FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Super Return of the Jedi
Quiz about Super Return of the Jedi

Super Return of the Jedi Trivia Quiz


The only "Star Wars" game I've ever played on the SNES is "Super Return of the Jedi". Do you remember this 16-bit game?

A multiple-choice quiz by Caseena. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S
  8. »
  9. Star Wars

Author
Caseena
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,296
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
96
- -
Question 1 of 10
1. There are three difficulty levels in "Super Return of the Jedi": Easy, Brave, and which other option? Hint


Question 2 of 10
2. In "Super Return of the Jedi", you can enter passwords to play any level at any difficulty.


Question 3 of 10
3. In "Super Return of the Jedi", which isn't one of Luke's Force powers? Hint


Question 4 of 10
4. What extra power do Chewie and Slave Leia have in "Super Return of the Jedi"? Hint


Question 5 of 10
5. How many times in "Super Return of the Jedi" can you upgrade your default blaster? Hint


Question 6 of 10
6. What "Super Return of the Jedi" item can only Han collect and use? Hint


Question 7 of 10
7. Some characters in "Super Return of the Jedi" can deal damage by double jumping into an enemy. Which character can't do this? Hint


Question 8 of 10
8. Leia has three different outfits in "Super Return of the Jedi". She has what special power in her Boushh and Slave outfits? Hint


Question 9 of 10
9. What is special about the arrows Wicket shoots in "Super Return of the Jedi"? Hint


Question 10 of 10
10. The last level of "Super Return of the Jedi" is escaping the Death Star. Do you face any enemies in this level?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There are three difficulty levels in "Super Return of the Jedi": Easy, Brave, and which other option?

Answer: Jedi

With each increase in difficulty, you take more damage from a single hit. The life bar is symbolised by a white-blue lightsaber (even though Luke's weapon is green!)
2. In "Super Return of the Jedi", you can enter passwords to play any level at any difficulty.

Answer: True

While you can't save a game at a level and come back to it later, you can enter passwords to get back to any level and any difficulty rating. Any power-ups you get within a level (stronger blaster, more bombs, longer health bar) are reset at the beginning of each level regardless of whether you progress through the game from the beginning or use a code.
3. In "Super Return of the Jedi", which isn't one of Luke's Force powers?

Answer: Flight

In "Super Empire Strikes Back", Luke has nine Force powers. In this game, he has only five: sabre throw, freezing enemies, invisibility, deflect, and healing. He has self-levitation powers in "Empire".
4. What extra power do Chewie and Slave Leia have in "Super Return of the Jedi"?

Answer: Spinning

They can twirl for a short amount of time to defeat enemies. They have an extra bar to show how long they can spin. While Luke's Jedi powers have to be restored with an item, Chewie and Leia only have to wait a short time for the bar to charge naturally. One item you pick up makes characters move faster for a limited time.
5. How many times in "Super Return of the Jedi" can you upgrade your default blaster?

Answer: Four

The default blaster is a weak laser that bounces off walls and floors. The second power-up is a targeting bullet, the third is a more powerful blue blast, and the fourth is the strongest, a plasma beam.
6. What "Super Return of the Jedi" item can only Han collect and use?

Answer: Grenades

Han starts with several grenades and can collect them throughout the levels. The higher the difficulty level, the fewer bombs you start with. While any character can collect and use a thermal detonator, only Han gets grenades. Any character can collect coins, which look like the Rebellion's symbol.
7. Some characters in "Super Return of the Jedi" can deal damage by double jumping into an enemy. Which character can't do this?

Answer: Wicket

All of these characters except Wicket carry a melee weapon, which lets you attack enemies while double jumping. Boushh Leia has a staff, Slave Leia carries a chain, and Luke wields a lightsaber. In "Super Empire Strikes Back", Luke can use a blaster and a lightsaber, just like in the movie. Here, Luke has only a lightsaber, as he carries no blaster in the film.
8. Leia has three different outfits in "Super Return of the Jedi". She has what special power in her Boushh and Slave outfits?

Answer: Energy beam

She can charge up and emit an energy beam with her Boushh staff or Slave chain. However, she can't do this in her Rebel outfit. The energy beam is a Leia-only power. Only Luke can heal himself with the Force.
9. What is special about the arrows Wicket shoots in "Super Return of the Jedi"?

Answer: Wicket can bounce on them.

You have to play as Wicket in two Endor levels. Early in the second Endor level, Wicket can progress only by continually bouncing up arrows fired into a tree. I used to get stuck on this level because I couldn't figure that out and would use passwords to play later levels.
10. The last level of "Super Return of the Jedi" is escaping the Death Star. Do you face any enemies in this level?

Answer: No

No, this level is tough enough without worrying about destroying TIE fighters. You fly throw a series of tunnels, outrunning the fireball and hoping your shields last until you make it out. In the previous level, you fly into the Death Star and fight TIEs while you do so. If you make it through the smallest part of the tunnel (the place in the movie where the Falcon loses the satellite dish) without touching any walls, you gain multiple extra lives.
Source: Author Caseena

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us