FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Star Wars Quizzes, Trivia and Puzzles
Star Wars Quizzes, Trivia

Star Wars the Video Game Trivia

Star Wars the Video Game Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S

Fun Trivia
141 quizzes and 1,974 trivia questions.
1.
  "Star Wars: Best of PC"    
Multiple Choice
 25 Qns
"Star Wars Best of PC" was released in 2006 and featured some of the greatest "Star Wars" games from the previous five years (one from each year). It has a variety of genres and is all fun. He's a quiz, five questions per game, on this great set of games
Average, 25 Qns, qrayx, Dec 10 09
Average
qrayx
298 plays
2.
  "Dark Forces" (PC)    
Multiple Choice
 10 Qns
This classic was released in 1995 for the PC. Some people claimed that it was just a "Star Wars" clone of "Doom", but "Dark Forces" ended up being packed with much more. Enjoy.
Average, 10 Qns, qrayx, May 24 08
Average
qrayx
355 plays
3.
  Video Games of the "Star Wars" Legends Era [3]    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the final installment of my series looking at the "Star Wars" video games published before Disney reset the canon in 2014. Hope you have fun!
Average, 10 Qns, qrayx, Oct 25 21
Average
qrayx
Oct 25 21
91 plays
4.
  Video Games of the "Star Wars" Legends Era [1]    
Multiple Choice
 10 Qns
A lot of "Star Wars" video games were published by Lucas Arts before Disney reset the canon in 2014. Do you know your Legends video games?
Average, 10 Qns, qrayx, Oct 22 21
Average
qrayx
Oct 22 21
84 plays
5.
  "Star Wars: Bounty Hunter"    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the PS2 version of "Star Wars: Bounty Hunter", a game from LucasArts.
Average, 10 Qns, Cactuar83, May 07 12
Average
Cactuar83
137 plays
6.
  Star Wars: Jedi Power Battles    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the PlayStation version of the game called "Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles". This is one of my personal favorite games.
Average, 10 Qns, pulsehawk50, Mar 27 04
Average
pulsehawk50
712 plays
7.
  "Star Wars" Ships    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz will ask you about the various ships that appear in "Star Wars" media. While this quiz is in the video games section, it may incorporate ships from the movies as well as from games.
Difficult, 10 Qns, hppybob, Jan 24 08
Difficult
hppybob
755 plays
8.
  A Day in the Life of "Star Wars Galaxies"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Star Wars Galaxies" is an interactive online role playing game for PC. See how well you could do as a character in the game. :-)
Average, 10 Qns, Legolas6000, Nov 14 21
Average
Legolas6000
Nov 14 21
687 plays
9.
  Video Games of the "Star Wars" Legends Era [2]    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are ten more "Star Wars" video games published before Disney acquired the license and reset the canon. Do you recognize these descriptions?
Average, 10 Qns, qrayx, Oct 23 21
Average
qrayx
Oct 23 21
79 plays
10.
  Super Return of the Jedi    
Multiple Choice
 10 Qns
The only "Star Wars" game I've ever played on the SNES is "Super Return of the Jedi". Do you remember this 16-bit game?
Tough, 10 Qns, Caseena, Jan 23 18
Tough
Caseena
Jan 23 18
96 plays
trivia question Quick Question
In which adventure game did you play through the prequel trilogy events with humour and creativity?

From Quiz "Video Games of the "Star Wars" Legends Era [1]"




11.
  "Star Wars" Games for Xbox   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I own many "Star Wars" video games for Xbox and PC. This is a quiz about some popular "Star Wars" Xbox games.
Tough, 10 Qns, mrmet31, Mar 23 08
Tough
mrmet31
501 plays
12.
  "Force Commander" SOIT    
Multiple Choice
 10 Qns
Trainee, sit yourself down and make sure you're prepared for this exam. Failure is not an option when playing "Force Commander" (PC).
Average, 10 Qns, qrayx, Jul 12 05
Average
qrayx
172 plays
13.
  Episode 1- The Phantom Menace    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests some basic knowledge of the PC game "Episode 1- The Phantom Menace".
Average, 10 Qns, Firestone3, Feb 01 06
Average
Firestone3
835 plays
14.
  "Star Wars: Clone Wars Republic Heroes"    
Multiple Choice
 10 Qns
Did you play "Star Wars: Clone Wars Republic Heroes" on Wii properly? Find out in this quiz!
Tough, 10 Qns, RalphMan, Dec 24 10
Tough
RalphMan
183 plays
15.
  Star Wars: Jedi Starfighter    
Multiple Choice
 10 Qns
Ever played "Star Wars: Jedi Starfighter" for PlayStation 2? Take this and see how good you are.
Average, 10 Qns, pulsehawk50, May 20 15
Average
pulsehawk50
386 plays
16.
  Star Wars Starfighter Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know the characters from the "Starfighter" games? Take this quiz and prove yourself. This quiz will cover both the original Starfighter and Jedi Starfighter.
Tough, 10 Qns, pulsehawk50, Mar 27 04
Tough
pulsehawk50
338 plays
Related Topics
  Star Wars [Movies] (179 quizzes)


