FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Terrorism Quizzes, Trivia and Puzzles
Terrorism Quizzes, Trivia

Terrorism Trivia

Terrorism Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Global Issues

Fun Trivia
6 Terrorism quizzes and 70 Terrorism trivia questions.
1.
  Terrorism, 1990-2008    
Multiple Choice
 15 Qns
The quiz is about terrorism from 1990 to 2007. Remember and learn. Have fun.
Average, 15 Qns, juanchianglo, Aug 31 11
Average
juanchianglo
781 plays
2.
  Modern Terrorism   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Terrorism may be quite old, but let's see what you know about modern terrorism.
Average, 10 Qns, hilllie, Dec 03 18
Average
hilllie
Dec 03 18
621 plays
3.
  Terrorist Organisations    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about various terrorist organisations around the world.
Tough, 10 Qns, quogequox, Dec 03 18
Tough
quogequox
Dec 03 18
2434 plays
4.
  Al-Qaeda    
Multiple Choice
 10 Qns
Al-Qaeda. Where did they come from, who are they and why are they willing to do what they do. These are questions we need to ask ourselves.
Tough, 10 Qns, beterave, Nov 14 21
Tough
beterave
Nov 14 21
304 plays
5.
  Terrorist Incidents    
Multiple Choice
 15 Qns
Throughout history, some people have used violence to try to achieve their goals. You will be asked about some major terrorist incidents of the twentieth century.
Tough, 15 Qns, juanchianglo, Nov 14 21
Tough
juanchianglo
Nov 14 21
748 plays
6.
  Terrorist Groups    
Multiple Choice
 10 Qns
One man's terrorist is another's freedom fighter. Can you identify these terror groups?
Difficult, 10 Qns, UncleHern, Dec 03 18
Difficult
UncleHern
Dec 03 18
696 plays
trivia question Quick Question
The Wandhama massacre in Kashmir was executed by a group of which religion?

From Quiz "Terrorism, 1990-2008"





Terrorism Trivia Questions

1. What does the term 'al-Qaeda' mean in Arabic?

From Quiz
Al-Qaeda

Answer: The Base

The literal translation for the term al-Qaeda is 'The Base'. It is a worldwide militant Islamic organization that has committed numerous acts of terror to further its goal of jihad.

2. The Antifascist Resistance Groups October First is a terror group based in what country?

From Quiz Terrorist Groups

Answer: Spain

Known by the Spanish acronym GRAPO, this group has claimed responsiblity for the deaths and kidnappings of nearly 100 policemen, politicians and other military targets. Formed in 1975, they advocate a Maosist state in Spain.

3. Which Jewish terrorist committed the Cave of the Patriarchs massacre?

From Quiz Terrorism, 1990-2008

Answer: Baruch Goldstein

The Cave complex (or compound) in Hebron was divided into a Muslim and Jewish section. On 25 February 1994 Baruch entered the Cave on the Jewish side, passed to the Muslim side and opened fire. Thirty-nine Palestinian Muslims were killed and 125 injured. After his attack, they beat him to death. Goldstein belonged to the Kahanist movement. The Cave of the Patriarchs is, according to many traditions, said to be the burial site of Abraham and Sarah, Isaac and Rebekah, and Jacob and Leah. It is a holy site for Jews, Christians and Muslims.

4. The "Los Angeles Times" bombing was perpetrated by two persons. What was their last name?

From Quiz Terrorist Incidents

Answer: McNamara

On October 1, 1910, 17 sticks of dynamite blew up after being placed by James McNamara, a member of the Iron Workers' union. John McNamara supposedly collaborated and was responsible for another terrorist attack. The explosion took place inside the "Los Angeles Times" central building, killing 21 people.

5. Which secessionist group has been operating in Sri Lanka since 1972?

From Quiz Terrorist Organisations

Answer: Tamil Tigers

The Liberation Tigers of Tamil Eelam. Fighting has cost some 35,000 lives since 1983, including the President of Sri Lanka in 1993 and Indian President Rajiv Gandhi. The Tamil Tigers have a penchant for carrying cyanide capsules for use if captured.

6. When al-Qaeda was first formed, membership requirements called for a good listener, good manners, and obedience. What other requirement was asked for?

