FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Force Commander SOIT
Quiz about Force Commander SOIT

"Force Commander" SOIT Trivia Quiz


Trainee, sit yourself down and make sure you're prepared for this exam. Failure is not an option when playing "Force Commander" (PC).

A multiple-choice quiz by qrayx. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S
  8. »
  9. Star Wars

Author
qrayx
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
211,471
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
172
- -
Question 1 of 10
1. Well, let's get on with your training. You'll have to fill out this form. What is your player's full name, first then last?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. Now, you will be commanding your troops from the orbiting Star Destroyer using the BHCI. What does BHCI stand for, trainee? Hint


Question 3 of 10
3. Now, let's begin with a few of the standard testing procedures. You'll have to pass the SOIT (Standard Officer's Intelligence Test) if you ever want to lead your own troops. If you fail, you get to go planet side where someone else can send YOU to your death. When using the BHCI what colour are Imperial units? Hint


Question 4 of 10
4. Remember, you do not necessarily want to kill all enemy units. We would much rather take high ranking Rebel leaders alive for questioning. If you wanted to stun a hostile unit, what would you use? Hint


Question 5 of 10
5. We will only give you additional units if we see the operation is going well. What do you use to order more units to help you during an operation? Hint


Question 6 of 10
6. Let's say you wanted to order down a few AT-ST's to help you in your operation, trainee. What kind of shuttle would you select? Hint


Question 7 of 10
7. A turret can either be manually controlled by placing a trooper in it or by having which building? Hint


Question 8 of 10
8. Remember, trainee, just sending your troops on foot can be slow and dangerous. It's probably best if you move your troops in an armored vehicle or fast vehicle. Which of the following vehicles can not carry troops? Hint


Question 9 of 10
9. As you know, trainee, all your units and buildings are transported down via shuttles. You know they land, drop off their cargo and fly back up to the orbiting Star Destroyer. However, if they come down in the middle of a firefight they're not going to last long. How much does it cost to replace a lost shuttle? Hint


Question 10 of 10
10. Some of your heavier units, such as the Fixed Artillery Turret require the help of a Spotter. A Spotter is a friendly unit that has the target in sight, and is able to feed the information to the heavier unit. Which of the following needs a Spotter, trainee? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Well, let's get on with your training. You'll have to fill out this form. What is your player's full name, first then last?

Answer: Brenn Tantor

Brenn Tantor's home town was torched by Rebel extremists. A Stormtrooper was able to pull him and his brother, Dellis Tantor, from the rubble. Ever since that moment, the Tantor brothers wanted nothing more than to be among the Empire's best.
2. Now, you will be commanding your troops from the orbiting Star Destroyer using the BHCI. What does BHCI stand for, trainee?

Answer: Battlefield Holographic Control Interface

The BHCI is the ultimate tool for this game. It has a map of the area, and many other sub-tools for controlling units on the battlefield. Probably the most important part of the BHCI is the holographic display. This shows the commander a 3-D image of the battlefield in real time, allowing the commander to make decisions in a moment's notice.
3. Now, let's begin with a few of the standard testing procedures. You'll have to pass the SOIT (Standard Officer's Intelligence Test) if you ever want to lead your own troops. If you fail, you get to go planet side where someone else can send YOU to your death. When using the BHCI what colour are Imperial units?

Answer: Blue

Imperial units are Blue, and Rebels are red. Sometimes you'll see yellow units. These are known as neutral units. A unit being attacked will be flashing, and a selected unit will be white.
4. Remember, you do not necessarily want to kill all enemy units. We would much rather take high ranking Rebel leaders alive for questioning. If you wanted to stun a hostile unit, what would you use?

Answer: A Stormtrooper

Some units have secondary abilities. Stormtroopers come with a stun setting, which is good for taking enemy units alive. The AT-ATs come with chin guns (powerful, concentrated lasers). The catch is that secondary weapons have to recharge over time.
5. We will only give you additional units if we see the operation is going well. What do you use to order more units to help you during an operation?