Star Wars the Video Game Trivia Questions

1. Which game was the "Star Wars" entry into the fighting game genre?

From Quiz
Video Games of the "Star Wars" Legends Era [3]

Answer: Masters of the Teras Kasi (1997)

"Masters of the Teräs Käsi" was released only on the PlayStation, and was one of the worst received "Star Wars" games ever created. It was billed as a fighting game, similar to "Street Fighter" and "Mortal Kombat," but was not polished. Fighting games are fast-paced and very precise, so this poorly-tuned game did not match up well with other contemporary fighting games. The term "Teräs Käsi" as a term for a particular type of martial art in the "Star Wars" universe would occasionally come up in other media.

2. In which game did you play as Jango Fett from "Attack of the Clones"?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [2]

Answer: Bounty Hunter (2002)

"Bounty Hunter" was released on PS2 and GameCube in the same year as "Attack of the Clones." In this game, players took control of Janjo Fett, the Mandalorian bounty hunter, in a series of missions. The game featured Jango's iconic dual pistols, jetpack, and other gadgets. Players could scan non-player characters to see if there were outstanding bounties on them, and capture or kill them for additional credits. The game ended with Jango meeting Count Dooku and becoming the template for the republic's clone army.

3. In which game were you a pilot for the evil Empire?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [1]

Answer: TIE Fighter (1994)

"TIE Fighter" was released one year after "Star Wars: X-Wing," and used the same game engine. It was novel at the time for letting players play as the "bad guys." Players did fly against the Rebel Alliance, but also fought pirates, help settle regional disputes, and dealt with traitors within the Empire. The game was re-released in 1998 as a Collector's CD-ROM, with updated graphics.

4. There are three difficulty levels in "Super Return of the Jedi": Easy, Brave, and which other option?

From Quiz Super Return of the Jedi

Answer: Jedi

With each increase in difficulty, you take more damage from a single hit. The life bar is symbolised by a white-blue lightsaber (even though Luke's weapon is green!)

5. What planet does the first level take place on?

From Quiz "Star Wars: Clone Wars Republic Heroes"

Answer: Ryloth

It takes place on Ryloth near the city of Resdin which was attacked by the separatists to send a message threatening the capital Lessu to surrender. They then did this!

6. "Jedi Knight II: Jedi Outcast" (2002). In this game you take the role of Kyle Katarn, a mercenary who works for the New Republic, taking on the most bizarre and dangerous jobs. Who is your partner in this game?

From Quiz "Star Wars: Best of PC"

Answer: Jan Ors

Jan Ors was part of the "Dark Forces/Jedi Knight" series since the beginning. She was the one who recommended Kyle to Mon Mothma, even though he was an ex-imperial officer. She would later be Kyle's partner in the mercenary duo, as the technical expert and pilot. Wedge Antilles was a well-known pilot, famous for surviving two Death Star battles, the Battle of Hoth, and many other engagements. He also was part of the original Rogue Squadron, and was the founder for the new one. Dash Rendar was a smuggler featured in the "Shadows of the Empire" novel and game (as the player character). Carth Onasi was a character from the "Knights of the Old Republic" as the first permanent character to join your party (second character after Trask Ulgo, but he died at the beginning of the game).

7. What remote controlled creature do you fight in the beginning of the game?

From Quiz "Star Wars: Bounty Hunter"

Answer: Borhek

Meeko actually uses a remote controlled Borhek to cheat in the Beast Fights. These are genetically-modified.

8. Possibly the most famous ship in all of "Star Wars," what is the name of Han Solo's ship? (Note: I want the actual name, not the various pseudonyms it's gone under.)

From Quiz "Star Wars" Ships

Answer: Millennium Falcon

The Falcon is a YT-1300 freighter armed with concussion missiles and two quad laser cannons. However, its superior firepower is nothing in comparison to its speed and navicomputer which allowed the Falcon to make the Kessel Run in record time. *SPOILER ALERT* The Falcon, in the current timeline, is being repaired by Lando after being shot by the capital ship Anakin Solo.

