FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wild At Night
Quiz about Wild At Night

Wild At Night Trivia Quiz


How much do you know about wild nocturnal animals?

A multiple-choice quiz by Bogdiver. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Mammals

Author
Bogdiver
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,462
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1249
Last 3 plays: mulder100 (9/10), USA1492 (10/10), lynran65 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which is a nocturnal cat? Hint


Question 2 of 10
2. Which is a nocturnal Australian marsupial? Hint


Question 3 of 10
3. Which is a nocturnal lemur? Hint


Question 4 of 10
4. Which is an African nocturnal primate? Hint


Question 5 of 10
5. Which is a nocturnal badger? Hint


Question 6 of 10
6. Which is a South American nocturnal cat? Hint


Question 7 of 10
7. Which is an African and Asian nocturnal desert cat? Hint


Question 8 of 10
8. Which a nocturnal central American mammal related to the raccoon? Hint


Question 9 of 10
9. Which is a nocturnal rodent? Hint


Question 10 of 10
10. Which is a nocturnal rabbit? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : mulder100: 9/10
May 11 2024 : USA1492: 10/10
May 10 2024 : lynran65: 6/10
May 07 2024 : Guest 165: 10/10
Apr 23 2024 : reeshy: 9/10
Apr 17 2024 : NumanKiwi: 4/10
Apr 08 2024 : matthewpokemon: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 204: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 4: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is a nocturnal cat?

Answer: Margay

The margay is a South American cat which is mostly adapted to arboreal life. It can even hang from a tree with one hind leg. Its diet mainly consists of small mammals and birds. It is often confused with the ocelot.
2. Which is a nocturnal Australian marsupial?

Answer: Macrotis

The macrotis or bilby is a desert dwelling marsupial in Central Australia. It is a long eared marsupial about the size of a rabbit and is strictly herbivorous. Until recent times there were two species, the greater bilby which is still extant and the lesser bilby which went extinct during the 20th century for reasons that are not clear, although imported carnivores like cats and foxes are strongly suspected to have had a major role in their extinction
3. Which is a nocturnal lemur?

Answer: Aye-aye

The aye-aye is the largest nocturnal primate in the world. Like other lemurs it can only be found in Madagascar. Aye-ayes are arboreal and have pointed claws which enable them to dangle from branches. As the natives considered the aye-aye an omen of bad luck they were almost driven to extinction. Today they are protected by law and their numbers are slowly increasing.
4. Which is an African nocturnal primate?

Answer: Galago

The galago or bushbaby is a small nocturnal primate found in most of sub-Saharan Africa. Like most primates it is omnivorous and lives mainly up in the trees.
5. Which is a nocturnal badger?

Answer: Ratel

The ratel is also known as the honey badger, after its favorite food. It is part of the weasel family and thus related to otters, ferrets and skunks. They are native to Africa and Asia. Like most members of the weasel family they are very versatile and can both swim well and climb trees. Although mainly carnivorous they are known to also eat some vegetation and fruits.
6. Which is a South American nocturnal cat?

Answer: Oncilla

The oncilla or tiger cat is distributed throughout tropical South and Central America. It is one of the smallest wild cats found in the Americas and in size is usually smaller than a regular domestic cat. Its coat is a light brown to ochre, with dark brown or black spots. With their large golden eyes and rounded ears they are some of the prettiest wild cats to be found. Like all cats they are strictly carnivorous.
7. Which is an African and Asian nocturnal desert cat?

Answer: Caracal

The caracal is sometimes called the African lynx or desert lynx as a result of its tufted ears. Is name comes from the Turkish word "karakulak" which means "black ear". It was once trained in Iran and India for bird hunting. The caracal is capable of leaping into the air and knocking down over ten birds at one time.

It is endemic to Northern Africa, the Arabian peninsula, and southwestern Asia.
8. Which a nocturnal central American mammal related to the raccoon?

Answer: Kinkajou

The kinkajou is often mistaken for a primate but is actually related to raccoons and binturongs. They are arboreal animals that are very nimble climbers. Although classified as carnivores, most of their diet is fruit and nectar. Travelling from flower to flower, kinkajous are important pollinators.
9. Which is a nocturnal rodent?

Answer: Octodon

The octodon is endemic to the lower slopes of the Andes in southern Chile. Although often mistaken for a gerbil, it is much larger, measuring between 30 and 40 cm. Octodons are generally herbivores that store some of their food for future use.
10. Which is a nocturnal rabbit?

Answer: Tapeti

The tapeti, also known as the forest rabbit, is a medium size rabbit which is endemic to Central and South America. They mainly live in forested areas and plantations. Like other rabbits it is strictly herbivorous. Unlike European rabbits they do not live in warrens but live solitary or in pairs.
Source: Author Bogdiver

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us