From Quiz Al-Qaeda

Answer: A pledge or oath of fealty

If a candidate possessed obedience, good manners, and a willingness to listen and learn, the only other thing required was (bayat) or his pledge of fealty to The Cause. Radical Islam and weapons training were not required because those things can be taught to the willing and faithful.

7. On April 19, 1995, a bomb killed 168 people and injured more than 800 others. In what U.S. city did that bombing take place?

From Quiz Modern Terrorism

Answer: Oklahoma City

The bombing was planted by Timothy McVeigh, who claimed it was directed at the U.S. government, in revenge for its actions at the Waco Siege and at Ruby Ridge.

8. This group was responsible for the kidnapping of 16 foreign tourists in Abyan, Yemen in December 1998.

From Quiz Terrorist Groups

Answer: Aden-Abyan Islamic Army

It is believed that the Aden-Abyan Islamic Army participated in the USS Cole attack. Its leader, Abu El-Hassan El-Mohader, was executed by the Yemeni government in October, 1999.

9. The gas attack on the Tokyo Subway killed relatively few but injured many. What type of gas was used?

From Quiz Terrorism, 1990-2008

Answer: Sarin

Aum Shinrikyo, religious terrorists from Japan, were the responsible for the subway attack. Five men entered the subway at different points, releasing the chemical. Twelve people were killed, 50 were seriously injured and a further 984 suffered temporary poisoning.

10. The Wall Street bombing was attributed to a group supporting which ideology?

From Quiz Terrorist Incidents

Answer: Anarchism

It occurred in September 16, 1920 at 12:01 p.m. A horse-drawn wagon carried 100 pounds with 500 pounds of heavy cast iron slugs, and had a detonator. It blew in J.P. Morgan, Inc., the busiest corner in the financial district of New York City. It was believed that it was done by a group of anarchists but the evidence was inconclusive. The result was 39 people dead and over 300 injured.

11. Which terrorist organisation's one-time leader, Abimal Guzman, was previously a philosophy professor?

From Quiz Terrorist Organisations

Answer: Shining Path

Since its leader was caught and imprisoned in Peru the Shining Path has begun to weaken from its peak when it controlled almost 40 percent of Peru. The war against the Sendero Luminoso has been estimated to have cost 24 billion dollars US and killed at least 30,000 people, mostly villagers and farmers.

12. What did the February 1998 fatwa allow al-Qaeda operatives to do?

From Quiz Al-Qaeda

Answer: Kill Americans and their Allies

The February 1998 fatwa issued by bin Laden allowed al-Qaeda operatives to kill Americans and their allies. In Islam, only a recognized scholar of the Koran has the right to issue a fatwa. Osama bin Laden was not a recognized scholar of Koranic studies and therefore was not officially able to make any such ruling.

13. With more than 170 suicide attacks, this organization is considered to have perfected the strategy. Surprisingly, its members are not radical Islamists like most suicide bombers.

From Quiz Modern Terrorism

Answer: Tamil Tigers

The Tamil Tigers, fighting for independence in Sri Lanka, are Hindu. They perpetrated 171 suicide attacks according to some estimates, and this may be more than half of all suicide attacks between 1980 and 2000!

14. Hafiz Muhammad Saeed founded this group in Afghanistan in 1991.

From Quiz Terrorist Groups

Answer: Lashkar-e-Taiba

Lashkar-e-Taiba has claimed responsibility for numerous attacks in India and Pakistan including the March 2006 train bombings in Mumbai, India, which killed over 200 people.

15. In which year did the King David Hotel bombing take place?

From Quiz Terrorist Incidents

Answer: 1946

The King David Hotel bombing was ordered by Menachem Begin, the leader of Zionist terrorist organization Irgun. The bomb detonated in the hotel, the base for British diplomats and the British military command. 91 people were killed.

16. Abu Sayyaf is an Islamic fundamentalist group operating in which country?

From Quiz Terrorist Organisations

Answer: The Philippines

A violent creation of Tabligh, an organisation formed by Iranian missionaries spreading the word of Ayatollah Khomeini in 1972. Abu Sayyaf use kidnapping to highlight their cause and raise funds.

17. What event signaled the start of al-Qaeda's 'War on America'?

From Quiz Al-Qaeda

Answer: The US embassy bombings

The bombings of the US embassies in Dar es Salaam and Nairobi were the opening salvos of al-Qaeda's war on America. Ironically, more Muslims were killed in these attacks than Americans.

