FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Wil Wheaton
Quiz about All About Wil Wheaton

All About Wil Wheaton Trivia Quiz


This is about Wil Wheaton. How much do you know about him? To find out how much you know, click play now. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by rainewalker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities T-Z

Author
rainewalker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,101
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
554
- -
Question 1 of 10
1. In which state was Wil Wheaton born? Hint


Question 2 of 10
2. In November 1999, Wil met the woman of his dreams. What is the name of the woman who became Mrs. Wil Wheaton? Hint


Question 3 of 10
3. Wil's big break, well what he considered big, came in the form of a television commercial. He appeared in this commerical with Bill Cosby. What product was featured in the commercial? Hint


Question 4 of 10
4. In which 1982 animated film, did Wil lend his voice? Hint


Question 5 of 10
5. Wheaton had the lead character in Rob Reiner's 1985 film, "Stand By Me". What was the name of the character that Wheaton portrayed? Hint


Question 6 of 10
6. For which 2004 video game did Wil lend his voice? Hint


Question 7 of 10
7. In 2003, Wheaton released a book that contained essays about his life. What was the title of the book? Hint


Question 8 of 10
8. In June 2004, Wil had his book published. The book was about his participation in the 1987 television series, "Star Trek: The Next Generation", what was the title of the book? Hint


Question 9 of 10
9. Which character did Wheaton portray in David Michael Latt's 2002 film, "Jane White Is Sick & Twisted"? Hint


Question 10 of 10
10. Wil Wheaton never appeared on which of the following television programs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 1: 6/10
Jun 09 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which state was Wil Wheaton born?

Answer: California

Richard William Wheaton was born on July 29, 1972 in Burbank, California to Rick and Debbie Wheaton. Wil has a brother, Jermey and a sister, Amy; both of whom are younger.

As a kid, Wil was into many different things, he liked to juggle, play hockey and do magic tricks. Above all else, Wheaton wanted to be an actor. His parents always encouraged him to strive for what he wanted.
2. In November 1999, Wil met the woman of his dreams. What is the name of the woman who became Mrs. Wil Wheaton?

Answer: Anne

In November 1999, Wil married Anne Price. Price brought to the marriage two children, Nolan and Ryan, from her previous marriage. The children are named for Baseball Hall of Famer, Nolan Ryan.
3. Wil's big break, well what he considered big, came in the form of a television commercial. He appeared in this commerical with Bill Cosby. What product was featured in the commercial?

Answer: Jell-O Pudding Pops

Wil had the chance to appear in a commercial opposite Bill Cosby, for "Jell-O Pudding Pops". Cosby said of working with the young Wil, that he showed real professionalism and was a joy to work with.
4. In which 1982 animated film, did Wil lend his voice?

Answer: The Secret of NIMH

Wil voiced the character of Martin for Don Bluth's 1982 film, "The Secret of NIMH". The animated film is about a mother field mouse, who has to seek help for her son from a rat colony...something that she really wasn't looking forward to doing. However, being a mother, she did what she had to do for her son.
5. Wheaton had the lead character in Rob Reiner's 1985 film, "Stand By Me". What was the name of the character that Wheaton portrayed?

Answer: Gordie Lachance

Rob Reiner's 1985 film, "Stand By Me", was based upon Stephen King's short story, "The Body". "Stand By Me" is about four friends, who go in search of a missing boy. Gordie (Wheaton), Chris (River Phoenix), Vern (Jerry O'Connell) and Teddy Duchamp (Cory Feldman), find the missing boy at the end of the railroad tracks.

However, Chris's brother, Eyeball Chambers and his friends come along and try to claim the body, so they could call the police and become heroes for finding the missing boy. However, Gordie stops them, and the friends place an anoymous phone call into police about the missing boy.
6. For which 2004 video game did Wil lend his voice?

Answer: Grand Theft Auto: San Andreas

Wil has always been a big fan of video games. When the opportunity arose to lend his voice to 2004's "Grand Theft Auto: San Andreas", Wil could not refuse.
7. In 2003, Wheaton released a book that contained essays about his life. What was the title of the book?

Answer: Dancing Barefoot

"Dancing Barefoot" was released in hardback cover in 2003. The book contains essays about his life, written by him.
8. In June 2004, Wil had his book published. The book was about his participation in the 1987 television series, "Star Trek: The Next Generation", what was the title of the book?

Answer: Just a Geek

In June of 2004, Wil released "Just a Geek", about his participation in the 1987 television series, "Star Trek: The Next Generation".
9. Which character did Wheaton portray in David Michael Latt's 2002 film, "Jane White Is Sick & Twisted"?

Answer: Dick Smith

In David Michael Latt's 2002 film, "Jane White Is Sick & Twisted", Wil portrayed the character of Dick Smith. The film is about a girl named Jane, whose sole goal in life is to be on the talk show "Jerry Springer".
10. Wil Wheaton never appeared on which of the following television programs?

Answer: Growing Pains

Wheaton never appeared on "Growing Pains". However, Wil did appear in the television show "Family Ties", in the episode entitled "D is for Date", as the character of Tim Higgins.
Source: Author rainewalker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us