Quiz about Who Died First in Rock and Roll
Quiz about Who Died First in Rock and Roll

Who Died First in Rock and Roll? Quiz


And the quiz begins... People liked my First in Death quiz so much I decided to do a rock and roll sequel! It's easy, you have to determine which rock star met his maker first.

A multiple-choice quiz by bolan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
bolan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
5395
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these rock pioneers died first? Hint

Janis Joplin
Bill Haley
Jim Morrison
Jimi Hendrix

2. Which one of these 90s musicians went first? Hint

Shannon Hoon
Tupac Shakur
Kristen Pfaff
Kurt Cobain

3. Which of these Rock Tragedies occurred first? Hint

The Day the Music Died (Buddy Holly, Ritchie Valens, Big Bopper)
Randy Rhoads Plane Crash
Lynyrd Skynyrd Plane Crash
Metallica Bus Crash

4. Which of these 'teen idol' singers took their good looks to the grave first? Hint

Ricky Nelson
Sal Mineo
Marc Bolan
Andy Gibb

5. Drugs ... nasty business that has been the plague of Rock and Roll for years. Which one of these stars overdosed first? Hint

Hillel Slovak
Shannon Hoon
Tim Buckley
Bradley Nowell

6. Suicide is also a plague among artistic types. Which of these artists resorted to it first? Hint

Kurt Cobain (Nirvana)
Pete Ham (Badfinger)
Tommy Boyce (Boyce, Hart, Dolenz and Jones)
Michael Hutchence (Inxs)

7. Ooo ... mysterious circumstances. All of these performers died under them. Which one went first? Hint

Bobby Fuller
Chet Baker
Mia Zapata (The Gits)
Brian Jones (The Rolling Stones)

8. The old Dead at 27 club. Which one of its members joined it first? Hint

Mia Zapata (The Gits)
Brian Jones (Rolling Stones)
Jim Morrison (The Doors)
Jimi Hendrix

9. Airplanes are dangerous to the budding musician. We all know about the day the music died, but which of these other musicians was the first to go down with an aircraft? Hint

Otis Redding
John Denver
Jim Croce
Ronnie Van Zant

10. Four wheeled death machines, automobiles: which one of these artists was the first to die in an automobile? Hint

Cliff Burton (Metallica)
Marc Bolan (T. Rex)
Harry Chapin
Keith Godcheaux (Grateful Dead)


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these rock pioneers died first?

Answer: Jimi Hendrix

Jimi was the first to go. Joplin lasted another two months and Morrison went another year or so. Elvis didn't join the heavenly rock band until 1977 and Bill Haley went up there in 1981.
2. Which one of these 90s musicians went first?

Answer: Kurt Cobain

Kurt was, unfortunately, the first of this bunch to go. He committed suicide in April of 1994.
3. Which of these Rock Tragedies occurred first?

Answer: The Day the Music Died (Buddy Holly, Ritchie Valens, Big Bopper)

The Day the Music Died was the first major rock and roll calamity. The plane they were on hit the ground soon after takeoff, taking away three of the brightest stars of the 50s.
4. Which of these 'teen idol' singers took their good looks to the grave first?

Answer: Sal Mineo

Sal Mineo, a big time teen stage and screen star of the 50s, was murdered in 1976.
5. Drugs ... nasty business that has been the plague of Rock and Roll for years. Which one of these stars overdosed first?

Answer: Tim Buckley

Tim Buckley died of a Heroin overdose caused by sniffing an excessive amount of the drug on a dare. He passed away on 29 June 1975.
6. Suicide is also a plague among artistic types. Which of these artists resorted to it first?

Answer: Pete Ham (Badfinger)

Badfinger was a doomed band, with several members dying of various circumstances. Pete Ham was the first of this bunch to take the drastic step.
7. Ooo ... mysterious circumstances. All of these performers died under them. Which one went first?

Answer: Bobby Fuller

Bobby Fuller, from his self titled quartet, died of mysterious circumstances in 1966. His badly beaten body was found dead of asphyxia caused by forced inhalation of gasoline.
8. The old Dead at 27 club. Which one of its members joined it first?

Answer: Brian Jones (Rolling Stones)

Brian Jones fell into a swimming pool in 1969, a full year before Hendrix and Joplin entered the club.
9. Airplanes are dangerous to the budding musician. We all know about the day the music died, but which of these other musicians was the first to go down with an aircraft?

Answer: Otis Redding

Poor Otis Redding never got to see Sittin' on the Dock of the Bay reach number one on the charts. He recorded it a mere three days before his plane plunged into Lake Monona near Madison, WI. Of course he was lucky in a way too ... he never had to hear Michael Bolton decimate it over 20 years later either.
10. Four wheeled death machines, automobiles: which one of these artists was the first to die in an automobile?

Answer: Marc Bolan (T. Rex)

Marc Bolan died from injuries sustained in a traffic accident that occured in 1977. He was a passenger in a mini driven by his common law wife Gloria Jones.
Source: Author bolan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 21 2022 : Nala2: 5/10
Dec 14 2022 : Guest 68: 4/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us