FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Star Wars Games for Xbox
Quiz about Star Wars Games for Xbox

"Star Wars" Games for Xbox Trivia Quiz


I own many "Star Wars" video games for Xbox and PC. This is a quiz about some popular "Star Wars" Xbox games.

A multiple-choice quiz by mrmet31. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S
  8. »
  9. Star Wars

Author
mrmet31
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,133
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
501
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which "Star Wars" game do you play Kyle Katarn in the campaign? Hint


Question 2 of 10
2. Although he looks like any human, he is actually of a specific ethnicity or race of humans in the Star Wars universe. What race is Canderous in "Knights of the Old Republic?" Hint


Question 3 of 10
3. In "Republic Commando", who is the leader of the wookiees in Kachirho? Hint


Question 4 of 10
4. Can you control vehicles in "Republic Commando"?


Question 5 of 10
5. Who is the Admiral of the fleet that bombs Taris in "Knights of the Old Republic"? Hint


Question 6 of 10
6. In "Jedi Knight II: Jedi Outcast", what kind of alien is Desann? Hint


Question 7 of 10
7. In "Battlefront", how many grenades does a Jet Trooper get? Hint


Question 8 of 10
8. In "Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords", which Dark Jedi wears a mask? Hint


Question 9 of 10
9. In which game can you play as a droideka? Hint


Question 10 of 10
10. In "Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords", what planet do the Beast Riders come from and what do they ride? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which "Star Wars" game do you play Kyle Katarn in the campaign?

Answer: "Jedi Knight 2: Jedi Outcast"

Although you play Kyle in "Jedi Outcast" Campaign, he is also a character in Jedi Academy multiplayer and as an NPC on some missions. Kyle Katarn can also be found as a character in many other "Star Wars" games, but he never appears in the movies.
2. Although he looks like any human, he is actually of a specific ethnicity or race of humans in the Star Wars universe. What race is Canderous in "Knights of the Old Republic?"

Answer: Mandalorian

Humans are found on every planet you visit, with the exception of Rakata Prime. In "Knights of the Old Republic", you will encounter Mandalorians many times.
3. In "Republic Commando", who is the leader of the wookiees in Kachirho?

Answer: Tarfful

In "Republic Commando", Wookiees are larger than shown in other games/movies. They appear to be about twelve to fifteen feet tall, while in other appearances, they are only about two feet taller than humans.
4. Can you control vehicles in "Republic Commando"?

Answer: yes

In the Assault Ship level, you get in an AT-TE to defend against attacking droids. Additionally, you can use turrets on crashed gunships on the Geonosis levels.
5. Who is the Admiral of the fleet that bombs Taris in "Knights of the Old Republic"?

Answer: Saul Karath

Saul also bombed Telos, Carth's homeworld. In "Knights of the Old Republic II: The Sith Lords", one of the first places you go to is Telos.
6. In "Jedi Knight II: Jedi Outcast", what kind of alien is Desann?

Answer: Christori

He is the boss dark jedi. His apprentice, Tavion, is a boss in "Jedi Academy".
7. In "Battlefront", how many grenades does a Jet Trooper get?

Answer: Six

Jet Troopers can fly for a limited time. They also get an EMP launcher which comes in handy on Kamino when a bunch of droids are packed onto a bridge. Just fire an EMP into the middle of them and you will get a bunch of kills.
8. In "Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords", which Dark Jedi wears a mask?

Answer: Darth Nihilus

Kreia turns out to be a Dark Jedi, Darth Traya. Darth Revan is from the previous installment, "Knights of the Old Republic".
9. In which game can you play as a droideka?

Answer: "Lego Star Wars"

Droidekas are formidable opponents. As you may know if you are taking this quiz, they can roll around in a ball and also have a shield.
10. In "Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords", what planet do the Beast Riders come from and what do they ride?

Answer: Onderon, Drexl

At one point, you encounter a drexl larva. This is during the attack on Queen Talia's throne room by General Vaklu's forces.
Source: Author mrmet31

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us