Quiz about Famous Musicians Who Faced Cancer
Quiz about Famous Musicians Who Faced Cancer

Famous Musicians Who Faced Cancer Quiz


Cancer is a deadly disease which can affect anybody. Even famous musicians struggle with cancer. This is a matching quiz about musicians who died from cancer. Year in brackets is the year of death.

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,877
Updated
Apr 25 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
543
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 213 (10/10), Linda_Arizona (10/10), Guest 47 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
TRIC X and player author challenge
QuestionsChoices
1. Ziggy Stardust and the Thin White Duke (2016)   
David Bowie
2. The "Queen of Soul" (2018)  
Jeff Healey
3. "Midnight Rider" and Cher's husband (2017)  
Little Richard
4. The "Queen of Disco" (2012)  
George Harrison
5. The "King of the High C's" (2007)  
Bob Marley
6. A Beatle and a Traveling Wilbury (2001)  
Eric Carr
7. Reggae pioneer and Rastafari icon (1981)  
Aretha Franklin
8. A whop bop-a-lu a whop bam boo singing "Architect of Rock and Roll" (2020)  
Luciano Pavarotti
9. Blind Canadian singer, guitarist and actor (2008)  
Donna Summner
10. KISS drummer known as "The Fox" (1991)  
Gregg Allman






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ziggy Stardust and the Thin White Duke (2016)

Answer: David Bowie

David Bowie combined his varying music styles to evolving visual presentation. Bowie presented memorable musical alter egos such as Ziggy Stardust, Aladdin Sane and the Thin White Duke. Bowie acted in both movies and theater and was a music video pioneer. Bowie died from liver cancer on January 10, 2016 in New York City, New York.
2. The "Queen of Soul" (2018)

Answer: Aretha Franklin

The "Queen of Soul" Aretha Franklin was the first female artist to be inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1987. She died on August 16, 2018 in Detroit, Michigan. Her cause of death was a malignant pancreatic neuroendocrine tumor.
3. "Midnight Rider" and Cher's husband (2017)

Answer: Gregg Allman

Gregg Allman formed the Allman Brothers Band with his brother Duane in 1969. Gregg Allman also had a successful run with his own group, the Greg Allman Band. Gregg Allman was married to Cher from 1975 through 1978. He died from liver cancer on May 27, 2017 in Richmond Hill, Georgia.
4. The "Queen of Disco" (2012)

Answer: Donna Summner

The "Queen of Disco" Donna Summer became a pioneer of dance music in the 1970s and 1980s. She won five Grammy Awards. She also starred in the 1978 film "Thank God It's Friday". Summer died from lung cancer on May 17, 2012 in Naples, Florida.
5. The "King of the High C's" (2007)

Answer: Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti was an operatic tenor known as the "King of the High C's". He was a member of the famed operatic group known as the Three Tenors. He died from pancreatic cancer on September 6, 2007 in Modena, Italy.
6. A Beatle and a Traveling Wilbury (2001)

Answer: George Harrison

George Harrison was a member of the bands the Beatles and the Traveling Wilburys. George Harrison and Ravi Shankar organized the Concert for Bangladesh in 1971. Harrison co-founded the film production company HandMade Films in 1978. Harrison died from lung cancer in Los Angeles, California on November 29, 2001.
7. Reggae pioneer and Rastafari icon (1981)

Answer: Bob Marley

Reggae pioneer Bob Marley was a member of the musical group the Wailers. Marley was also a visible practitioner of the Rastafarianism religion. He was also an avid fan of association football. Bob Marley died from acral lentiginous melanoma on May 11, 1981 in Miami, Florida.
8. A whop bop-a-lu a whop bam boo singing "Architect of Rock and Roll" (2020)

Answer: Little Richard

Little Richard was an influential figure in popular music during the founding days of rock and roll music in the 1950s. Nicknamed the "Architect of Rock and Roll", Little Richard's "Architect of Rock and Roll" charismatic showmanship and musical style helped popularize the rock and roll genre. Little Richard died on May 9, 2020 in Tullahoma, Tennessee.

He died after a two-month illness related to bone cancer.
9. Blind Canadian singer, guitarist and actor (2008)

Answer: Jeff Healey

Jeff Healey lost his sight as a child due to retinoblastoma. He went on to become a talented blues rock singer and guitarist. He also starred in the 1989 film "Road House". Healey died from sarcoma on March 2, 2008 in Toronto, Ontario, Canada.
10. KISS drummer known as "The Fox" (1991)

Answer: Eric Carr

Eric Carr was the drummer for the rock band KISS from 1980 to 1991. While in KISS, he took the persona as "The Fox". Carr died from heart cancer on November 24, 1991 in New York City, New York. Carr died on the same day as former Queen singer Freddie Mercury.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 213: 10/10
Jan 29 2023 : Linda_Arizona: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 47: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 75: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 154: 10/10
Jan 25 2023 : MiraJane: 10/10
Jan 24 2023 : panagos: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 108: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Famous People With Diseases:

These people had to overcome some challenges. How many of these famous people, celebrities, and figures do you know who struggled with illness?

  1. Disabled but not Forgotten Average
  2. Famous People with Asthma Easier
  3. Celebrities with Endometriosis Easier
  4. I Forgot That I Have Alzheimers Easier
  5. Celebrities With Mental Disorders Average
  6. Celebrities With Mental Disorders II Average
  7. Rich, Famous and Barren Average
  8. They Didn't Let A Wheelchair Slow Them! Easier
  9. Famous People Who Faced Cancer Easier
  10. Famous Musicians Who Faced Cancer Very Easy

2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us