FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Handball 2007 Norway
Quiz about Handball 2007 Norway

Handball 2007: Norway Trivia Quiz


Norway is one of the world's leading nations in women's handball. As many predicted, the team met the Russian team in the final of the 2007 World Championship. Here's a quiz about the Norwegian players.

A multiple-choice quiz by kejtil. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Handball

Author
kejtil
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,030
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
219
- -
Question 1 of 10
1. Who was captain of the Norwegian national handball team for women in the 2007 Championship? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Norway's coach for the championship? Hint


Question 3 of 10
3. Only two specialists of pivot play were in among the players picked for the 2007 tournament. What are their names? Hint


Question 4 of 10
4. Which club team had the most players in the troop for the 2007 championship? Hint


Question 5 of 10
5. The coach chose to include only one specialist on the left wing in the troop. What was her name? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored the most points for Norway in the 2007 World Championship? Hint


Question 7 of 10
7. Which Norwegian player was elected Most Valuable Player in the World Championship in 2007? Hint


Question 8 of 10
8. The Norwegian team often used a special strategy when a player has been given a two-minute suspension. What do they do? Hint


Question 9 of 10
9. Which team did Norway meet in their first match in the championship? Hint


Question 10 of 10
10. In what year was Norway last in a World Championship final before the tournament in 2007? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was captain of the Norwegian national handball team for women in the 2007 Championship?

Answer: Gro Hammerseng

Gro Hammerseng is arguably the best player of the team. This national mach was her 133rd played for Norway. Her club was Ikast.
2. Who was Norway's coach for the championship?

Answer: Marit Breivik

Norway's highly merited coach has managed the national team since 1994, and in that period, the team has achieved 11 championship medals.
3. Only two specialists of pivot play were in among the players picked for the 2007 tournament. What are their names?

Answer: Marit Malm Frafjord & Else-Marthe Sørlie Lybekk

After Isabel Blanco was injured, Marit Malm Frafjord from Byåsen and Else-Marthe Sørlie Lybekk from Leipzig were the obvious choices in this position.
4. Which club team had the most players in the troop for the 2007 championship?

Answer: Byåsen

Five players from Byåsen were found worthy a place in the tournament; Marit Malm Frafjord, Gøril Snorroeggen, Vigdis Hårsaker, Kari Aalvik Grimsbø and Tonje Nøstvold.
5. The coach chose to include only one specialist on the left wing in the troop. What was her name?

Answer: Kari Mette Johansen

Kari Mette Johansen played for Larvik, the leading club team in Norway. In early 2007, she was elected the third best female handballer in the world, after her fantastic match against Russia in the final of the 2006 European championship.
6. Who scored the most points for Norway in the 2007 World Championship?

Answer: Gro Hammerseng

The captain was also the one who scored the most points, as she did in the Euro 2006.
7. Which Norwegian player was elected Most Valuable Player in the World Championship in 2007?

Answer: Katja Nyberg

Although she did many mistakes in the offensive play, she was awarded this because of her fantastic overview, solid defense and her fantastic ability to pass the ball to other players.
8. The Norwegian team often used a special strategy when a player has been given a two-minute suspension. What do they do?

Answer: They take out the goalkeeper, and play with six attackers

This strategy has functioned pretty well. It is Karoline Dyhre Breivang who was most often used as "the sixth attacker".
9. Which team did Norway meet in their first match in the championship?

Answer: Angola

Their first match against Angola was played on the 2nd of December 2007. Norway won 32-26.
10. In what year was Norway last in a World Championship final before the tournament in 2007?

Answer: 2001

The last time Norway was in the final of a World Championship, was in Italy in 2001. They lost to Russia also then. In 1999, the ladies won the tournament on home ground, after an exciting match against France. In 2003, the championship was held on Croatian soil.

This tournament ended in a bitter loss against Spain in the match for 5th place. Norway didn't make it to the Olympics in Athens as a consequence of this loss. The result of the 2005 cup in Russia, wasn't very positive for the Norwegian team.

It ended in 9th place.
Source: Author kejtil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us