FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dragonfable Quizzes, Trivia and Puzzles
Dragonfable Quizzes, Trivia

Dragonfable Trivia

Dragonfable Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games D-F

Fun Trivia
10 Dragonfable quizzes and 110 Dragonfable trivia questions.
1.
  "DragonFable" - PC    
Multiple Choice
 10 Qns
A simple RPG game quiz. This is an action/adventure computer game played on the internet.
Average, 10 Qns, daniya59, Feb 07 08
Average
daniya59
638 plays
2.
  "DragonFable" - Halloween Special 2007    
Multiple Choice
 10 Qns
"DragonFable" is an online-internet RPG, In this quiz, it's all about a Halloween holiday in the game.
Average, 10 Qns, daniya59, Jul 03 08
Average
daniya59
316 plays
3.
  All About Falconreach - "DragonFable"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Falconreach, the capital of Lore in "DragonFable." It's an online-internet RPG.
Average, 10 Qns, daniya59, Jun 14 08
Average
daniya59
411 plays
4.
  "DragonFable" - More NPCs    
Multiple Choice
 10 Qns
Once again, let's see how much you know about the NPCs of "DragonFable". I will give you a clue about the NPC, and you have to guess their identity. Good Luck! Be sure to try the first part of this quiz, "DragonFable" - NPCs!
Average, 10 Qns, daniya59, Feb 28 08
Average
daniya59
285 plays
5.
  "DragonFable" - Pirates vs Ninjas    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about "DragonFable", an internet RPG. Here it is all about the Ninjas and the Pirates, and their rivalry.
Average, 10 Qns, daniya59, Jun 21 08
Average
daniya59
369 plays
6.
  Dragonfable    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is on the online RPG, "Dragonfable", for PC. Enjoy!
Average, 20 Qns, firedragon10, Oct 10 11
Average
firedragon10
529 plays
7.
  All About Amityvale - "DragonFable"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the spookiest town in Lore. Questions are based on the quests, story, NPCs, and more.
Average, 10 Qns, daniya59, Jun 14 08
Average
daniya59
348 plays
8.
  "DragonFable" - NPCs    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you know about the NPCs in "DragonFable". It's a PC internet game played on your web browser. Have fun! (Hint: look for clue words in the questions.)
Average, 10 Qns, daniya59, Jul 17 14
Average
daniya59
382 plays
9.
  "Dragonfable" Again!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz on an RPG game, "Dragonfable", for PC. Hope you have fun! Note: quiz may contain spoilers.
Tough, 10 Qns, firedragon10, Aug 14 09
Tough
firedragon10
169 plays
10.
  "Dragonfable": Oaklore    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know about the first town in "Dragonfable"? "Dragonfable" is a Flash computer game.
Average, 10 Qns, mathboyzld, May 02 08
Average
mathboyzld
416 plays
trivia question Quick Question
Who is the first moglin that turns into a monster after it eats the candy?

From Quiz ""DragonFable" - Halloween Special 2007"




Related Topics
  AdventureQuest [Video Games] (8 quizzes)


Dragonfable Trivia Questions

1. When was the Necropolis series finale?

From Quiz
"Dragonfable" Again!

Answer: Friday, June 13, 2008

"Necropolis" is a portmanteau of the prefix "Necro-", which means dark, and "-polis", which means city, which means it literally means "dark city". At a time, all the villagers of the city were undead, due to a green mist. There is always an undead war on Friday the 13ths.

2. What is the quest you start off with?

From Quiz "Dragonfable": Oaklore

Answer: A Hero is Bored

When this is displayed, it is written with the word "born" crossed out between "is" and "bored". The screen also says "Prologue:" in large golden letters.

3. "I am the leader of the ninjas. If you want to become a ninja class, you have to come to me for training and armor. The pirates are my clan's worst enemies. Who am I?"

From Quiz "DragonFable" - More NPCs

Answer: Thyton

Thyton is the head leader of the ninja clan and he and his clan are the worst enemies of the pirates. This enmity caused the huge Pirates vs Ninjas War.

4. Who is the mayor of Amityvale?

From Quiz All About Amityvale - "DragonFable"

Answer: Wednesday

Amityvale has a creepy, little town hall which has a short meeting going on everytime you go there. The mayor, Wednesday is giving the townsfolk a speech.

