Quiz about Nascar and IROC
Quiz about Nascar and IROC

Nascar and IROC Trivia Quiz


Nascar mixed in with a little IROC too. General questions about Nascar history and a couple of IROC questions thrown in to mix it up a bit. Nascar champions and first time wins, and rookie of the year questions and more.

A multiple-choice quiz by mortracing. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports

Author
mortracing
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,903
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
632
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. At what track did Dale Earnhardt, Jr make his first Winston Cup start? Hint

Phoenix
Charlotte
Daytona
Richmond

2. Who was the Nascar champion in 1989? Hint

Dale Earnhardt
Rusty Wallace
Alan Kulwicki
Bill Elliott

3. Which driver was Rookie of the Year in 1992? Hint

Jeff Gordon
Jimmy Hensley
Bobby Hamilton
Jeff Burton

4. What type of car did the IROC series start out with in 1993? Hint

Chevy Camero
Ford Taurus
Porshe Carrera
Dodge Daytona

5. Which driver out of this group has the most wins in IROC? Hint

Bobby Unser
Mario Andretti
Al Unser
A.J. Foyt

6. How many Winston Cup series races did Kevin Lepage win during the 1990s? Hint

0
2
1
3

7. What car number did Terry Labonte drive to his first Winston Cup championship in 1984? Hint

5
44
94
24

8. Who had the most Winston Cup wins during the 1993 season? Hint

Ken Schrader
Ernie Irvin
Dave Marcis
Rusty Wallace

9. When was the last time Darrell Waltrip won a Nascar Winston Cup race? Hint

1991
1990
1993
1992

10. The first Nascar race televised live was the Daytona 500. What year was this on live television? Hint

1979
1978
1976
1977

11. At what track did Jeff Gordon win his first Winston Cup points race? Hint

North Wilkesboro
Charlotte
New Hampshire
Richmond

12. How many Nascar wins does Richard Petty have? Hint

210
201
205
200

13. Which Winston Cup driver has 'the most popular driver' awards through to the end of the year 2000 season? Hint

Marty Boyer
Bill Elliott
Darrell Waltrip
Richard Petty

14. In 1997 track owner Bruton Smith was going to pay $25,000,000 to have this done at the Bristol Motor Speedway? Hint

Have a roof built over the speedway
Have 100 large tv screens put in the infield
Have a new parking lot built
Have a museum built in the infield

15. What NFL football star teamed up with Dale Jarrett to start a race driving school? Hint

Troy Aikman
John Elway
Doug Flutie
Brett Favre


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At what track did Dale Earnhardt, Jr make his first Winston Cup start?

Answer: Charlotte

Dale made his debut at Charlotte Motor Speedway in May of 1999. He started 8th in the field, and finished 16th in the race.
2. Who was the Nascar champion in 1989?

Answer: Rusty Wallace

3. Which driver was Rookie of the Year in 1992?

Answer: Jimmy Hensley

4. What type of car did the IROC series start out with in 1993?

Answer: Dodge Daytona

This the last of fours years for the Daytona.
5. Which driver out of this group has the most wins in IROC?

Answer: Bobby Unser

Bobby Unser led this group of drivers with 4 IROC wins. Al Unser and Mario Andretti both had 3 wins, A.J. Foyt had 1 win.
6. How many Winston Cup series races did Kevin Lepage win during the 1990s?

Answer: 0

Kevin Lepage is still searching for his first Winston cup win.
7. What car number did Terry Labonte drive to his first Winston Cup championship in 1984?

Answer: 44

1984 brought Terry his first Winston Cup championship driving the 44 car owned by Billy Hagan.
8. Who had the most Winston Cup wins during the 1993 season?

Answer: Rusty Wallace

Rusty Wallace had 10 wins in 1993. Dale Earnhardt had 6 wins, Mark Martin had 5 wins, and Ernie Irvin had 3.
9. When was the last time Darrell Waltrip won a Nascar Winston Cup race?

Answer: 1992

Darrell Waltrip won his last race at Darlington Raceway in 1992.
10. The first Nascar race televised live was the Daytona 500. What year was this on live television?

Answer: 1979

The winner of this race was none other than The King, Richard Petty, followed by Darrell Waltrip and then A.J. Foyt. Buddy Baker was on the pole for this race.
11. At what track did Jeff Gordon win his first Winston Cup points race?

Answer: Charlotte

Jeff won his first race in May 1994 at the Charlotte Motor Speedway.
12. How many Nascar wins does Richard Petty have?

Answer: 200

Richard Petty had 200 wins from 1960 to 1984, and 7 championships.
13. Which Winston Cup driver has 'the most popular driver' awards through to the end of the year 2000 season?

Answer: Bill Elliott

Bill Elliott holds this title with 13 awards in his career.
14. In 1997 track owner Bruton Smith was going to pay {$25,000,000} to have this done at the Bristol Motor Speedway?

Answer: Have a roof built over the speedway

In 1997 Bruton Smith had talked with a German company about the possibility of putting a {$25,000,000} roof over the Bristol speedway with complete advanced ventilation and noise reduction systems on the facility.
15. What NFL football star teamed up with Dale Jarrett to start a race driving school?

Answer: Brett Favre

Dale Jarrett team up with football star Brett Favre from the Green Bay Packers to form the Jarret and Favre Driving Adventure. The school, which opened July 2, 1999, is located at the North Carolina Speedway in Rockingham.
Source: Author mortracing

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 16 2023 : Guest 35: 6/15
Feb 05 2023 : Guest 173: 7/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Racing Bodies Tough
2. Racing Flags: Who am I? Tough
3. Hairpin Turns and Va-Rooms Average
4. Auto Racing Greats Tough
5. Racing Variety Very Difficult
6. Fallen Heroes Difficult
7. Auto Racing Impossible
8. 10 Degrees of A. J. Foyt Tough
9. Racing Average
10. USA Flags of Racing Average

3/24/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us