FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
        Kansas City Royals Quizzes, Trivia
        Kansas City Royals Quizzes, Trivia

Kansas City Royals Trivia

Kansas City Royals Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams

Fun Trivia
The Kansas City Royals were a Major League Baseball expansion team in 1969 along with three other franchises. The Royals went to their first World Series in 1980. Follow the team and players such as Bret Saberhagen, George Brett, and all your other favorites!

The logos which appear on this page and in each sub-category in MLB Teams are owned by the relevant Major League Baseball entity. They have been down-loaded and reproduced with the kind permission of MLB Pressbox.

10 quizzes and 95 trivia questions.
1.
  Royal Hall of Fame   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Major League Baseball's Kansas City Royals have been a storied franchise since 1969. Several players have made the franchise's own Hall of Fame. Here are 10 questions based on some of the inductees.
Easier, 10 Qns, Spaudrey, Apr 22 11
Easier
Spaudrey
343 plays
2.
  Test yourself! Kansas City Royals Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz should be fairly easy if you have followed the Royals for any length of time.
Average, 10 Qns, ammo55, Oct 03 20
Average
ammo55
Oct 03 20
1098 plays
3.
  The Ultimate Kansas City Royals Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the Kansas City Royals.
Average, 10 Qns, daisyduke71, Feb 03 09
Average
daisyduke71
1042 plays
4.
  The Kansas City Royals    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the MLB's Kansas City Royals?
Average, 10 Qns, marchmadness, Aug 21 03
Average
marchmadness
863 plays
5.
  1976-1985 KC Royals    
Multiple Choice
 10 Qns
Anyone that has followed the Royals like I have will love this quiz.
Average, 10 Qns, huddyhud69, Apr 28 06
Average
huddyhud69
838 plays
6.
  Kansas City Royals Positions: 2007    
Multiple Choice
 10 Qns
A quick quiz on the positions of the 2007 Kansas City Royals.
Average, 10 Qns, kcroyals4ever, Jul 23 08
Average
kcroyals4ever
451 plays
7.
  KC Royals    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the Royals and their history from 1969-2003.
Average, 10 Qns, smenze, Oct 03 20
Average
smenze
Oct 03 20
870 plays
8.
  Royals 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about my favorite baseball team, the Kansas City Royals. Enjoy!
Average, 10 Qns, slamping, Nov 05 03
Average
slamping
631 plays
9.
  Kansas City Royals: 1985    
Multiple Choice
 10 Qns
Different Stats, Players, and other variables about the best ever team in baseball in 1985.
Difficult, 10 Qns, jaytee6, Oct 03 20
Difficult
jaytee6
Oct 03 20
936 plays
10.
  2001 Oakland A's and Royals    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is about players developed for the A's over the years or the players recieved by the Royals.
Difficult, 5 Qns, smenze, Feb 19 09
Difficult
smenze
571 plays
trivia question Quick Question
Who was the Royals' 2003 Opening Day starting pitcher?

From Quiz "The Kansas City Royals"




Related Topics
  Kansas City Chiefs [Sports] (9 quizzes)

  Kansas State Wildcats [Sports] (3 quizzes)

  Kansas [Geography] (11 quizzes)

  Kansas History [History] (5 quizzes)

  Kansas the Band [Music] (4 quizzes)


Kansas City Royals Trivia Questions

1. Which year did the Royals win their first World Series?

From Quiz
Kansas City Royals

Answer: 1985

They won in 1985 beating the St. Louis Cardinals in 7 games. The series climaxed during game six, when after eight scoreless innings, the Cardinals scored a run in the eighth and ninth inning. Pinch-hitter Dane Iorg hit a single that scored the tying and winning runs. The Royals went on to win game seven, 11-0.

2. What division did the Royals enter in 1994?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: Central

They played from 1969 to 1993 in the Western Division.

3. Who led the 1985 Royals in home runs?

From Quiz 1976-1985 KC Royals

Answer: Steve Balboni

Balboni ended the season with 36 HRs with Brett a close second on 30.

4. Who was the winning pitcher in Game 7 of the 1985 World Series?

From Quiz Kansas City Royals: 1985

Answer: Bret Saberhagen & Saberhagen

Bret Saberhagen threw a five hitter en route to victory.

5. In what year did the Kansas City Royals win their first World Series title?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 1985

They won it on October 27, 1985. They came back from 3-1 down to win the series 4-3. They beat the St. Louis Cardinals by a score of 11-0 in the final game to win the World Series. Bret Saberhagen pitched a 5 hit game.

6. Which year did the Royals go to the World Series, but not win it?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 1980

They lost to the Philadelphia Phillies 4 games to 2. Dan Quisenberry figured into three of the decisions during the series. "Quiz" lost the lead twice during the Series. He gave up six runs over 10 innings pitched in six games.

7. In what year did the Royals win their 1st World Series?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: 1985

Kansas City beat St. Louis in 7 games to win the 1985 World Series.

