FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Motor Sports Quizzes, Trivia and Puzzles
  Motor Sports Quizzes, Trivia

Motor Sports Trivia

Motor Sports Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »

Fun Trivia
Motor Sports in all its forms. From NASCAR and F1 to drag racing, you'll find it all here!
893 Motor Sports quizzes and 12,502 Motor Sports trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Racing Flags   great trivia quiz  
Label Quiz
 10 Qns
Motor racing uses a number of different flags to give information to drivers and those watching. In this quiz you have to identify what each of the flags shown means.
Easier, 10 Qns, Stoaty, May 03 23
Easier
Stoaty gold member
May 03 23
647 plays
2.
  Hairpin Turns and Va-Rooms    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about various motor sports. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, Bob9491, Jul 02 21
Average
Bob9491
Jul 02 21
209 plays
3.
  Auto Racing Greats   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test a person's knowledge of mixed auto racing series. Have fun!
Tough, 10 Qns, sjvalleydave, Aug 27 09
Tough
sjvalleydave
376 plays
4.
  Nascar and IROC    
Multiple Choice
 15 Qns
Nascar mixed in with a little IROC too. General questions about Nascar history and a couple of IROC questions thrown in to mix it up a bit. Nascar champions and first time wins, and rookie of the year questions and more.
Tough, 15 Qns, mortracing, Mar 09 16
Tough
mortracing
657 plays
5.
  USA Flags of Racing    
Multiple Choice
 10 Qns
If you 'dig' racing, this will be the easiest quiz you have taken! I have had meeages on this quiz about racing flags in other countries - this quiz concerns flags from American auto racing.
Average, 10 Qns, RaceGirl24, Sep 29 05
Average
RaceGirl24
944 plays
6.
  Racing Flags: Who am I?    
Multiple Choice
 10 Qns
There are many flags out there that regulate the sport of Racing. Can you identify my color based on the clues that I give you? Note: This quiz covers the three major racing circuits that are covered in the United States(Nascar, CART and Indy).
Tough, 10 Qns, pearlslam, May 18 08
Tough
pearlslam
597 plays
7.
  Racing    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a racing quiz for you race fans out there.
Average, 15 Qns, davoboy, Jul 08 21
Average
davoboy
Jul 08 21
1641 plays
8.
  10 Degrees of A. J. Foyt   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Kevin Bacon game meets Mr. Foyt.
Tough, 10 Qns, ctownron, Mar 10 07
Tough
ctownron
353 plays
9.
  Racing Bodies    
Multiple Choice
 10 Qns
NASCAR is not all Winston Cup. This is to identify how well you know the minor leagues of racing, as well as other series of racing.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, May 27 03
Tough
GoodVibe gold member
497 plays
10.
  Fallen Heroes    
Multiple Choice
 15 Qns
Thank-you for the memories! A tribute to Dale Earnhardt, Greg Moore, Stan Fox, Adam Petty, Kenny Irwin Jr, Scott Brayton, Davey Allison, Alan Kulwicki, and Kevin Gobrecht. General questions about these fallen heros.
Difficult, 15 Qns, mortracing, May 16 04
Difficult
mortracing
717 plays
trivia question Quick Question
Andy Santerre was a champion of this series in 2002. Ricky Craven was the series champ in 1991.

From Quiz "Racing Bodies"




11.
  Racing Variety    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see if you know more than just NASCAR!
Very Difficult, 10 Qns, mattfeth, Mar 09 06
Very Difficult
mattfeth
643 plays
12.
  Auto Racing    
Multiple Choice
 15 Qns
Automobile races are tremendously exciting. The drivers are just as much athletes as football players. Enjoy this little insight on the history of this great sport.
Impossible, 15 Qns, bevo69, Mar 18 08
Impossible
bevo69
1437 plays
Related Topics
  Auto World [World] (301 quizzes)


Motor Sports Trivia Questions

1. Who won the very first Indianapolis 500?

From Quiz
Hairpin Turns and Va-Rooms

Answer: Ray Harroun

The first Indianapolis 500 race was run on Memorial Day in 1911. It took six hours, 42 minutes and 8 seconds. Ray Herroun's average speed was 74.59 miles per hour. His nickname was "The Little Professor" because of his skill at designing and creating single seat race cars.