9. Which "Star Wars" game do you play Kyle Katarn in the campaign?

From Quiz "Star Wars" Games for Xbox

Answer: "Jedi Knight 2: Jedi Outcast"

Although you play Kyle in "Jedi Outcast" Campaign, he is also a character in Jedi Academy multiplayer and as an NPC on some missions. Kyle Katarn can also be found as a character in many other "Star Wars" games, but he never appears in the movies.

10. What genre is this game?

From Quiz "Dark Forces" (PC)

Answer: First-Person Shooter

In "Dark Forces", you played through the eyes of Kyle Katarn, and used the weapons you had in front of you (quite literally) to dispatch your enemies. This is a little difficult if using only a keyboard, as unlike "Doom", you had to look up and down as well as strafing, and looking and other movements.

11. Well, let's get on with your training. You'll have to fill out this form. What is your player's full name, first then last?

From Quiz "Force Commander" SOIT

Answer: Brenn Tantor

Brenn Tantor's home town was torched by Rebel extremists. A Stormtrooper was able to pull him and his brother, Dellis Tantor, from the rubble. Ever since that moment, the Tantor brothers wanted nothing more than to be among the Empire's best.

12. When you first start the game, which character are you?

From Quiz Episode 1- The Phantom Menace

Answer: Obi-Wan Kenobi

You start of as Obi-Wan but in the later levels you use other characters.

13. The character Rhys Dallows from the original "Starfighter" came from what planet?

From Quiz Star Wars Starfighter Characters

Answer: Naboo

It says so on the game, so you shouldn't get that wrong if you've played the game.

14. How many different characters in the main game can be played?

From Quiz Star Wars: Jedi Power Battles

Answer: 5

The characters are Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi, Mace Windu, Adi Gallia, and Plo Koon.

15. Which game was part of a massive multimedia project set between "The Empire Strikes Back" and "Return of the Jedi", featuring the smuggler Dash Rendar?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [3]

Answer: Shadows of the Empire (1996)

"Shadows of the Empire", released on N64 and PC, was a part of the first major "Star Wars" multimedia project. There was a novel, a comic, a game, a soundtrack, action figures, and more. The story linked "The Empire Strikes Back" and "Return of the Jedi", with the heroes tracking down Han Solo and the Empire building the second Death Star. The novel even had Bothan spies help uncover plans for the second Death Star and then get murdered, explaining Mon Mothma's line in "Return of the Jedi". The video game let players play as Dash Rendar, who was basically a stand-in for the Han Solo character while the real Han was in carbonite.

16. Which real-time strategy game was a re-theme of Ensemble Studios' "Age of Empires II"?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [2]

Answer: Galactic Battlegrounds (2001)

"Galactic Battlegrounds" was a "Star Wars" retheme of the critically acclaimed "Age of Empires II," released on the PC. It was developed by Ensemble Studios and used the the Genie game engine (the same team and engine as "Age of Empires II"). Players controlled a civilization, and could mix and match different eras and allegiances (for example, the Rebel Alliance could ally with the Galactic Empire against the Trade Federation and the Wookiees). The expansion, "Clone Campaigns", was released with content from "Attack of the Clones", two days before the film's release.

17. In which game did you fly starfighters as Luke Skywalker between the events of "A New Hope" and "The Empire Strikes Back"?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [1]

Answer: Rogue Squadron (1998)

"Rogue Squadron" was released for the N64 and PC. The first "Star Wars" game to be released on the N64 was "Shadows of the Empire." Most of that game's ten missions had players controlling the smuggler Dash Rendar on foot, but the opening level let players fly an airspeeder during the Battle of Hoth. The opening level was so good that it inspired the second N64 game, "Rogue Squadron." "Rogue Squadron" was released one year before "The Phantom Menace," so they were able to secretly include the Naboo Starfighter as a flyable ship. After the movie was released, the cheat code to unlock the Naboo Starfighter was revealed.

18. What is the name of the first clone trooper P1 takes control of?

From Quiz "Star Wars: Clone Wars Republic Heroes"

Answer: Sergeant Kano

Sergeant Kano is assigned to Anakin Skywalker during his mission on Ryloth. Commander Cody is Obi-Wan's clone commander, Commander Ponds is Mace Windu's clone commander and Rook is one of Sergeant Kano's men who P2 takes control of.

19. Naturally, as the title suggests, in "Jedi Knight II" you get a lightsaber, although not until you're a few missions into the game. Where do you acquire your lightsaber?

