Quiz about Monster Truck Grave Digger
Quiz about Monster Truck Grave Digger

Monster Truck: Grave Digger Trivia Quiz


10 questions about my favorite monster truck, Grave Digger.

A multiple-choice quiz by vertigo315. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Motor Sports
  8. »
  9. Monster Trucks

Author
vertigo315
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,510
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
520
Last 3 plays: Guest 184 (8/10), Guest 128 (4/10), Guest 152 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 1981 when Grave Digger was just a mud bogger, what was its primary color? Hint

Red
Silver
Black
Green

2. Who was the original driver of Grave Digger? Hint

Randy Brown
Adam Anderson
Dennis Anderson
Gary Porter

3. In 1987, which tour did Grave Digger primarily compete on in its first year of competition? Hint

TNT Motorsports
USHRA
Monster Jam
Thunder Nationals

4. What color are Grave Digger's trademark glowing headlights? Hint

Red
Green
Orange
Blue

5. In 2007, Grave Diggers home was Detroit Michigan?

True
False

6. In 1999, Dennis Anderson won his first Monster Jam championship. What was this for? Hint

Racing
Wheelies
Freestyle
Points

7. Who was originally responsible for the famous paint design of Grave Digger? Hint

John Beamon
Fred Bumann
Roger Smith
Carl Jomes

8. In 2003, Grave Digger won its third Monster Jam points championship. Who was the driver? Hint

Gary Porter
Pauble Huffaker
Dennis Anderson
Charlie Pauken

9. In 1998, the Grave Digger team was sold to which company? Hint

TNT
Clear Channel
Team Meents
ESPN

10. In what city did Grave Digger first beat Big Foot in competition? Hint

Saint Paul
Chicago
Detroit
St. Louis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1981 when Grave Digger was just a mud bogger, what was its primary color?

Answer: Red

Grave Digger was originally a mud bogger and was converted to a monster truck in 1986.
2. Who was the original driver of Grave Digger?

Answer: Dennis Anderson

Dennis Anderson built and drove the original Grave Digger mud bogger as well as the first converted monster truck.
3. In 1987, which tour did Grave Digger primarily compete on in its first year of competition?

Answer: TNT Motorsports

Grave Digger began competing in 1987 on the TNT Motorsports tour against trucks such as Big Foot.
4. What color are Grave Digger's trademark glowing headlights?

Answer: Red

When Grave Digger trucks sit idle, their headlights are off but when they start up and enter competition, they glow bright menacing red in color.
5. In 2007, Grave Diggers home was Detroit Michigan?

Answer: False

Grave Digger's home was in Kill Devil Hills, North Carolina.
6. In 1999, Dennis Anderson won his first Monster Jam championship. What was this for?

Answer: Points

Dennis Anderson won the overall points championship in 1999 in the Monster Jam series. He went on to win his second points overall point championship in 2002.
7. Who was originally responsible for the famous paint design of Grave Digger?

Answer: Fred Bumann

Fred Bumann came up with the orginal famous paint scheme for Grave Digger in 1985 at his shop in Norfolk Virgina.
8. In 2003, Grave Digger won its third Monster Jam points championship. Who was the driver?

Answer: Gary Porter

Gary Porter won his first Monster Jam points championship in 2003, driving Grave Digger #12 to win Grave Digger's third overall championship. Gary has raced a long list of truck over his career including Carolina Crusher, Pure Adrenaline, Spiderman, Ragin Steel, and of course Grave Digger.
9. In 1998, the Grave Digger team was sold to which company?

Answer: Clear Channel

Clear channel, which in turn became what was later known as Live Nation, bought the Grave Digger team in 1998, and moved all its monster truck operations into the Grave Digger shop.
10. In what city did Grave Digger first beat Big Foot in competition?

Answer: Saint Paul

Grave Digger beat Big Foot for the first time in 1987. The show was taped and aired on ESPN, and was considered Grave Diggers first major win.
Source: Author vertigo315

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 184: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 128: 4/10
Jan 16 2023 : Guest 152: 4/10
Jan 07 2023 : Guest 108: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Monster Trucks from USHRA Average
2. Monster Jams Tough
3. Hairpin Turns and Va-Rooms Average
4. Auto Racing Greats Tough
5. Nascar and IROC Tough
6. Racing Flags: Who am I? Tough
7. Fallen Heroes Difficult
8. 10 Degrees of A. J. Foyt Tough
9. USA Flags of Racing Average
10. Racing Bodies Tough
11. Racing Average
12. Racing Variety Very Difficult

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us