2. A.J. Foyt and Richard Petty dominated the 1964 Firecracker 400 at Daytona, but who did Foyt pass on the final lap to win the race?

From Quiz 10 Degrees of A. J. Foyt

Answer: Bobby Isaac

Foyt only needed 10 races to get his first NASCAR victory at the 1964 Firecracker 400.

3. What series did Eric Norris race full-time in 2002?

From Quiz Racing Bodies

Answer: Winston West

Norris was the 2002 series champion. In his first championship season, Norris had 2 wins, 8 top 5's and 10 top 10s in all ten starts. One famous alumnus of the series was Kevin Harvick, who was the 1998 Winston West champion.

4. What does the yellow flag mean?

From Quiz USA Flags of Racing

Answer: caution

Caution!...slow down, hold position and pick up pace car.

5. Kevin Gobrecht earned his first World of Outlaw victory in 1996. At which track?

From Quiz Fallen Heroes

Answer: Williams Grove

Kevin Gobrecht got off to a good start in 1996 with his first win with the World of Outlaw series at Williams Grove. Kevin died at the age of 30 in a sprint car crash in Nebraska on September 24, 1999.

6. At what track did Dale Earnhardt, Jr make his first Winston Cup start?

From Quiz Nascar and IROC

Answer: Charlotte

Dale made his debut at Charlotte Motor Speedway in May of 1999. He started 8th in the field, and finished 16th in the race.

7. What is the first race of the year in the NASCAR Winston Cup Season?

From Quiz Racing

Answer: Daytona 500

8. The first Daytona 500 was won by __________ ?

From Quiz Auto Racing

Answer: Lee Petty & Petty

Lee, of course, is the father of Richard and grandfather of Kyle.

9. The Bonneville Salt Flats have long been the site for setting and breaking land speed records. In what state are they located?

From Quiz Hairpin Turns and Va-Rooms

Answer: Utah

The Bonneville Salt Flats are located in Tooele County, Utah. The track, sometimes called the "Bonneville Speedway", is a quarter mile straight track. It has been the site of several annual racing events where the drivers race against the clock and not each other.

10. It is hard in today's world to be able to race more than 1 type of car. Who was the first driver to win the Indy 500, the Daytona 500, and the 24 Hours of LeMans in their career?

From Quiz Auto Racing Greats

Answer: AJ Foyt

AJ Foyt was one of the most versatile drivers in American history. He won races on dirt ovals, paved ovals, and road courses.

11. In 1967, Richard Petty won 27 NASCAR races, but lost to Mario Andretti in which race?

From Quiz 10 Degrees of A. J. Foyt

Answer: Daytona 500

Andretti and Foyt have both won the Daytona 500 and Indianapolis 500 during their racing careers.

12. Ken Schrader competes in this series part-time. Eddie McKean was the 2002 series champion.

From Quiz Racing Bodies

Answer: Featherlite Southwest

Schrader has his own team in Busch, Craftsman Truck, and Featherlite Southwest series. Eddie had one win, 6 top 5's, and 8 top 10s in 13 starts. Kevin Hamlin (not the crew chief one) was the 2002 Raybestos Northwest Sereis champion.

13. Who was the first second generation member of the Mears clan to win a CART sanctioned race?

From Quiz Racing Variety

Answer: Clint Mears

Clint won two races with the Mears Team before Casey won his first race with Dorricott Racing.

14. Alan Kulwicki was the Nascar rookie of the year in what year?

From Quiz Fallen Heroes

Answer: 1986

In 1986, Alan won Rookie Of The Year in Nascar. He went on to win the Nascar championship in 1992. Alan was killed in a plane crash at the age of 38 near Bristol, Tenn.

