FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Racing
Quiz about Racing

Racing Trivia Quiz


This is a racing quiz for you race fans out there.

A multiple-choice quiz by davoboy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports

Author
davoboy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,661
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1637
Last 3 plays: Guest 199 (14/15), JOHNCzee (11/15), misdiaslocos (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the first race of the year in the NASCAR Winston Cup Season? Hint


Question 2 of 15
2. What kind of car did Dale Earnhardt drive? Hint


Question 3 of 15
3. What happened to Greg Moore at the California track in 1999? Hint


Question 4 of 15
4. Are Indy cars faster than Stock cars?


Question 5 of 15
5. What is the Race held at the Indianapolis Motor Speedway that Nascar races? Hint


Question 6 of 15
6. How many warm up laps do Nascar drivers take before the Green Flag? Hint


Question 7 of 15
7. How many races has Richard Petty won on the Winston Cup circuit? Hint


Question 8 of 15
8. What track on the Winston Cup circuit was going to be a World of Outlaws track? Hint


Question 9 of 15
9. Who won the 1999 Winston Cup title? Hint


Question 10 of 15
10. How many Formula 1 championship races took place in the USA in the 1960s and 1970s? Hint


Question 11 of 15
11. What driver is the winningest driver in the NHRA? Hint


Question 12 of 15
12. What truck is the orignal Monster Truck? Hint


Question 13 of 15
13. What kind of cars do they use in World of Outlaws? Hint


Question 14 of 15
14. What Driver had an almost death at a Truck race at Daytona in 2000? Hint


Question 15 of 15
15. How many cars started in a Winston Cup Race? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 199: 14/15
May 03 2024 : JOHNCzee: 11/15
Apr 22 2024 : misdiaslocos: 4/15
Apr 20 2024 : George95: 13/15
Apr 03 2024 : Guest 172: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first race of the year in the NASCAR Winston Cup Season?

Answer: Daytona 500

2. What kind of car did Dale Earnhardt drive?

Answer: Chevy

3. What happened to Greg Moore at the California track in 1999?

Answer: died

4. Are Indy cars faster than Stock cars?

Answer: Yes

5. What is the Race held at the Indianapolis Motor Speedway that Nascar races?

Answer: Brickyard 400

6. How many warm up laps do Nascar drivers take before the Green Flag?

Answer: 3

7. How many races has Richard Petty won on the Winston Cup circuit?

Answer: 200

8. What track on the Winston Cup circuit was going to be a World of Outlaws track?

Answer: Bristol

9. Who won the 1999 Winston Cup title?

Answer: Dale Jarrett

10. How many Formula 1 championship races took place in the USA in the 1960s and 1970s?

Answer: 25

A United States Grand Prix was held in each year of these two decades, four US Grand Prix West events were held in 1976-79, and the 1960 Indianapolis 500 also counted as a Formula One championship event.
11. What driver is the winningest driver in the NHRA?

Answer: John Force

12. What truck is the orignal Monster Truck?

Answer: Bigfoot

13. What kind of cars do they use in World of Outlaws?

Answer: sprint cars

14. What Driver had an almost death at a Truck race at Daytona in 2000?

Answer: Geoff Bodine

15. How many cars started in a Winston Cup Race?

Answer: 43

Source: Author davoboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Racing Flags Easier
2. USA Flags of Racing Average
3. Hairpin Turns and Va-Rooms Average
4. Nascar and IROC Tough
5. Auto Racing Greats Tough
6. Racing Bodies Tough
7. Racing Flags: Who am I? Tough
8. 10 Degrees of A. J. Foyt Tough
9. Fallen Heroes Difficult
10. Racing Variety Very Difficult
11. Auto Racing Impossible

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us