FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Altered Proverbs III
Quiz about Altered Proverbs III

Altered Proverbs III Trivia Quiz


Yet again, a collection of incoherent aphorisms for you to match with their correct endings. Have fun!

A matching quiz by reedy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. In Other Words

Author
reedy
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
403,604
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
896
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Joepetz (10/10), krajack99 (10/10), gogetem (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Constrain yourself from depositing the entirety of your clutch within a solitary...  
  cover
2. No evidence has been established to verify the existence of a complimentary...  
  basket
3. Items of legal tender are unable to germinate on...  
  fire
4. There exist multiple means to flay a...  
  kitchen
5. Unsecured embouchures scuttle...  
  bush
6. A singular feathered vertebrate in the terminal part of one's forelimb has the equivalent value to a brace in the...  
  trees
7. Extricated from the gridiron and deposited in the...  
  cat
8. Under no circumstances render a verdict regarding a tome from your observation of its...   
  swine
9. In no way propel your margarites in the path of...  
  ships
10. Should you find yourself unable to tolerate the incalescence, evacuate the...  
  lunch





Select each answer

1. Constrain yourself from depositing the entirety of your clutch within a solitary...
2. No evidence has been established to verify the existence of a complimentary...
3. Items of legal tender are unable to germinate on...
4. There exist multiple means to flay a...
5. Unsecured embouchures scuttle...
6. A singular feathered vertebrate in the terminal part of one's forelimb has the equivalent value to a brace in the...
7. Extricated from the gridiron and deposited in the...
8. Under no circumstances render a verdict regarding a tome from your observation of its...
9. In no way propel your margarites in the path of...
10. Should you find yourself unable to tolerate the incalescence, evacuate the...

Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Joepetz: 10/10
Jul 20 2024 : krajack99: 10/10
Jul 20 2024 : gogetem: 10/10
Jul 20 2024 : Sethdv7: 8/10
Jul 20 2024 : Thomas512: 8/10
Jul 20 2024 : misstified: 10/10
Jul 20 2024 : kino76: 10/10
Jul 20 2024 : mazza47: 10/10
Jul 20 2024 : mcdubb: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Constrain yourself from depositing the entirety of your clutch within a solitary...

Answer: basket

"Don't put all your eggs in one basket."

Constrain yourself means to hold yourself back from doing something (don't).

To deposit something is to put it in something.

The entirety of something is all of it.

Your clutch would be your collection of fertilized eggs.

Within a solitary is identical to 'in one'.
2. No evidence has been established to verify the existence of a complimentary...

Answer: lunch

"There is no such thing as a free lunch."

If no verified evidence exists to prove something is real, then there is 'no such thing'.

If something is complimentary, it is free.
3. Items of legal tender are unable to germinate on...

Answer: trees

"Money doesn't grow on trees."

Money in the form of coins and bills are called 'legal tender'.

If something 'does not', then it is often 'unable to'.

To germinate is to sprout from a seed and begin to grow.
4. There exist multiple means to flay a...

Answer: cat

"There is more than one way to skin a cat."

'There exist' might sound like a funny way to say 'there is', but it fits the plural of 'means'.

And multiple means, is more than one mean, or way.

And to strip the skin off of an animal is to flay it.
5. Unsecured embouchures scuttle...

Answer: ships

"Loose lips sink ships."

Something loose is unsecured, unbound or unfastened.

The lips make up a major part of the embouchure (which includes other facial muscles and the tongue, typically).

To scuttle something (like a ship) is to sink it by poking holes through the bottom.
6. A singular feathered vertebrate in the terminal part of one's forelimb has the equivalent value to a brace in the...

Answer: bush

"A bird in the hand is worth two in the bush."

Birds are feathered vertebrates, and if singular, then there is just one of them.

The terminal part of one's forelimb (the end of your arm) is your hand.

Something that has the same worth as another thing (as in this case) has the equivalent value.

One meaning of 'brace' as a noun is 'two of a kind'.
7. Extricated from the gridiron and deposited in the...

Answer: fire

"Out of the frying pan and into the fire."

When extricated from something, you find your way or are taken out of something.

A gridiron is another term for a pan or skillet.

After being taken out of (extricated), being put into (deposited in) the fire.
8. Under no circumstances render a verdict regarding a tome from your observation of its...

Answer: cover

"Never judge a book by its cover."

'Under no circumstances' would mean never, if you followed what it said.

To judge is to render a verdict on something.

Regarding in this use is directing what the rendered verdict is about... in this case a tome (book).

'Your observation of' replaces 'by', still referring to what is being judged.
9. In no way propel your margarites in the path of...

Answer: swine

"Do not cast your pearls before swine."

'In no way' is the same as 'do not'.

To cast something in this meaning is to throw or propel it.

A 'Margarite' is an old term for a pearl, or more specifically, 'a shelly concretion found in the mantle of certain bivalve mollusks'.

And throwing (or casting) something 'in the path of' is to get it before (or in front of) someone or something.
10. Should you find yourself unable to tolerate the incalescence, evacuate the...

Answer: kitchen

"If you can't stand the heat, get out of the kitchen."

'If you can't' equates with 'should you find yourself unable to'.

'Stand' in this instance refers to your ability to tolerate something.

Incalescence is defined as 'growing warm'.

And to evacuate is to get out.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series QuiWriMo 2020 - Universal List:

I managed to write one quiz in every category during Quiz Writing Month (of November 2020). Please enjoy!

  1. East or West, Home's the Best Average
  2. Egyptian Gods and Goddesses Average
  3. Catan: Seafarers Tough
  4. I Feel Sad Today Easier
  5. Altered Proverbs III Very Easy
  6. 2.7 "The Seventh" Average
  7. Lord Stanley's Cup - The Early Years Average
  8. Canada / U.K. Relations Easier
  9. The Magic of "The Stormlight Archive" Average
  10. And the Oscar Goes to... (1944) Easier
  11. The Scariest Books You'll Ever Read Very Easy
  12. Kings, Kisses and Knowledge Average

Also part of quiz list
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us