Answer: Calcutta

6. Where is the ground colloquially known as the 'Gabba?

Answer: Brisbane

The (Wollon)gabba is the ground in Brisbane, so named because of the suburb in which it is located.
7. What is the name of the main Test cricket venue in Manchester?

Answer: Old Trafford

One of the most famous grounds in the world (again).
8. What is the name of the Test cricket venue in Lahore, Pakistan?

Answer: Gaddafi Stadium

Formely known as Lahore stadium, it was upgraded for the 1996 World Cup.
9. Where is the Test cricket venue 'Newlands' located?

Answer: Cape Town

10. Where is the Test cricket venue Asgiriya Stadium located?

Answer: Kandy

Source: Author Wallos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us