FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about True or False Reindeer
Quiz about True or False Reindeer

True or False: Reindeer Trivia Quiz


This is a true or false quiz about reindeer. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals

Author
zebra101
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,920
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4497
Last 3 plays: Guest 98 (5/10), Guest 132 (5/10), Guest 110 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Reindeer are the same species as caribou.


Question 2 of 10
2. Reindeer were first said to pull Santa Claus's sleigh in a poem called "A Visit from St. Nicholas".


Question 3 of 10
3. Reindeer have three stomachs.


Question 4 of 10
4. Only male reindeer grow antlers.


Question 5 of 10
5. According to the IUCN assessment of 2008, reindeer are considered "Least Concern".


Question 6 of 10
6. Arctic reindeer are not extinct.


Question 7 of 10
7. A reindeer's footpads change with the seasons.


Question 8 of 10
8. In the wild, reindeer lived in the northern and southern hemisphere before the 20th century.


Question 9 of 10
9. Reindeer calves are more likely to be killed by predators than adults are.


Question 10 of 10
10. Svalbard reindeer are the largest subspecies of reindeer.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 98: 5/10
Apr 09 2024 : Guest 132: 5/10
Apr 06 2024 : Guest 110: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 208: 8/10
Apr 03 2024 : Guest 72: 6/10
Mar 27 2024 : Guest 31: 5/10
Mar 25 2024 : andi04: 7/10
Mar 20 2024 : Guest 68: 7/10
Mar 18 2024 : Guest 124: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Reindeer are the same species as caribou.

Answer: True

Reindeer are known as caribou in the U.S. The word "caribou" comes from the Mi'kmaq word qalipu, which means "snow-shoveler".
2. Reindeer were first said to pull Santa Claus's sleigh in a poem called "A Visit from St. Nicholas".

Answer: True

The poem was published in 1823. The reindeer were called Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Dunder, and Blixem in the original poem. Later Dunder and Blixem was changed to Donner and Blitzen, which means "thunder and lightning" in German. Rudolph was added to the group in 1939.
3. Reindeer have three stomachs.

Answer: False

They really have a four-compartment stomach. Reindeer eat mostly grasses, leaves and lichens, but in winter they have been known to eat lemmings. Reindeer are ruminants.
4. Only male reindeer grow antlers.

Answer: False

No, females also grow antlers. The antlers fall off at different times in the year depending on the reindeer's gender and age. The antlers have two groups of points on them.
5. According to the IUCN assessment of 2008, reindeer are considered "Least Concern".

Answer: True

That means that reindeer are not endangered at all. IUCN stands for "International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources". Update - in 2016 their status was changed to 'vulnerable'.
6. Arctic reindeer are not extinct.

Answer: False

They have been extinct since 1900. They lived in Greenland. Arctic reindeer were a subspecies of tundra reindeer.
7. A reindeer's footpads change with the seasons.

Answer: True

In winter, the footpads shrink and tighten. This helps keep the reindeer from slipping in snow. In summer, the footpads become spongy.
8. In the wild, reindeer lived in the northern and southern hemisphere before the 20th century.

Answer: False

They don't live in the southern hemisphere. In the wild, they don't live below the latitude of 62 north. In the beginning of the 20th century reindeer were introduced to South Georgia. Reindeer live where it is cold.
9. Reindeer calves are more likely to be killed by predators than adults are.

Answer: True

Calves are easier to kill. Adults may be attacked by predators if they are sick or giving birth. Some of the predators of reindeer are bears, golden eagles and wolverines.
10. Svalbard reindeer are the largest subspecies of reindeer.

Answer: False

Svalbard reindeer are actually the smallest subspecies of reindeer. They live on the Svalbard islands of Norway. They are a type of tundra reindeer.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ferrets Average
2. Ferrets Tough
3. Free to a Good Home Easier
4. Gliding Into the World of Sugar Gliders Tough
5. Furry Ferrets Average

4/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us