FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Monster Trucks Quizzes, Trivia and Puzzles
 Monster Trucks Quizzes, Trivia

Monster Trucks Trivia

Monster Trucks Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports

Fun Trivia
3 Monster Trucks quizzes and 30 Monster Trucks trivia questions.
1.
  Monster Trucks from USHRA   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about many of the popular trucks from Monster Truck competition.
Average, 10 Qns, vertigo315, Feb 02 08
Average
vertigo315
605 plays
2.
  Monster Truck: Grave Digger    
Multiple Choice
 10 Qns
10 questions about my favorite monster truck, Grave Digger.
Difficult, 10 Qns, vertigo315, Dec 11 08
Difficult
vertigo315
538 plays
3.
  Monster Jams    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Monster Jam from 2000-2007.
Tough, 10 Qns, bb4776, May 25 09
Tough
bb4776
542 plays
Related Topics
  Trucks [World] (11 quizzes)


Monster Trucks Trivia Questions

1. Who was the first ever World Finals racing champion in 2000?

From Quiz
Monster Jams

Answer: Tom Meents

Tom Meents won it by beating Lyle, and at that time Meents was in Goldberg.

2. In 1981 when Grave Digger was just a mud bogger, what was its primary color?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Red

Grave Digger was originally a mud bogger and was converted to a monster truck in 1986.

3. Which truck was originally a mud bogger, and was converted to a monster truck in 1986?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Grave Digger

Grave Digger. driven by Dennis Anderson, began racing on the Monster Jam tour in 1991. In 2006, Gravedigger won its 3rd championship.

4. Who was the first ever World Finals freesytle champion in 2000?

From Quiz Monster Jams

Answer: Dennis Anderson

At the end of the 2 minutes, Dennis had a perferct 40 and a rolled over truck at the end of freesytle.

5. Who was the original driver of Grave Digger?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Dennis Anderson

Dennis Anderson built and drove the original Grave Digger mud bogger as well as the first converted monster truck.

6. Which truck originally was known as Goldberg, has won many freestyle and racing championships.

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Maximum Destruction

In 2006, Maximum Destruction, also known an Max-D, won its 7th World Championship.

7. What truck did Lyle Hancock drive in the 2001 season?

From Quiz Monster Jams

Answer: Blue Thunder

When he debuted this truck, he won both the racing and tied for first place in Houston, Texas, with Dennis Anderson and Tom Meents.

8. In 1987, which tour did Grave Digger primarily compete on in its first year of competition?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: TNT Motorsports

Grave Digger began competing in 1987 on the TNT Motorsports tour against trucks such as Big Foot.

9. In 2007, which truck was brown and has floppy ears and a tail?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Monster Mutt

The truck is a classic Mercury street rod painted as a dog, with ears and a tail attached. The original version was brown, however, one of the trucks was repainted as a Dalmatian for the 2007 season.

10. What other truck debuted at Houston with Blue Thunder in 2001?

From Quiz Monster Jams

Answer: Grave Digger #14

Grave Digger #14 did not do as well as Blue Thunder and Lyle Hancock did, but he did manage to tie for first place in the freesytle with Lyle and Tom.

11. What color are Grave Digger's trademark glowing headlights?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Red

When Grave Digger trucks sit idle, their headlights are off but when they start up and enter competition, they glow bright menacing red in color.

12. Which truck was based after a super hero and won the 2007 racing championship?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Batman

The truck was officially licensed by DC Comics and has a replica of the Batmobile as the body. In 2007, he made his second appearance in the World Finals.

13. Why didn't Dennis Anderson win the first event of the Monster Jam 2002 season?

From Quiz Monster Jams

Answer: Blown tire

He blew the tire in the semi-final round versus Tom Meents in the Team Meents truck, and blew the right rear tire.

14. This truck was the 2005 freestyle champion and is regulary at the top of the points in freestyle. Which truck is it?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Bounty Hunter

In 2007, Bounty Hunter was sponsored by CSK Auto and featured an Old West theme with a character based on the truck's name. 2005 was the the truck's first championship.

15. What was the name of the truck that Pablo Huffaker drove in the 2007 World Finals?

From Quiz Monster Jams

Answer: Captain's Curse

He changed the name on his Blacksmith truck to give him a new look for the World Finals in 2007.

16. In 1999, Dennis Anderson won his first Monster Jam championship. What was this for?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Points

Dennis Anderson won the overall points championship in 1999 in the Monster Jam series. He went on to win his second points overall point championship in 2002.

17. Which truck was based on a 1957 Chevy body and was the 2003 Freestyle Champion?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Avenger

Avenger is a monster truck, driven and owned by Jim Koehler. The truck used to be a 1990s Chevy S-10, but was changed to a 1957 Chevy Bel Air in 2002. Jim Koehler is known by the nickname, "Mr. Excitement".

18. There was only one truck that was a two-wheeled monster truck in the 2005 through the 2007 seasons. Which truck is it?

From Quiz Monster Jams

Answer: Cyborg

Cyborg was made in 1995, and was the only two-wheeled monster truck in competition.

19. Who was originally responsible for the famous paint design of Grave Digger?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Fred Bumann

Fred Bumann came up with the orginal famous paint scheme for Grave Digger in 1985 at his shop in Norfolk Virgina.

20. In 2003, Grave Digger won its third Monster Jam points championship. Who was the driver?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Gary Porter

Gary Porter won his first Monster Jam points championship in 2003, driving Grave Digger #12 to win Grave Digger's third overall championship. Gary has raced a long list of truck over his career including Carolina Crusher, Pure Adrenaline, Spiderman, Ragin Steel, and of course Grave Digger.

21. Which truck was the 2004 co-freestyle champion and had horns on the top?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: El Toro Loco

El Toro Loco was driven by Lupe Soza and was owned by Live Nation in 2007. It featured one of the first 3-D body shells, with horns sticking out the front.

22. Who filled in as the the driver of the Grace Digger #20 while Dennis Anderson had his injured shoulder in 2007?

From Quiz Monster Jams

Answer: Adam Anderson

Adam was chosen to drive his father's truck until Dennis's shoulder healed, and was also Grave Digger's 25th anniversary which was the 2007 Monster Jam season.

23. In 1998, the Grave Digger team was sold to which company?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Clear Channel

Clear channel, which in turn became what was later known as Live Nation, bought the Grave Digger team in 1998, and moved all its monster truck operations into the Grave Digger shop.

24. What was the color of the Grave Digger in the 2007 World Finals?

From Quiz Monster Jams

Answer: Chrome

He drove a chrome colored Grave Digger to the World Finals in 2007 to celebrate his and the Grave Digger's 25th anniversary. At the end of the freesytle competition, they had 5 Grave Diggers freesytling at the same time.

25. In what city did Grave Digger first beat Big Foot in competition?

From Quiz Monster Truck: Grave Digger

Answer: Saint Paul

Grave Digger beat Big Foot for the first time in 1987. The show was taped and aired on ESPN, and was considered Grave Diggers first major win.

26. This truck was driven in 2006 and 2007 by one of the few female drivers, and was sponsored by a famous motocross racer. Which truck was it?

From Quiz Monster Trucks from USHRA

Answer: Pastrana 199

Pastrana 199 was sponsored by motocross rider Travis Pastrana, and was driven by Courtney Jolly.

This is category 17841
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.