FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Deceased Musicians
Quiz about Deceased Musicians

Deceased Musicians Trivia Quiz


Some of the greatest musicians are deceased, let's see how much you know about them.

A multiple-choice quiz by evilbrother. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
evilbrother
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,445
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8489
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 156 (9/10), Guest 23 (10/10), Jdoerr (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. This Drummer for Led Zeppelin died at Jimmy Page's house after going on a drinking binge. Hint


Question 2 of 10
2. This famous guitarist died September 18, 1970. Hint


Question 3 of 10
3. Kurt Cobain was believed to have died on April 5, 1994. On what date did they find his body? Hint


Question 4 of 10
4. Keith Moon, the flamboyant drummer for The Who, died September 6, 1978. How did he die? Hint


Question 5 of 10
5. Jim Morrison died July 3, 1971: what famous band was he the lead singer for? Hint


Question 6 of 10
6. What singer died on August 16, 1977? Hint


Question 7 of 10
7. This musician died on December 4, 1993. Hint


Question 8 of 10
8. What guitarist died in a helicopter crash in 1990? Hint


Question 9 of 10
9. What singer died on November 24, 1991? Hint


Question 10 of 10
10. Which Beatle was first of the four recording members to die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 156: 9/10
Jul 16 2024 : Guest 23: 10/10
Jul 16 2024 : Jdoerr: 7/10
Jul 08 2024 : woodychandler: 8/10
Jul 04 2024 : Shadman11: 9/10
Jul 03 2024 : Flukey: 8/10
Jul 02 2024 : breelj: 8/10
Jun 28 2024 : DirtyRook: 10/10
Jun 25 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Drummer for Led Zeppelin died at Jimmy Page's house after going on a drinking binge.

Answer: John Bonham

After Bonham died Led Zeppelin broke up, but during special reunions his son, Jason, would sit in on drums.
2. This famous guitarist died September 18, 1970.

Answer: Jimi Hendrix

Even though Hendrix died a long time ago live recordings and demos are being still being re-released posthumously.
3. Kurt Cobain was believed to have died on April 5, 1994. On what date did they find his body?

Answer: April 8, 1994

Kurt Cobain was found dead in the guest house of his home, he was found with one shot gun wound to the head and a suicide note.
4. Keith Moon, the flamboyant drummer for The Who, died September 6, 1978. How did he die?

Answer: Overdose

Keith Moon overdosed on the drug heminevrin, used to control his alcoholism.
5. Jim Morrison died July 3, 1971: what famous band was he the lead singer for?

Answer: The Doors

Jim Morrison died from a heart failure in a bathtub at age 27, the heart failure was caused by an overdose of drugs & alcohol.
6. What singer died on August 16, 1977?

Answer: Elvis Presley

Elvis died in his Graceland mansion from a heart attack.
7. This musician died on December 4, 1993.

Answer: Frank Zappa

Frank Zappa was diagnosed with prostate cancer in 1990, which caused his death 3 years later.
8. What guitarist died in a helicopter crash in 1990?

Answer: Stevie Ray Vaughan

Stevie Ray Vaughan had many posthumous releases including 1991's "The Sky is Crying".
9. What singer died on November 24, 1991?

Answer: Freddie Mercury

Freddie Mercury died from AIDS complications, later a tribute concert was held for him which televised to over a billion people worldwide.
10. Which Beatle was first of the four recording members to die?

Answer: John Lennon

John Lennon was murdered outside The Dakota by fan Mark David Chapman December 8, 1980. He was known for his songwriting and political activism.
Source: Author evilbrother

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us