18. Hassan Nasrallah became the head of what terrorist organization in 1992?

From Quiz Modern Terrorism

Answer: Hezbollah

He succeeded Abbas al-Musawi after the latter was killed by Israel. Hezbollah literaly means "The party of God", Hassan means "good", and Nasrallah means "victory of God".

19. The Cumann na mBan was a revolutionary women's organization formed in the early 1900's in this country:

From Quiz Terrorist Groups

Answer: Ireland

The Cumann na mBan (The Women's League) was formed in 1914 in Dublin. They played an influential role in the Easter Rising of 1916. Its founders were Countess Constance Markievicz, Mary MacSwiney and Agnes O'Farrelly.

20. In which country did the Luxor massacre in 1997 occur?

From Quiz Terrorism, 1990-2008

Answer: Egypt

The Luxor massacre occurred on November 17, 1997 and killed 62 and injured 24. Islamic Jihadist gunmen were responsible. The attack took place at a popular tourist site.

21. The 16th Street Baptist Church bombing (1963) left how many dead?

From Quiz Terrorist Incidents

Answer: 4

Ku Klux Klan united with other racist groups to place dynamite in the base of the structure. Their purpose was to stop the civil rights movement. The church was located in Birmingham, Alabama. The explosion took place on September 15, 1963. Four female teenagers died, and 22 other people were injured. The effect was the opposite of what the Klansmen expected, because it strngthened the civil rights movement.

22. Who was the Unabomber?

From Quiz Terrorist Organisations

Answer: Ted Kaczynski

23. What military action did the US take after the suicide bombing of the USS Cole?

From Quiz Al-Qaeda

Answer: It took no military action

The US took no military action after discovering al-Qaeda was behind the suicide attack on the USS Cole. The decision was made by then President George W Bush. Failure to act emboldened al-Qaeda to launch further attacks.

24. The Sinn Féin party has historically been associated with what terrorist organization?

From Quiz Modern Terrorism

Answer: Provisional IRA

The Provisional IRA is an Irish nationalist organization. In 2005 it announced it ended its armed campaign.

25. This group has fought for the an independent Basque region in Spain/France:

From Quiz Terrorist Groups

Answer: Euskadi Ta Askatasuna

The Euskadi Ta Askatasuna (ETA) "Basque Homeland and Freedom" has claimed responisbility for over 800 deaths in their struggle for an independent Basque region of Spain/France. It was founded in 1952.

26. In which country did the Acteal massacre of 1997 take place?

From Quiz Terrorism, 1990-2008

Answer: Mexico

A group of people, mainly women, called Las Abejas, linked to the Zapatista Army of National Liberation, were at prayer. Paramilitaries entered the church and killed 45 people, including pregnant women and many young children. It is believed the paramilitaries were working for the Institutional Revolutionary Party.

27. The Avivim school bus attacks were executed by men of what background?

From Quiz Terrorist Incidents

Answer: Palestinian

The attack took place May 8, 1970 in Avivim, Israel. The school bus took the same route every day, and the Democratic Front for the Liberation of Palestine planned the attack thoroughly. At the ambush point, the gunmen started shooting with automatic weapons, killing all nine children and three adults inside the bus. A further nineteen children in the street were wounded.

28. FARC, ELN and EPL are terrorists groups that have formed a coalition, what is it called?

From Quiz Terrorist Organisations

Answer: Simon Bolivar Guerrilla Coordinator

This alliance stems from FARCs close ties to coca production and narcotics trafficking. For FARCs protection of the drug production guerrilla groups have recieved weapons and money.

29. What was the signature tactic used by Abu al-Zarqawi's al-Qaeda in Iraq?

From Quiz Al-Qaeda

Answer: Suicide bombings

Abu Zarqawi's al-Qaeda in Iraq used all of the named tactics to fight US and Coalition forces in Iraq but his organization's signature tactic was the suicide bombing of Muslim Shiite civilians.

30. What terrorist group attacked the United States Capitol on March 1, 1971?

From Quiz Modern Terrorism

Answer: Weather Underground

The Weather Underground was a radical communist terrorist organization. They took their name from the Bob Dylan line: "You don't need a weatherman to know which way the wind blows" from the song "Subterranean Homesick Blues".

This is category 23073
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.