Quiz about Monster Trucks from USHRA
Quiz about Monster Trucks from USHRA

Monster Trucks from USHRA Trivia Quiz


A quiz about many of the popular trucks from Monster Truck competition.

A multiple-choice quiz by vertigo315. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports
  8. »
  9. Monster Trucks

Author
vertigo315
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,180
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
575
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 112 (10/10), Guest 99 (1/10), Guest 94 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which truck was originally a mud bogger, and was converted to a monster truck in 1986? Hint

Grave Digger
Maximum Destruction
Big Foot
Blue Thunder

2. Which truck originally was known as Goldberg, has won many freestyle and racing championships. Hint

Maximum Destruction
Destroyer
Grave Digger
Avenger

3. In 2007, which truck was brown and has floppy ears and a tail? Hint

Dalmation
Monster Dog
Monster Mutt
Big Dog

4. Which truck was based after a super hero and won the 2007 racing championship? Hint

Superman
Spiderman
Green Hornet
Batman

5. This truck was the 2005 freestyle champion and is regulary at the top of the points in freestyle. Which truck is it? Hint

Scarlet Bandit
Bounty Hunter
Iron Outlaw
Avenger

6. Which truck was based on a 1957 Chevy body and was the 2003 Freestyle Champion? Hint

Blue Thunder
Brutus
Avenger
Destroyer

7. Big Foot regulary races on the Monster Jam tour.

True
False

8. Which truck was the 2004 co-freestyle champion and had horns on the top? Hint

El Matador
Brutus
El Toro Loco
Bull Dozer

9. Which of the following trucks was blue, and was sponsored by Ford Motor Company in 2007? Hint

An Escalade
Hot Wheels
Pastrana 199
Blue Thunder

10. This truck was driven in 2006 and 2007 by one of the few female drivers, and was sponsored by a famous motocross racer. Which truck was it? Hint

Brutus
King Krunch
Pastrana 199
Captain's Curse


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which truck was originally a mud bogger, and was converted to a monster truck in 1986?

Answer: Grave Digger

Grave Digger. driven by Dennis Anderson, began racing on the Monster Jam tour in 1991. In 2006, Gravedigger won its 3rd championship.
2. Which truck originally was known as Goldberg, has won many freestyle and racing championships.

Answer: Maximum Destruction

In 2006, Maximum Destruction, also known an Max-D, won its 7th World Championship.
3. In 2007, which truck was brown and has floppy ears and a tail?

Answer: Monster Mutt

The truck is a classic Mercury street rod painted as a dog, with ears and a tail attached. The original version was brown, however, one of the trucks was repainted as a Dalmatian for the 2007 season.
4. Which truck was based after a super hero and won the 2007 racing championship?

Answer: Batman

The truck was officially licensed by DC Comics and has a replica of the Batmobile as the body. In 2007, he made his second appearance in the World Finals.
5. This truck was the 2005 freestyle champion and is regulary at the top of the points in freestyle. Which truck is it?

Answer: Bounty Hunter

In 2007, Bounty Hunter was sponsored by CSK Auto and featured an Old West theme with a character based on the truck's name. 2005 was the the truck's first championship.
6. Which truck was based on a 1957 Chevy body and was the 2003 Freestyle Champion?

Answer: Avenger

Avenger is a monster truck, driven and owned by Jim Koehler. The truck used to be a 1990s Chevy S-10, but was changed to a 1957 Chevy Bel Air in 2002. Jim Koehler is known by the nickname, "Mr. Excitement".
7. Big Foot regulary races on the Monster Jam tour.

Answer: False

Bigfoot ceased running events for the USHRA in 1998 (due to a dispute involving Team Bigfoot's usage of video footage and pictures), and had not returned since.
8. Which truck was the 2004 co-freestyle champion and had horns on the top?

Answer: El Toro Loco

El Toro Loco was driven by Lupe Soza and was owned by Live Nation in 2007. It featured one of the first 3-D body shells, with horns sticking out the front.
9. Which of the following trucks was blue, and was sponsored by Ford Motor Company in 2007?

Answer: Blue Thunder

The truck has several similarities with the monster truck Big Foot. Some fans have seen Blue Thunder as a replacement for Big Foot in the Monster Jam series.
10. This truck was driven in 2006 and 2007 by one of the few female drivers, and was sponsored by a famous motocross racer. Which truck was it?

Answer: Pastrana 199

Pastrana 199 was sponsored by motocross rider Travis Pastrana, and was driven by Courtney Jolly.
Source: Author vertigo315

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 112: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 99: 1/10
Nov 19 2022 : Guest 94: 1/10
Nov 19 2022 : Guest 66: 9/10
Nov 02 2022 : Guest 37: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Monster Truck: Grave Digger Difficult
2. Monster Jams Tough
3. Racing Average
4. Auto Racing Impossible
5. USA Flags of Racing Average
6. Fallen Heroes Difficult
7. Nascar and IROC Tough
8. Racing Variety Very Difficult
9. Racing Flags: Who am I? Tough
10. Racing Bodies Tough
11. 10 Degrees of A. J. Foyt Tough
12. Auto Racing Greats Tough

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us