5. Who is the mayor of Falconreach?

From Quiz All About Falconreach - "DragonFable"

Answer: Mayor Rayf

The Falconreach town hall provides the player with many facilities, thanks to Mayor Rayf, the mayor of Falconreach. The player can train and untrain their skills from Sir Render and also exchange their Defender's Medals for some armors and weapons in the Defender's Shop.

6. Where is the home of the Pirates?

From Quiz "DragonFable" - Pirates vs Ninjas

Answer: Osprey Cove

The pirates live at Osprey Cove, a nice, pleasant area that looks like a tropical beach. There is an inn, pet shop, weapon shop, and a barbershop there. You can meet the captain there to go quests.

7. What is the 'Halloween Holiday' called in "DragonFable"?

From Quiz "DragonFable" - Halloween Special 2007

Answer: Mogloween

"DragonFable" has a Halloween special event every year known as 'Mogloween.' You get the 'Moglo' part from 'moglins', as "DragonFable" has moglins in the game and Mogloween is half about moglins and the other half about Halloween, of course.

8. "I am partly Dragon. My human part is gothic. I am Warlic's assistant and also his apprentice. Who am I?"

From Quiz "DragonFable" - NPCs

Answer: Nythera

Nythera is Warlic's assistant who is trying to surpass Warlic in magic. When you talk to her, you figure out that she is trying to poison Warlic. Warlic also seems to be teaching Nythera magic. She used to stand by the the town hall in Falconreach (where Cysero previously used to stand).

9. Which software company created "DragonFable?"

From Quiz "DragonFable" - PC

Answer: Artix Entertainment

Artix Entertainment created many RPG games. "DragonFable" is a very popular game created by Artix Entertainment. "Adventure Quest" is also a very popular RPG. Artix Entertainment also produced other games. You can play them at the official websites.

10. What knight owned the energy weapons commonly used to defeat the Hydra?

From Quiz "Dragonfable": Oaklore

Answer: Sir Jing

The weapons are level 2 and deal 12-20 energy damage. They are found by a quest given one room to the left of the entrance of the keep.

11. "I am a ranger and also a bounty hunter. I am usually chasing down the Rebel. Who am I?"

From Quiz "DragonFable" - More NPCs

Answer: Zhoom

Zhoom is a very powerful ranger who never gives up his mission. He is a bounty hunter chasing down the Rebel for Sek-Duat XV.

12. Who is the innkeeper of the one and only inn in Falconreach?

From Quiz All About Falconreach - "DragonFable"

Answer: Serenity

Serenity is the innkeeper of Falconreach who has handy shortcuts to many areas and quests. She has a little weapon shop too. You can also know where to buy DoomWeapons from once you talk to her.

13. Where is the home of Ninjas?

From Quiz "DragonFable" - Pirates vs Ninjas

Answer: Shadow of the Wind Village

The Ninjas live in their home sweet home, Shadow of the Wind Village, a dark, gloomy place that looks like prison. They are very serious with their hometown and cannot stand its destruction, especially, destruction from their enemies, the pirates.

14. What type of people are the ladies who make the trick-or-treat candies?

From Quiz "DragonFable" - Halloween Special 2007

Answer: Witches

The three ladies, including a cat and a cauldron who can talk and has a face are making candies for Mogloween, but there is something fishy going on. Are they really making candies for Mogloween? Or are they making candies to rule the wor... never mind, I wasn't supposed to say that.

15. "I'm a young kid and my dream is to become a great knight and protect the world. Who am I?"

From Quiz "DragonFable" - NPCs

Answer: Ash

Ash Dragonblade is a young level 1 kid who's trying to become a brave hero like your player (in the game). He usually stands by the inn and can give access to many leveled quests.

16. How many MAIN classes are there in the beginning of the game?

From Quiz "DragonFable" - PC

Answer: Three

You can create your character by choosing from three classes. You can choose from being a 'warrior', 'rogue', or 'mage'; each with different attacks and armors.

17. How many different armours do you have to unlock to get the Deathknight armour?

From Quiz "Dragonfable" Again!

Answer: Two

These armours are the Paladin armour and the Necromancer armour. The Paladin armour is unlocked by Artix and the Necromancer armour is unlocked by talking to Artix, clicking other classes, and clicking Necromancer armour. It is trained by Zorbak. The Deathknight armour is trained by Sir Malifact's ghost.

