FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Womens Handball Champions League
Quiz about Womens Handball Champions League

Women's Handball: Champions League Quiz


This quiz is recommended for those who love the handball, however you can still try your luck or learn something about women's handball too.

A multiple-choice quiz by Aleksandar-MKD. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Handball

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
198
- -
Question 1 of 10
1. How many teams participate in the group stage of the Women's EHF Champions League? Hint


Question 2 of 10
2. What team won the Champion's League in the 1999-2000 season? Hint


Question 3 of 10
3. What team won the season 1993/94? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the winner in the Champions League season 2005/06? Hint


Question 5 of 10
5. From what country is Hypo Niederosterreich? Hint


Question 6 of 10
6. In the seasons 2003/04 as well as 2004/05, Slagelse from Denmark reached the trophy. Who was their manager? Hint


Question 7 of 10
7. What team made the biggest surprise in the season 2001/02, and they also won the championship? Hint


Question 8 of 10
8. After the group stage, 1/8 finals begin.


Question 9 of 10
9. From what country is Krim Ljubljana? Hint


Question 10 of 10
10. What Hungarian team won in season 1998-99? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many teams participate in the group stage of the Women's EHF Champions League?

Answer: 16

Eight of the teams are qualified directly, while the other eight go to the qualification process.
2. What team won the Champion's League in the 1999-2000 season?

Answer: Hypo Niederosterreich

Hypo Niederosterreich from Austria won the tournament after they beat Kometal GP Skopje from Macedonia. In the first game in Vienna, Hypo won 32-23, while Kometal won the second match in Skopje with 22-20, which was enough for Hypo to be the champions.
3. What team won the season 1993/94?

Answer: Hypo Niederosterreich

They defeated Vasas from Budapest with a total result of 45:39.
4. Who was the winner in the Champions League season 2005/06?

Answer: Viborg HK

In a very interesting season, full of surprises Viborg HK from Denmark victoriously passed over Krim Ljubljana from Slovenia. The first game in Ljubljana ended with a victory for the guests from Denmark with a result of 22-24. In the return game in Viborg, Viborg lost with 20-21, but still enough to reach the trophy.
5. From what country is Hypo Niederosterreich?

Answer: Austria

Hypo also won in the season 1994/95, where they defeated Podravka Koprivnica from Croatia with a total result of 40:36.
6. In the seasons 2003/04 as well as 2004/05, Slagelse from Denmark reached the trophy. Who was their manager?

Answer: Anja Andersen

One of the best players of the world was the Danish player Anja Andersen. She was succesful even as a manager, where she made Slagelse twice a Champions League holder. In the season 2004/05, they lost only one game and that was from Kometal GP Skopje with a result of 20:12, one of the heaviest defeats for Slagelse.
7. What team made the biggest surprise in the season 2001/02, and they also won the championship?

Answer: Kometal Gjorce Petrov Skopje

Kometal Gjorce Petrov was the surprise of the year by being champions of the season. They started the journey from the very first round defeating Spono Nottwil from Switzerland.
8. After the group stage, 1/8 finals begin.

Answer: False

False, after the group stage the 1/4 final games begin.
9. From what country is Krim Ljubljana?

Answer: Slovenia

Krim Ljubljana is coming from Slovenia and right from its capital, Ljubljana. This team has won the championship twice. Once in the season 2000/01 and again in the season 2002/03.
10. What Hungarian team won in season 1998-99?

Answer: Dunaferr

Dunaferr won the title in season 1998-99, where they defeated Krim Ljubljana from Slovenia. Both teams were playing under pressure in the two games, since the first result in Hungary was 25:23 for Dunaferr. The return game in Ljubljana ended 26:26.
Source: Author Aleksandar-MKD

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us