Quiz about Monster Jams
Quiz about Monster Jams

Monster Jams Trivia Quiz


This is a quiz about Monster Jam from 2000-2007.

A multiple-choice quiz by bb4776. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports
  8. »
  9. Monster Trucks

Author
bb4776
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
481
Last 3 plays: Guest 173 (4/10), Guest 199 (9/10), Guest 66 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the first ever World Finals racing champion in 2000? Hint

Dennis Anderson
Tom Meents
Lyle Hancock
Madusa

2. Who was the first ever World Finals freesytle champion in 2000? Hint

Dennis Anderson
Tom Meents
Lyle Hancock
Adam Anderson

3. What truck did Lyle Hancock drive in the 2001 season? Hint

Blue Thunder
Grave Digger
Wrinch Head.com
Goldberg

4. What other truck debuted at Houston with Blue Thunder in 2001? Hint

Grave Digger #14
Madusa
Team Meents
Avenger

5. Why didn't Dennis Anderson win the first event of the Monster Jam 2002 season? Hint

No brakes
Oil pump
Blown tire
Injury

6. What was the name of the truck that Pablo Huffaker drove in the 2007 World Finals? Hint

Raggin' Steel
Black Smith
Captain's Curse
Grave Digger

7. There was only one truck that was a two-wheeled monster truck in the 2005 through the 2007 seasons. Which truck is it? Hint

Cyborg
Maxium Destruction
Grave Digger
Monster Mutt

8. Is the Pastrana 199 monster truck named after a motorcross champion?

Yes
No

9. Who filled in as the the driver of the Grace Digger #20 while Dennis Anderson had his injured shoulder in 2007? Hint

Chad Tingler
Charlie Pauken
Pablo Huffaker
Adam Anderson

10. What was the color of the Grave Digger in the 2007 World Finals? Hint

White
Regular
Chrome
Black


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first ever World Finals racing champion in 2000?

Answer: Tom Meents

Tom Meents won it by beating Lyle, and at that time Meents was in Goldberg.
2. Who was the first ever World Finals freesytle champion in 2000?

Answer: Dennis Anderson

At the end of the 2 minutes, Dennis had a perferct 40 and a rolled over truck at the end of freesytle.
3. What truck did Lyle Hancock drive in the 2001 season?

Answer: Blue Thunder

When he debuted this truck, he won both the racing and tied for first place in Houston, Texas, with Dennis Anderson and Tom Meents.
4. What other truck debuted at Houston with Blue Thunder in 2001?

Answer: Grave Digger #14

Grave Digger #14 did not do as well as Blue Thunder and Lyle Hancock did, but he did manage to tie for first place in the freesytle with Lyle and Tom.
5. Why didn't Dennis Anderson win the first event of the Monster Jam 2002 season?

Answer: Blown tire

He blew the tire in the semi-final round versus Tom Meents in the Team Meents truck, and blew the right rear tire.
6. What was the name of the truck that Pablo Huffaker drove in the 2007 World Finals?

Answer: Captain's Curse

He changed the name on his Blacksmith truck to give him a new look for the World Finals in 2007.
7. There was only one truck that was a two-wheeled monster truck in the 2005 through the 2007 seasons. Which truck is it?

Answer: Cyborg

Cyborg was made in 1995, and was the only two-wheeled monster truck in competition.
8. Is the Pastrana 199 monster truck named after a motorcross champion?

Answer: yes

Travis Pastrana is a motorcross champion. He named it after himself and he also owns the truck and was a Dodge Ram in 2006, but in 2007 was turned into a Ford F-150 body sytle with motorcross designs on the truck.
9. Who filled in as the the driver of the Grace Digger #20 while Dennis Anderson had his injured shoulder in 2007?

Answer: Adam Anderson

Adam was chosen to drive his father's truck until Dennis's shoulder healed, and was also Grave Digger's 25th anniversary which was the 2007 Monster Jam season.
10. What was the color of the Grave Digger in the 2007 World Finals?

Answer: Chrome

He drove a chrome colored Grave Digger to the World Finals in 2007 to celebrate his and the Grave Digger's 25th anniversary. At the end of the freesytle competition, they had 5 Grave Diggers freesytling at the same time.
Source: Author bb4776

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 173: 4/10
Feb 02 2023 : Guest 199: 9/10
Feb 01 2023 : Guest 66: 0/10
Jan 27 2023 : Guest 184: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 80: 6/10
Jan 27 2023 : Guest 178: 4/10
Jan 26 2023 : Guest 50: 3/10
Jan 26 2023 : Guest 128: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 124: 1/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Monster Trucks from USHRA Average
2. Monster Truck: Grave Digger Difficult
3. USA Flags of Racing Average
4. Hairpin Turns and Va-Rooms Average
5. Racing Average
6. Nascar and IROC Tough
7. Racing Bodies Tough
8. Auto Racing Greats Tough
9. Racing Flags: Who am I? Tough
10. 10 Degrees of A. J. Foyt Tough
11. Fallen Heroes Difficult
12. Racing Variety Very Difficult

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us