FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ferrets
Quiz about Ferrets

The Ultimate Ferrets Quiz | Animals


A few facts for those that love ferrets.

A multiple-choice quiz by sapphm. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals

Author
sapphm
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,568
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3270
Last 3 plays: sarahpplayer (8/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 110 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following is not a recognized ferret color? Hint


Question 2 of 10
2. How much does the average adult male ferret weigh? Hint


Question 3 of 10
3. Do wood shavings make good bedding for a ferret?


Question 4 of 10
4. What is the most important vaccine a ferret receives? Hint


Question 5 of 10
5. How many teeth will you find in a ferret's mouth? Hint


Question 6 of 10
6. What is the common cause of death of unspayed female ferrets? Hint


Question 7 of 10
7. Which type of anesthetic should be used on a ferret: gas, or injection?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. What is a ferret's normal body temperature? Hint


Question 9 of 10
9. Ferrets were once used for rabbit hunting, true or false?


Question 10 of 10
10. Which is NOT in the same family as the ferret? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : sarahpplayer: 8/10
Apr 25 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 07 2024 : Guest 110: 6/10
Apr 02 2024 : Guest 24: 0/10
Mar 31 2024 : Guest 92: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is not a recognized ferret color?

Answer: Tan

2. How much does the average adult male ferret weigh?

Answer: 2-5 lbs

3. Do wood shavings make good bedding for a ferret?

Answer: No

Cedar has been associated with allergies and respiratory problems in some animals, and pine and other woods also produce a lot of dust. Using wood shavings is an unnecessary risk.
4. What is the most important vaccine a ferret receives?

Answer: Canine distemper

5. How many teeth will you find in a ferret's mouth?

Answer: 34

Teeth in a ferret's mouth have four different purposes ranging from the large canines used for killing prey to small (2mm) teeth between the canines used for grooming. Other teeth are used for crushing and chewing its meals.
6. What is the common cause of death of unspayed female ferrets?

Answer: aplastic anemia

This is caused by high levels of estrogen produced during heat which supresses the production of red and white blood cells. This is irreversible and causes severe anemia, bleeding, and secondary infections.
7. Which type of anesthetic should be used on a ferret: gas, or injection?

Answer: gas

Preferably isoflurane
8. What is a ferret's normal body temperature?

Answer: 100-103 F

9. Ferrets were once used for rabbit hunting, true or false?

Answer: True

10. Which is NOT in the same family as the ferret?

Answer: Rats

Ferrets are a member of the Mustelidae family (Mustela furo).
Source: Author sapphm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ferrets Average
2. True or False: Reindeer Average
3. Free to a Good Home Easier
4. Gliding Into the World of Sugar Gliders Tough
5. Furry Ferrets Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us