FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Handball Quizzes, Trivia and Puzzles
Handball Quizzes, Trivia

Handball Trivia

Handball Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other

Fun Trivia
4 Handball quizzes and 40 Handball trivia questions.
1.
  Handball    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about handball rules, history, players and competitions. Good luck!
Tough, 15 Qns, luckyloser, Mar 08 06
Tough
luckyloser
1125 plays
2.
  Handball 2007: Norway    
Multiple Choice
 10 Qns
Norway is one of the world's leading nations in women's handball. As many predicted, the team met the Russian team in the final of the 2007 World Championship. Here's a quiz about the Norwegian players.
Tough, 10 Qns, kejtil, Jan 22 08
Tough
kejtil
219 plays
3.
  Women's Handball: Champions League    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is recommended for those who love the handball, however you can still try your luck or learn something about women's handball too.
Tough, 10 Qns, Aleksandar-MKD, Jan 16 07
Tough
Aleksandar-MKD
198 plays
4.
  Swedish Handball Players    
Multiple Choice
 5 Qns
I live in Sweden and here, handball is the second most famous sport after football. I've played for 7 years and love this sport more than anything. Magnus Wislander is my biggest idol.
Average, 5 Qns, jaquline, Oct 13 09
Average
jaquline
273 plays
trivia question Quick Question
What team won the season 1993/94?

From Quiz "Women's Handball: Champions League"





Handball Trivia Questions

1. How many teams participate in the group stage of the Women's EHF Champions League?

From Quiz
Women's Handball: Champions League

Answer: 16

Eight of the teams are qualified directly, while the other eight go to the qualification process.

2. Who spent 12 years in Germany, playing for Kiel?

From Quiz Swedish Handball Players

Answer: Magnus Wislander

Magnus Wislander is one of the best known players of all time. He returned to Sweden to end his career in Redberslid IK.

3. How many players from each team are allowed to be on the field?

From Quiz Handball

Answer: 7

The game was introduced at the 1936 Olympics in Berlin, as the 11-player outdoor game. When it was reintroduced at the 1972 Olympics, it was 7-player indoor game.

4. What team won the Champion's League in the 1999-2000 season?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Hypo Niederosterreich

Hypo Niederosterreich from Austria won the tournament after they beat Kometal GP Skopje from Macedonia. In the first game in Vienna, Hypo won 32-23, while Kometal won the second match in Skopje with 22-20, which was enough for Hypo to be the champions.

5. What size is Handball court?

From Quiz Handball

Answer: 20x40 m

It features 2x3m goals at each end. Each goal is surrounded by 6m goal area(26m radius arcs).

6. What team won the season 1993/94?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Hypo Niederosterreich

They defeated Vasas from Budapest with a total result of 45:39.

7. Which Swedish player almost died when he bumped into the goalkeeper during a game in 2002?

From Quiz Swedish Handball Players

Answer: Johan Pettersson

Johan lost a couple of teeth when he bumped with the goalkeeper, and almost swallowed his tongue.

8. Who was the winner in the Champions League season 2005/06?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Viborg HK

In a very interesting season, full of surprises Viborg HK from Denmark victoriously passed over Krim Ljubljana from Slovenia. The first game in Ljubljana ended with a victory for the guests from Denmark with a result of 22-24. In the return game in Viborg, Viborg lost with 20-21, but still enough to reach the trophy.

9. Which player, with long hair, left Kiel to come home to Sweden and end his career in Hammarby, Stockholm?

From Quiz Swedish Handball Players

Answer: Staffan Olsson

Staffan is famous for his long hair and also for his hard work during the games.

10. Penalties are thrown from what distance?

From Quiz Handball

Answer: 7 m

For example, if a defender fouls you while you are making a fairly certain shot at goal, then you get a 7m throw.

11. From what country is Hypo Niederosterreich?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Austria

Hypo also won in the season 1994/95, where they defeated Podravka Koprivnica from Croatia with a total result of 40:36.

12. Which are the names of Sweden's best known goalkeepers?

From Quiz Swedish Handball Players

Answer: Tomas Svensson & Peter Gentzel

Tomas and Peter are very good friends and hang out in their free time too. They help each other all the time. Players all over the world respects these two players.

13. In the seasons 2003/04 as well as 2004/05, Slagelse from Denmark reached the trophy. Who was their manager?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Anja Andersen

One of the best players of the world was the Danish player Anja Andersen. She was succesful even as a manager, where she made Slagelse twice a Champions League holder. In the season 2004/05, they lost only one game and that was from Kometal GP Skopje with a result of 20:12, one of the heaviest defeats for Slagelse.

14. Which Ukrainian (Soviet) player, was elected by Internacional Handball Federation as a female player of the century, and won the 1976 and 1980 Olympic gold medal?

From Quiz Handball

Answer: Sinaida Turtschina

Turtschina was 1982 and 1986 world champion in 1970, 1971, 1972, 1973, 1975, 1977, 1981, 1983, 1985, and 1986 European Cup winner with Spartak Kiew. Kretzschmar was world champion 1971, 1975, and 1978. She won two Olympics medals with Germany and she was European Cup winner with SC Leipzig(1974).

15. What team made the biggest surprise in the season 2001/02, and they also won the championship?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Kometal Gjorce Petrov Skopje

Kometal Gjorce Petrov was the surprise of the year by being champions of the season. They started the journey from the very first round defeating Spono Nottwil from Switzerland.

16. Sung-Ok Oh played for which Asian country?

From Quiz Handball

Answer: South Korea

Korea was 1988 and 1992 Olympic champion (women). 1995 they won WC.

17. From what country is Krim Ljubljana?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Slovenia

Krim Ljubljana is coming from Slovenia and right from its capital, Ljubljana. This team has won the championship twice. Once in the season 2000/01 and again in the season 2002/03.

18. What Hungarian team won in season 1998-99?

From Quiz Women's Handball: Champions League

Answer: Dunaferr

Dunaferr won the title in season 1998-99, where they defeated Krim Ljubljana from Slovenia. Both teams were playing under pressure in the two games, since the first result in Hungary was 25:23 for Dunaferr. The return game in Ljubljana ended 26:26.

19. Which team won the European Champion Cups from 1996-2000?

From Quiz Handball

Answer: Barcelona

Barcelona defeated Zagreb in final 1997, 1998, and 1999. Zagreb won Champions Cup 1992 and 1993.

20. Which team won Men's European championship 1994, 1998, and 2000?

From Quiz Handball

Answer: Sweden

Russia won EC 1998. Spain won silver medals 1996 and 1998.

21. Who is Babacar Fall?

From Quiz Handball

Answer: Architect of African Handball

Babacar Fall, a former vice president of the IHF(International Handball Federation), president of African Handball Confederation, and president of Senegal Handball Association died 1993. For nearly 30 years he was active in Handball, and his work gained recognition when three major events were awarded to Africa: the 1986 Congress in Senegal, the 1989 Junior WC in Nigeria, and 1993 Junior WC in Egypt

This is category 7819
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.