18. What is the level requirement for the quest "The Priestess's Message"?

From Quiz "Dragonfable": Oaklore

Answer: Level 3 or higher

This quest is unlocked (that is, displayed by the quest-giver) as soon as you reach the screen where the Priestess (Lady Celestia) leaves you and takes the Dragon Box. She does such two screens south of the Keep's entrance (inside the keep). At that point, however, you are only Level 2 and so must complete quests until you are at Level 3.

19. Who would love to stay in Amityvale for the rest of their lives?

From Quiz All About Amityvale - "DragonFable"

Answer: Artix

Artix is a Paladin who stays in Amityvale and fights the Undead all day and night. He can be added to the party too.

20. "I'm a villain who wants the Black and White Dragon Boxes. One of my minions is a prince. Can you fear my dark wrath and guess who I am?"

From Quiz "DragonFable" - NPCs

Answer: Sepulchure

Sepulchure is a darkness elemental boss who once used to be a great hero of Lore. Something which was dearly great to him was lost and he was consumed by the Necrotic Blade of Doom. He is now a great doom knight.

21. When you create your character, where do you start?

From Quiz "DragonFable" - PC

Answer: Oaklore

In the beginning, you start off in Oaklore; the place for beginners which includes level 1-3 monsters. After you are done fighting the Serpent, you reach Falconreach. On the travel logs, it clearly says Oaklore. After you come to Falconreach, you know the name of where you started.

22. Where do the knights mostly stay?

From Quiz Dragonfable

Answer: Oaklore

The PvP Arena is where you fight other people, Oaklore has a forest and a keep (new starting area), Amityvale is a Haloween-like area and Falconreach is a plain city with a variety of staores like an inn, a pet shop, a weapon shop and more (the old starting area). Some areas are only out at specific times (for example, Frostval is only out at Christmas).

23. What is the symbol of the Sandsea's resistance group?

From Quiz "Dragonfable" Again!

Answer: A blue Lotus

They use this sign because it and the resistance survive very well in the desert. You help the resistance for most of the Sandsea saga.

24. What is the only knight in Oaklore whose name is not a pun?

From Quiz "Dragonfable": Oaklore

Answer: Sir Baumbard

Sir Baumbard offers a minigame one zone south of the main keep room. It is called "Fires over Oaklore".

25. "I am a female version of Robin Hood. Steal from the rich, give to the poor! Who am I?"

From Quiz "DragonFable" - More NPCs

Answer: Robina

Robina is based on Robin Hood. Just like him, she steals from the rich, and gives to the poor. She can be found in the Surewood Forest, which is based on the Sherwood Forest from Robin Hood's legend.

26. Who is almost the main character of Amityvale?

From Quiz All About Amityvale - "DragonFable"

Answer: Thursday

Thursday stands at the front of Town Hall and she can take you to many quests. Almost all of the quests in Amityvale have something to do with Thursday.

27. What does the Guardian Tower have on the top?

From Quiz All About Falconreach - "DragonFable"

Answer: Falcons representing 'Falcon'reach

The Guardian Tower of Falconreach is what protects Falconreach, and it is more like the city hall. If the player has a Dragon Amulet, they can store their items in the library.

28. What is the name of the 'forged papers' you need in order to become a pirate?

From Quiz "DragonFable" - Pirates vs Ninjas

Answer: they are called 'forged papers'

In order to become, you have to go to Osprey Cove and talk with Captain Rhubarb, the leader of the pirates. He will ask you to bring him some forged papers.' You can find the forged papers at the weapon shop in Osprey Cove. Once you have given Rhubarb the papers, he will give you the pirate armor and you'll learn new skills.

29. What do the three ladies call themselves?

From Quiz "DragonFable" - Halloween Special 2007

Answer: The Cauldron Sisters

The three beautiful witches, call themselves as 'The Cauldron Sisters.' Basically, it's because they have a black 'cauldron' with them who helps them make candies, actually that's what the sisters say. The real thing is that the cauldron does everything by itself. The sisters just say that they make the candies, but they just do it for money and reputation.

30. "I created 'DragonFable' and I'm a Paladin. Who am I? Guess and Battleon!"

From Quiz "DragonFable" - NPCs

Answer: Artix

Artix von Kreiger is the character of Adam Bohn, who is the creator of the game. He is usually fighting the undead and he is often in Amityvale, Doomwood.

This is category 17549
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.