FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Celebrity Car Accidents
Quiz about Celebrity Car Accidents

Celebrity Car Accidents Trivia Quiz


Many celebrities have been in car accidents. In this quiz, you will learn about a few of them. Some of these accidents were fatal, and some were not.

A multiple-choice quiz by LilSpikey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture

Author
LilSpikey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,650
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
16324
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: matthewpokemon (9/10), Gumby1967 (10/10), Guest 90 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which "Star Wars" actor went through the windshield of his Corvette shortly after making the first film in the trilogy? Hint


Question 2 of 10
2. Where did TLC singer Lisa Lopes have her fatal crash? Hint


Question 3 of 10
3. What type of car was James Dean driving when he collided head on with another driver? Hint


Question 4 of 10
4. Which author was hit by a cab in Atlanta, GA, trying to walk across a street to a theatre?

Answer: ( Two words, or just surname ... she wrote "Gone with the Wind")
Question 5 of 10
5. Just after she said "Goodbye, my friends! I go to glory", who was killed when her scarf became tangled in the wheel of a motor vehicle? Hint


Question 6 of 10
6. This actor didn't die in a car accident, but he crashed his car into a telephone pole, leaving a now-famous scar on his chin. Which of the following was he? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following singers was involved in a fatal accident when a tractor-trailer struck his car on a Long Island expressway? Hint


Question 8 of 10
8. Which NASCAR driver was killed on the last turn of the last lap of the 2001 Daytona 500? Hint


Question 9 of 10
9. Name the country singer who said he flipped his SUV whilst talking on his cell phone.

Answer: ( Two words, or just surname ... once married to Tammy Wynette)
Question 10 of 10
10. This Latin singer was seriously injured in an accident in her tour bus in 1990. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : matthewpokemon: 9/10
Jul 18 2024 : Gumby1967: 10/10
Jul 16 2024 : Guest 90: 9/10
Jul 11 2024 : DeepHistory: 3/10
Jul 09 2024 : Emma058: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 198: 8/10
Jul 08 2024 : Guest 2: 5/10
Jul 07 2024 : Guest 23: 5/10
Jul 05 2024 : Guest 172: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which "Star Wars" actor went through the windshield of his Corvette shortly after making the first film in the trilogy?

Answer: Mark Hamill

In "The Empire Strikes Back", he had scars on his face. The scene where the Wampa attacks Luke Skywalker was supposed to explain his face injuries. The accident happened in December, 1976, and he had to have most of his face reconstructed.
2. Where did TLC singer Lisa Lopes have her fatal crash?

Answer: Honduras

Lisa "Left Eye" Lopes was on holiday in Honduras, driving a red Mitsubishi SUV. She tried to pass a car on the road when a truck came from the opposite side. She made a sharp left turn, which caused her SUV to crash into some trees then roll over. Her sister was also in the car, but she survived. Lopes died on 25 April, 2002.
3. What type of car was James Dean driving when he collided head on with another driver?

Answer: Porsche Spyder

James Dean's fatal crash happened on 30 September, 1955. He was driving to a race in Salinas, CA, with one passenger. Dean was killed almost on impact, but the passenger survived. Dean was 24 years old, and had starred in only three movies.
4. Which author was hit by a cab in Atlanta, GA, trying to walk across a street to a theatre?

Answer: Margaret Mitchell

She was hit on 11 August, 1949, and died five days later.
5. Just after she said "Goodbye, my friends! I go to glory", who was killed when her scarf became tangled in the wheel of a motor vehicle?

Answer: Isadora Duncan

In the fall of 1927, she met her death shortly after the car began to move. She was 50 years old. Some sources suggest her last words were: "I am off to love".
6. This actor didn't die in a car accident, but he crashed his car into a telephone pole, leaving a now-famous scar on his chin. Which of the following was he?

Answer: Harrison Ford

He couldn't afford to have plastic surgery to have the scar removed. He was 21 when the accident happened. Harrison said on "Celebrity Profile" that he was trying to fasten his seat-belt when his car went off the road.
7. Which of the following singers was involved in a fatal accident when a tractor-trailer struck his car on a Long Island expressway?

Answer: Harry Chapin

Chapin's car was struck by a tractor-trailer rig, and sparks from the accident set his car aflame. He was pulled from the burning car by the truck driver, and was pronounced dead shortly afterwards. It was discovered he had suffered a heart attack, but it could not be determined if the wreck caused the heart attack, or the heart attack caused the crash.
8. Which NASCAR driver was killed on the last turn of the last lap of the 2001 Daytona 500?

Answer: Dale Earnhardt

He was born in 1951 in Kannapolis, NC. His nickname was the 'Intimidator' for his aggressive driving style.
9. Name the country singer who said he flipped his SUV whilst talking on his cell phone.

Answer: George Jones

Jones said that he flipped his Lexus because he was talking on his cell phone, but he was later convicted of driving under the influence and having an opened bottle of Vodka in the car. The accident happened in March of 1999.
10. This Latin singer was seriously injured in an accident in her tour bus in 1990.

Answer: Gloria Estefan

Estefan began her singing career in 1975 with the group Miami Sound Machine. Her career was interrupted in 1990 due to the serious injuries she suffered in an accident in her tour bus. She later bounced back to win Grammys in 1993 and 2001 for Best Tropical Latin Album.
Source: Author LilSpikey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Linda1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us