FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The27Club
Quiz about The27Club

The_27_Club Trivia Quiz


The 27 Club!

A multiple-choice quiz by GrohlCobain. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
GrohlCobain
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1679
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: cheeseit223 (9/10), PurpleComet (10/10), Guest 184 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The 27 Club is a group of people who all died at 27.


Question 2 of 10
2. I was born in 1967, and was obviously twenty-seven at the time of my death. I had a great life. I had a band, with two other members. My band was very famous, in the '90s. I was married and had a daughter. Are you stupid and contagious? If not, name me. Hint


Question 3 of 10
3. I died in 1970 of asphyxiation. My band was really popular in the '60s. My question is are you experienced enough to know who I am? Hint


Question 4 of 10
4. I died in 2011. I played Jazz, R&B, and Soul music. I was nominated for a Grammy the year after I died. (2012) Hint


Question 5 of 10
5. I died in 1971, due to mysterious circumstances. People believe many different things about how I died... Anyway my band had popular songs like "Back Door Man", and "Roadhouse Blues". Yes, my peace frog, who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I died in 1970 due to heroin overdose. I had a unique voice as some say, and I am well known for my psychedelically painted Porsche. I had very long, brown, hair and could be considered a hippie. Hint


Question 7 of 10
7. I died in 1969, after drowning in the swimming pool at my home. I founded a well known rock band, almost as well known as The Beatles. I may not have moves like a member of the band but without me they wouldn't be here. Can you get some satisfaction from knowing who I am? Or will you remain clueless with some sticky fingers? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is NOT a part of the 27 Club? Hint


Question 9 of 10
9. What genre dominates most of the 27 Club? Hint


Question 10 of 10
10. Which Hole band member died at the age of 27? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : cheeseit223: 9/10
May 11 2024 : PurpleComet: 10/10
May 03 2024 : Guest 184: 10/10
Apr 29 2024 : Hayes1953: 10/10
Apr 22 2024 : Guest 96: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 74: 10/10
Apr 14 2024 : toddruby96: 9/10
Apr 13 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 108: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 27 Club is a group of people who all died at 27.

Answer: True

The 27 Club is a group of famous musicians who died at the age of 27. There are very many and most have been overdoses and suicides, though some have been murders and the like.
2. I was born in 1967, and was obviously twenty-seven at the time of my death. I had a great life. I had a band, with two other members. My band was very famous, in the '90s. I was married and had a daughter. Are you stupid and contagious? If not, name me.

Answer: Kurt Cobain

Kurt Cobain, lead singer and guitarist of Nirvana killed himself on April 5, 1994. He was born in February of 1967. He was very much into punk-rock as a child and teen. His first guitar was a right-handed one, though he himself was left-handed. His band, Nirvana became very popular in late 1991, and early 1992 with their album, "Nevermind". "After Nevermind" was released one more album came out entitled, "In Utero".
3. I died in 1970 of asphyxiation. My band was really popular in the '60s. My question is are you experienced enough to know who I am?

Answer: Jimi Hendrix

Jimi Hendrix died on September 18, 1970 of asphyxiation. His band was called the Jimi Hendrix Experience, and was very popular. Today, he is considered a rock legend and a guitar god.
4. I died in 2011. I played Jazz, R&B, and Soul music. I was nominated for a Grammy the year after I died. (2012)

Answer: Amy Winehouse

Amy Winehouse died on July 23, 2011 at her home at Camden Square. She played with many cultured artists and many looked up to her. One of her group works was nominated for the 2012 Grammys!
5. I died in 1971, due to mysterious circumstances. People believe many different things about how I died... Anyway my band had popular songs like "Back Door Man", and "Roadhouse Blues". Yes, my peace frog, who am I?

Answer: Jim Morrison

Jim Morrison was lead singer for The Doors. He died on July 3, 1971 in in Paris, France. The Doors was a very influential band back then and still is to some extent today. In 2011/2012 a new Doors' song was released to the public. That was the first time it has been heard and is the last known recording by Jim Morrison with The Doors.
6. I died in 1970 due to heroin overdose. I had a unique voice as some say, and I am well known for my psychedelically painted Porsche. I had very long, brown, hair and could be considered a hippie.

Answer: Janis Joplin

Janis Joplin died on October 4, 1970. She died of a heroin overdose with a possible mixture with alcohol as well. After her death, they held a wake in her memory as it stated in her will that she wanted along with 2,500 dollars to do just that. She is very well known for OF COURSE her music, and her psychedelically painted Porsche.
7. I died in 1969, after drowning in the swimming pool at my home. I founded a well known rock band, almost as well known as The Beatles. I may not have moves like a member of the band but without me they wouldn't be here. Can you get some satisfaction from knowing who I am? Or will you remain clueless with some sticky fingers?

Answer: Brian Jones

Brian Jones died on July 3, 1969 exactly one year to the day before fellow rock musician, Jim Morrison. Brian helped found The Rolling Stones, and had an important role until Mick Jagger and Keith Richards took over that position. He greatly impacted the effect The Rolling Stones had on the world.
8. Which of the following is NOT a part of the 27 Club?

Answer: John Lennon

John Lennon died at the age of 40 on December 8, 1980, killed by a crazed fan. Obviously, all of the others died at the age of 27. John Lennon was the first Beatle to die. He was very famous for his solo career as well as The Beatles. In New York City, he has a part of Central Park named in honor/memory of him, Strawberry Fields. The name was derived from a popular Beatles' tune.
9. What genre dominates most of the 27 Club?

Answer: Rock

Rock! Only a few members of the many people in the 27 Club are not rock musicians. Sadly, most of the people to die and join the 27 Club either overdosed or had some kind of alcohol problems.
10. Which Hole band member died at the age of 27?

Answer: Kristen Pfaff

Kristen Pfaff died accidentally of acute opiate intoxication. She died on June 16, 1994. She contributed much to the band, Hole. Kristen Pfaff did much for the band through her great bass guitar playing skills.
Source: Author GrohlCobain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us