15. Who was the Nascar champion in 1989?

From Quiz Nascar and IROC

Answer: Rusty Wallace

16. What kind of car did Dale Earnhardt drive?

From Quiz Racing

Answer: Chevy

17. __________ is the only driver to win the Winston Cup championship and the ARCA season championship.

From Quiz Auto Racing

Answer: Benny Parsons & Parsons & Bennie Parsons

Parsons won the ARCA season championship in 1968 and 1969 and the Winston Cup championship in 1973.

18. Who was the first person to drive in excess of 400 miles per hour?

From Quiz Hairpin Turns and Va-Rooms

Answer: John Cobb

John R. Cobb was born in 1899 Surrey County England. Although he competed in several track races he is best known for setting and breaking speed records, both land and water. His land speed records were set at the Bonneville Salt Flats. On September 16, 1947 he broke his own record, which had stood for eight years, by going 394.19 miles per hour. He made two runs that day and on the second one he was clocked at 403 miles per hour, making him the first driver to exceed 400 miles per hour. Craig Breedlove would later exceed 500 and 600 miles per hour.

19. In 1966, Mario Andretti held the pole position but lost to British driver Graham Hill in which race?

From Quiz 10 Degrees of A. J. Foyt

Answer: Indianapolis 500

Andretti finished in 18th place. Hill was the first driver to have won the so-called Triple Crown of Motorsport: the Indianapolis 500; 24 Hours of Le Mans; and the Monaco Grand Prix.

20. The _____ flag means to stop?

From Quiz USA Flags of Racing

Answer: Red

Red means STOP!...and remain stopped until allowed to proceed by officials.

21. Stan Fox's best finish at the Indy 500 was?

From Quiz Fallen Heroes

Answer: 7th

Stan Fox's best finish, 7th place, came in his rookie year in 1987.

22. Which driver was Rookie of the Year in 1992?

From Quiz Nascar and IROC

Answer: Jimmy Hensley

23. What happened to Greg Moore at the California track in 1999?

From Quiz Racing

Answer: died

24. What does the acronym NASCAR stand for?

From Quiz Hairpin Turns and Va-Rooms

Answer: National Association for Stock Car Auto Racing

William France, Sr., a driver and mechanic, saw the need for some structure in the increasingly popular sport of stock car racing. Beginning in December 1947, he reached out to other drivers and began a series of meetings which culminated in the formation of NASCAR at the Streamline Hotel in Daytona Beach Florida. NASCAR sanctions over 1500 racing events annually worldwide.

25. Who was the 2002 All-Pro champion?

From Quiz Racing Bodies

Answer: Jeff Fultz

Jeff Fultz attempted several BGN races in 2002. Reutimann raced in some BGN races in a car owned by Joe Nemechek. Bigley has competed in the Craftsman Truck Series. Fultz had 3 wins, 8 top 5's, and 10 top 10s in 13 starts.

26. Which flag means to move over, faster traffic is proceeding?

From Quiz USA Flags of Racing

Answer: blue with yellow stripe

This flag means you are about to get lapped by faster traffic. If your pit area is outside of the track, you move up. If your pit area is in the middle of the track, you go to the inside of the track.

27. Stan Fox was killed where?

From Quiz Fallen Heroes

Answer: New Zealand

Stan Fox was killed in a car accident in New Zealand on December 18, 2000. You will never be forgotten!T hanks for the memories.

28. What type of car did the IROC series start out with in 1993?

From Quiz Nascar and IROC

Answer: Dodge Daytona

This the last of fours years for the Daytona.

29. The 1st driver to win the Indianapolis 500 twice was __________ ?

From Quiz Auto Racing

Answer: Tommy Milton & Milton

Milton won in 1921 and 1923.

This is category 314
Last Updated Jun 15 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.