From Quiz "Star Wars: Best of PC"

Answer: The Jedi Academy

After you visited Kejim and Artus Prime, you made your way on over to the Jedi Academy on Yavin IV where you retrained yourself in the ways of The Force before you went out adventuring. At the end of the course, you found your lightsaber under a cage, and had to use The Force to retrieve it.

20. How much is the bounty on Meeko's head in Chapter 1?

From Quiz "Star Wars: Bounty Hunter"

Answer: 50,000

The bounty on Meeko's head was 50,000 credits. Later in "Chapter 3: Escape" you can find Meeko again in the prison. When he's in prison he is also a bounty worth 10,000.

21. Although he looks like any human, he is actually of a specific ethnicity or race of humans in the Star Wars universe. What race is Canderous in "Knights of the Old Republic?"

From Quiz "Star Wars" Games for Xbox

Answer: Mandalorian

Humans are found on every planet you visit, with the exception of Rakata Prime. In "Knights of the Old Republic", you will encounter Mandalorians many times.

22. Who is the player character?

From Quiz "Dark Forces" (PC)

Answer: Kyle Katarn

Kyle Katarn is the star of "Dark Forces" as well as its sequel, "Dark Forces II: Jedi Knight", and "Jedi Knight II: Jedi Outcast". He also plays the role of mentor for Jaden Korr in "Jedi Knight: Jedi Academy", which used the same engine, weapons, and Force Powers that were in "Jedi Outcast".

23. When you are looking for Jar Jar Binks in the second level, what is the first thing he says to you?

From Quiz Episode 1- The Phantom Menace

Answer: Up here!

The second level is basically finding and following Jar Jar until he leads you to Qui-Gon.

24. What race of alien is Nym?

From Quiz Star Wars Starfighter Characters

Answer: Feeorin

Nym first appears in the original "Starfighter" and plots to take revenge on Vana Sage. Also, the Feeorin species aren't very common in the galaxy.

25. What color is Adi Gallia's lightsaber in the game?

From Quiz Star Wars: Jedi Power Battles

Answer: red

In the game, she has a red lightsaber, but in the movies and certain other games, it's a blue blade. She also has the fastest speed in the game.

26. What is the name of the first level in the game?

From Quiz Star Wars: Jedi Starfighter

Answer: The Informant

You're playing as Adi Gallia here and fighting against scarabs, droid fighters, a lander, and some unknown ships.

27. In which game did you play as Jaden Korr, Jedi apprentice to Kyle Katarn?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [3]

Answer: Jedi Knight: Jedi Academy (2003)

"Jedi Knight: Jedi Academy" was released on PC, Mac, and Xbox. It was the last entry in the "Dark Forces"/"Jedi Knight" series. Players took control of a new character, Jaden Korr, who started the game with a lightsaber. Players could choose Jaden's species, gender, lightsaber hilt, and lightsaber colour. The game was less linear than previous installments, with Jaden able to tackle self-contained missions in any order between major plot points. Like previous titles, players could pursue either a Light Side or Dark Side ending, though the Light Side ending was considered canon. Two novels, "Crosscurrent" and "Riptide," were released in 2011 featuring Jaden Korr as the protagonist. In these novels, Jaden was a human male.

28. In which game did you play as a member of the 501st Legion, Darth Vader's personal elite troops?

From Quiz Video Games of the "Star Wars" Legends Era [2]

Answer: Battlefront II (2005)

"Battlefront II" was released on Xbox, PS2, PSP, and PC one year after the first "Battlefront". It used the same game engine as the first game, so the developers were able to add a lot of content. Space battles and a proper campaign were added, as well as new maps. The game focused heavily on content from "Revenge of the Sith," which had been released earlier in the same year.

29. In "Super Return of the Jedi", which isn't one of Luke's Force powers?

From Quiz Super Return of the Jedi

Answer: Flight

In "Super Empire Strikes Back", Luke has nine Force powers. In this game, he has only five: sabre throw, freezing enemies, invisibility, deflect, and healing. He has self-levitation powers in "Empire".

30. Which Jedi greets Obi-Wan when he docks in the Juma-9 station?

From Quiz "Star Wars: Clone Wars Republic Heroes"

Answer: Plo-Koon

Although Obi-Wan did not expect to see Plo-Koon it so turns out he was there ready for P2 to take control of. Ashoka Tano was on Ryloth at the time, Aayla Secura was doing a mission with Luminara Unduli and Qui-Gon Jinn was already dead so if you chose him you got no chance!

This is category 11461
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.