FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cute but Dangerous
Quiz about Cute but Dangerous

Cute but Dangerous Trivia Quiz


They're so cute I just want to scrumple them and give them some lovings. But they're too dangerous for that.

A multiple-choice quiz by littlepup. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia

Author
littlepup
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,038
Updated
Jan 30 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
13742
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (9/10), Guest 146 (9/10), Guest 86 (7/10).
Question 1 of 10
1. What "teddy bear" lives in eucalyptus trees and has strong, sharp claws and teeth that it will gladly use if scared and cornered? Hint


Question 2 of 10
2. Ugly but cute in cartoon drawings, what hungry, hungry semiaquatic African mammal will attack and kill humans for no reason? Hint


Question 3 of 10
3. It would rather stay hard at work in the water, but what busy, furry animal can slice through your arm with its cute buck teeth? Hint


Question 4 of 10
4. What adorable, slow-moving, sad-eyed creature has venomous elbows? Hint


Question 5 of 10
5. What tiny underwater creature looks like it's wearing four-legged, four-armed pajamas, but kills a few people a year with its bite? Hint


Question 6 of 10
6. It lives on tiny ants and termites, but what silly-looking creature can actually slash you open? Hint


Question 7 of 10
7. This large animal might seem fun to swim with, until it drowns you. What Antarctic animal is it? Hint


Question 8 of 10
8. What little fish has an adorable humanlike face, but will likely poison you if you try to eat it? Hint


Question 9 of 10
9. This fun-size animal wouldn't be nearly so dangerous, if children weren't encouraged to treat it like a harmless pet when they rode and groomed it. It's an intelligent animal in need of continuous training. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. This animal, with a broad bill, combines both cute and ugly, and it's venomous too. The babies, though, once they hatch and grow a full coat of fur, are pure cute. What is it? Hint





Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 50: 9/10
Jul 08 2024 : Guest 146: 9/10
Jul 08 2024 : Guest 86: 7/10
Jul 08 2024 : Guest 75: 10/10
Jul 08 2024 : Gumby1967: 10/10
Jul 05 2024 : Guest 64: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 98: 9/10
Jul 05 2024 : Scooby83: 8/10
Jul 04 2024 : Murdox: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What "teddy bear" lives in eucalyptus trees and has strong, sharp claws and teeth that it will gladly use if scared and cornered?

Answer: koala

The Australian koala looks like an adorable stuffed animal, and seems slow-moving and easy-going. It's happy if people just leave it alone. But if it feels too threatened, it will gladly fight back, and has the weapons to do so.
2. Ugly but cute in cartoon drawings, what hungry, hungry semiaquatic African mammal will attack and kill humans for no reason?

Answer: hippopotamus

Hippos are treated as big bumbling creatures that only a mother could love in children's literature, but they're deadly, with those wide, powerful jaws, and they seem not to care what they kill.
3. It would rather stay hard at work in the water, but what busy, furry animal can slice through your arm with its cute buck teeth?

Answer: beaver

Beavers seem harmless, but that's because they're generally left alone. A man in Belarus died when he tried to photograph a beaver and its bite severed an artery in his leg. Other attacks with injuries have been reported.
4. What adorable, slow-moving, sad-eyed creature has venomous elbows?

Answer: slow loris

The slow loris of southeast Asia has the sweetest, saddest face, but when it raises its arms, it's not saying "hug me" or "tickle me." It's showing off the patches on its elbows that exude venom. When it feels threatened, it licks or grooms these areas to prepare its teeth for a nasty bite.

There's some disagreement among biologists about how the substance actually acts: a venom, a poison, something you must be allergic to?
5. What tiny underwater creature looks like it's wearing four-legged, four-armed pajamas, but kills a few people a year with its bite?

Answer: blue ringed octopus

The blue ringed octopus, found in the ocean around Australia, will sit on the palm of your hand and show off its pajama-like decorated skin. Beach goers attracted by the cuteness may not even realize they've been bitten, till paralysis starts to set in. If a person survives 24 hours, they're likely to recover, but probably won't ever make that mistake again.
6. It lives on tiny ants and termites, but what silly-looking creature can actually slash you open?

Answer: giant anteater

The giant anteater, with its long, funny nose, looks made for children's cartoons, not fighting. In general, it's peaceful, but if it feels cornered, never mind the tiny mouth. Look out for those huge hooked claws on the front feet, up to 4" long. Anteaters can fight off jaguars and pumas, and if they feel it necessary, will fight off you.
7. This large animal might seem fun to swim with, until it drowns you. What Antarctic animal is it?

Answer: leopard seal

Two scientists have been attacked by leopard seals since 1985, and there aren't many people in or near the Antarctic waters to be attacked. Gareth Wood was on shore when a seal tried to drag him into the water. Kirsty Brown was snorkeling in the water, when a seal drowned her. Leopard seals normally feed on penguins, but there's some evidence they may play with them like cats play with mice, and treat some humans the same way if humans become too numerous in their area.
8. What little fish has an adorable humanlike face, but will likely poison you if you try to eat it?

Answer: pufferfish

There are many species of pufferfish and most are poisonous. They have a cute little happy smile, until they puff up into a spiny ball, and even then, some manage to still look cute. They vary in color and shape, but most aren't very big and live in the tropics. Some are served as a delicacy by very well-trained chefs.
9. This fun-size animal wouldn't be nearly so dangerous, if children weren't encouraged to treat it like a harmless pet when they rode and groomed it. It's an intelligent animal in need of continuous training. What is it?

Answer: pony

Everybody wants one, growing up. At least I sure did. One major problem is that a cute little pony is difficult for experienced adult riders to train, so it may be taught by a youthful rider on its back. Ponies' hooves will kick, their teeth will bite, and they will buck just like adult horses if they're startled or poorly trained. An inexperienced rider on an inexperienced pony is a recipe for disaster.
10. This animal, with a broad bill, combines both cute and ugly, and it's venomous too. The babies, though, once they hatch and grow a full coat of fur, are pure cute. What is it?

Answer: platypus

The platypus, from the east coast of Australia, produces naked little pink babies that soon grow into adorable duck-billed pups. When they grow up, they develop a spur on the hind foot, and in the male, it contains venom, which can cause intense pain if inserted into humans from kicking or scratching.
Source: Author littlepup

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us