Answer: Command Points

If you are successful in destroying enemy units and completing objectives, we'll acknowledge that the operation is going well and that we should further your Command Points cache to insure the operation is fulfilled. If we see that objectives are not being met and that the Rebels are winning, you will not receive additional Command Points, as we don't feel it logical to support a lost operation.
6. Let's say you wanted to order down a few AT-ST's to help you in your operation, trainee. What kind of shuttle would you select?

Answer: AT-AT Barge

The AT-AT Barge is used to transport heavy units, such as AT-ST's, AT-AA's, AT-AT's, and other massive weapons of war from the orbiting Star Destroyer to the battlefield. Remember, the AT-AT Barge is outfitted to carry the larger war machines, but that doesn't mean you can load it up with as many AT-AT's as you can buy. You'll have to make several trips to bring down all that you may want before sending your units out on a mission.
7. A turret can either be manually controlled by placing a trooper in it or by having which building?

Answer: Turret Control

The Turret Control can coordinate all turrets. If you don't bring down a Turret Control, or if it's destroyed, you'll have to send Stormtroopers into the turrets to bring them online. It'll probably be in your best interest to get the Turret Control so you can move you troops for offensive operations.
8. Remember, trainee, just sending your troops on foot can be slow and dangerous. It's probably best if you move your troops in an armored vehicle or fast vehicle. Which of the following vehicles can not carry troops?

Answer: AT-AA

The AT-AT is an armored beast. It can take a beating and dish one out, perfect cover for any troops you may bring along with it. Have the AT-AT get the attention of as many enemy units as soon as possible and then deploy your troops. The Stormtroopers should be able just to pick off the Rebels occupied with the AT-AT.

The only thing is that the AT-AT can be brought down with a tow cable from a Rebel Airspeeder. You may want to bring along a few AT-AA's (All Terrain Anti-Air) just in case, and if an AT-AT goes down, all troops inside are lost.

The Troop Transport is a wheeled vehicle that can carry six troops at a time. It's significantly faster than the AT-AT but it has less armor and firepower (although it's still good for supporting your Stormtroopers).

The Ferry Shuttle is essentially the Troop Carrier of the air. It's fast, but can take more direct routes than the Troop Carrier as it can just fly over mountains and other obstacles. The Ferry Shuttle does not have any weapons, though.
9. As you know, trainee, all your units and buildings are transported down via shuttles. You know they land, drop off their cargo and fly back up to the orbiting Star Destroyer. However, if they come down in the middle of a firefight they're not going to last long. How much does it cost to replace a lost shuttle?

Answer: 1000 CP

Shuttles are the most expensive units. Command Centers are only 500 CP and AT-AT's are 850 CP. Basically, don't let your shuttles get destroyed. You can only use one of each shuttle at a time (Landing Craft, AT-AT Barge, and Builder Shuttle) and if it's out of commission then you have a problem. Get any destroyed shuttles replaced ASAP, and make sure what ever destroyed them the first time won't get second chance.
10. Some of your heavier units, such as the Fixed Artillery Turret require the help of a Spotter. A Spotter is a friendly unit that has the target in sight, and is able to feed the information to the heavier unit. Which of the following needs a Spotter, trainee?

Answer: Mobile Artillery

The Mobile Artillery, The Heavy Mobile Artillery, and The Fixed Artillery Turret all need spotters. Their attacks are slow, but powerful, and if you can keep them out of harms way while armored units act as spotters. Just remember that the Mobile Artillery and its cousin both need to be deployed before they can use their cannons. If they're overrun while deployed, you'll be hard-pressed to get them back into their hovering mode and out of the firefight, because it takes time for them to switch modes and they don't have the best armor count. Remember, trainee, we expect the best. Failure to do well could result in the unnecessary death of your troops, unsuccessful operations, or worse.
Source: Author qrayx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us