8. Who finished the 1985 season with the highest batting average?

From Quiz 1976-1985 KC Royals

Answer: George Brett

Brett ended with a cool .335, while Quirk was second with .281!

9. How many RBI's did George Brett have in 1985?

From Quiz Kansas City Royals: 1985

Answer: 112

George Brett was the teams leader with 112 RBIs.

10. Royals Stadium is named for which former owner of the Royals? From the clubs inception until roughly 1991.

From Quiz KC Royals

Answer: Ewing Kauffman

He purchased the club as an expansion franchise in 1968 and is generally regarded as being the cornerstone of success for the Royals during the club's first 25 years. He passed away in 1993.

11. What year did the Kansas City Royals start playing in the Major Leagues?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 1969

They started playing when Ewing Kauffman (who the stadium is named after) bought the rights to the team.

12. What Royal led the A.L for batting avg. in 1976, 1980, and 1990?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: George Brett & Brett

George hit .333 in 1976, an amazing .390 in 1980, and .329 in 1990, to win the batting titles in those years. He retired in 1993 and was elected to the Hall of Fame six years later in 1999.

13. This man played in every game but two during the 1985 season. Who was he?

From Quiz Kansas City Royals: 1985

Answer: Steve Balboni

He led the team with 160 games played during the regular season.

14. What year was the first All-star game in Kansas City's Royals Stadium?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 1973

It was opened and named Royals Stadium in 1973, the same year they hosted the All-Star game. It was changed to Kauffman stadium on July 2, 1993, to honor Ewing M. Kauffman.

15. The manager of the World Series winners in 1985, this Kansas City Royals manager led the team from 1981 to 1986. Tragically, cancer forced him off the baseball diamond, and he would die of a brain tumor in 1987. Who was this beloved Royals manager?

From Quiz Royal Hall of Fame

Answer: Dick Howser

Howser would also have his number (10) retired by the Kansas City Royals organization. His last game managed would be the 1986 All-Star game, when he would have some issues remembering signals. He went to the doctor the following day and would be diagnosed then. The Kansas City Royals would erect a statue in his honor outside the stadium in 2009.

16. What Royals pitcher was signed from the Newark Bears in 2003, and won his first seven starts?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: Jose Lima

Jose's best season was in 1999, when he went 21-10 with a 3.58 ERA for Houston.

17. Which team beat the Royals in the 1984 ALCS?

From Quiz 1976-1985 KC Royals

Answer: Detroit Tigers

The Tigers won the series in 3, sweeping the Royals.

18. What was the Royals regular season record in 1985?

From Quiz Kansas City Royals: 1985

Answer: 91-71

The Royals finished 20 games above 500.

19. How many American League divisional titles did the Kansas City Royals win in the 1970s?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 3

They won 3 straight in 1976, 1977 and 1978.

20. Who managed the Royals to their first World Series title?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: Dick Howser

Dick managed the Royals from 1981 to 1986. He had a .525 win percentage, and the Royals never finished lower than third place.

21. Who was manager of the 1980 Kansas City Royals?

From Quiz 1976-1985 KC Royals

Answer: Jim Frey

Frey managed the '80 and most of the '81 season before Dick Howser took over.

22. By the end of the 1990s I was still the club record holder for RBI in a season. Who am I?

From Quiz KC Royals

Answer: Hal Mcrae

Hal hit 133 RBIs in 1982.

23. The Royals won 83 games in 2003. Why was this important?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: They could keep the option on Mike Sweeney through the 2008 Season.

If they had not won 82 games before the 2004 season, Sweeney could have become a free agent at the end of that season.

24. Who led the Royals in home runs in 2002?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: Carlos Beltran

Carlos finished the 2002 season with 29 home runs and 105 RBI's, to go along with his .273 average.

25. The "Pine Tar" incident, the famous game in which a Brett HR was overturned because of too much pine tar on his bat. In what year did that occur?

From Quiz 1976-1985 KC Royals

Answer: 1983

July 24th, 1983 to be exact.

26. What team did Kansas City play in the American League Championship Series?

From Quiz Kansas City Royals: 1985

Answer: Toronto & Toronto Bluejays & Toronto Blue Jays & Bluejays & Blue Jays

The Royals are the first team in history to come back from 3 to 1 deficits to win both the League Championship and the World Series.

27. What year did the Royals go to the World Series for the first time?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: 1980

They lost out to the Philadelphia Phillies in six games. The Phillies won the final game 4-1.

28. Which stadium have the Royals not played their home games in?

From Quiz Kansas City Royals

Answer: Downtown Stadium

They played in Municipal from 1969-1972, and Royals Stadium From 1973-1993. Royals Stadium changed it's name from Royals Stadium to Kaufman Stadium in 1994, in honor of Ewing Kaufman, long time owner of the team.

29. Who was the Royals' 2003 Opening Day starting pitcher?

From Quiz The Kansas City Royals

Answer: Runelvys Hernandez

Runelvys finished 4-4 in 2002, and was their Opening Day starter in 2003, with only 4 career wins at the time.

This is category 1383
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.