Quiz about Deaths At 27
Quiz about Deaths At 27

Deaths At 27 Trivia Quiz


Many famous musicians die at the age of 27. This quiz looks into the different musicians and how they died. It includes members of the "27 club" and some other well known musicians who passed away at 27.

A multiple-choice quiz by Nickotopolous. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,831
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6379
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), magijoh1 (10/10), BizarreLoveTriangle (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the 27 Club? Hint

Musicians who all died at the age of 27.
A popular talk back radio show during WWII.
The 27 signs of aging.
The 27 countries in the European union.

2. This musician was the lead singer, songwriter and guitarist for the popular grunge band known as Nirvana. Who was he? Hint

Fred Moops
Dave Grohl
Kurt Cobain
Ville Valo

3. This musician was the founder, guitarist and back-up vocalist of the rock band The Rolling Stones. Who was he? Hint

Anton Peterlin
Brian Jones
Ville Valo
Robe Lowe

4. Born in Seattle, Washington this musician is, to many listeners and critics alike, known as the greatest guitar player of all time. Who was he? Hint

Matt Tilley
Mitch Mitchell
Jimi Hendrix
Darren Lockyer

5. This musician was the lead vocalist and songwriter for the band Big Brother and the Holding Company. Who was she? Hint

Bjork
Izabel Johansson
Linda Jones
Janis Joplin

6. This musician was a singer, songwriter and video director who was the frontman for the rock band The Doors. Who was he? Hint

Jim Morrison
Tim O'Brien
Ben Jarrett
Little Richard

7. This musician was a bluesman, recording 29 songs that influenced generations to come. Who was he? Hint

Robert Mugabe
Kris Keating
Robert Johnson
Ray Dineen

8. Born in Texas, this musician was an R&B singer and songwriter. Who was he? Hint

Andrew Emelio
Roy Golden
Jesse Belvin
Lelea Paea

9. This musician was the lyricist and guitarist for the band Manic Street Preachers. Who was he? Hint

Creed Edwards
Ben "Dwight" Rogers
Richey James Edwards
Kenny Rogers

10. Four musicians who died at the age of 27 all had a common item in their possession. What was this item, which has gone on to be considered an unlucky item? Hint

White lighter
Purple lanyard
Pot pipe
Aviator sunglasses


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the 27 Club?

Answer: Musicians who all died at the age of 27.

The 27 club is the name for a group of famous musicians who all died at the age of 27. It is also known as Club 27 or the Forever 27 Club. Most of the deaths were within a two year period of one another.
2. This musician was the lead singer, songwriter and guitarist for the popular grunge band known as Nirvana. Who was he?

Answer: Kurt Cobain

Kurt Cobain died in 1994 after committing suicide with a shotgun. According to the book "Heavier Than Heaven" by Charles R. Cross, published after Kurt's death, his sister had said that as a kid Kurt would talk about how he wanted to join the 27 Club.
3. This musician was the founder, guitarist and back-up vocalist of the rock band The Rolling Stones. Who was he?

Answer: Brian Jones

Brian Jones died in 1969 after drowning in a swimming pool. Jones was a talented musician known for his ability to play different instruments including guitar, organ, harmonica and saxophone.
4. Born in Seattle, Washington this musician is, to many listeners and critics alike, known as the greatest guitar player of all time. Who was he?

Answer: Jimi Hendrix

Jimi Hendrix died in 1970 by asphyxiating on his own vomit after an overdose of sleeping pills. Hendrix was the lead vocalist and guitarist of his band The Jimi Hendrix Experience.
5. This musician was the lead vocalist and songwriter for the band Big Brother and the Holding Company. Who was she?

Answer: Janis Joplin

Janis Joplin died in 1970 after overdosing on heroin. She was a break through artist in a male dominated music industry during the 1960s. Joplin was a major influence on young hopefuls striving to become musicians.
6. This musician was a singer, songwriter and video director who was the frontman for the rock band The Doors. Who was he?

Answer: Jim Morrison

Jim Morrison died in 1971 of "heart failure", although no autopsy was carried out. Not many people know that Morrison authored seven books on poetry. He was thought as one of the most charismatic frontmen in rock history.
7. This musician was a bluesman, recording 29 songs that influenced generations to come. Who was he?

Answer: Robert Johnson

Robert Johnson died in 1938 of what was thought to be strychnine poisoning. Considered as the "Grandfather of Rock 'n' Roll", Johnson has influenced many artists including Bob Dylan, Eric Clapton and Led Zeppelin.
8. Born in Texas, this musician was an R&B singer and songwriter. Who was he?

Answer: Jesse Belvin

Jesse died in a car crash on February 6, 1960. He has released some very well known songs such as "Goodnight My Love", "Guess Who" and a cover of the hit "In the Still of the Night". He is also well known for his amazing skills as a pianist.
9. This musician was the lyricist and guitarist for the band Manic Street Preachers. Who was he?

Answer: Richey James Edwards

Richey James Edwards went missing on the 1st of February 1995 and has never been found. He had not been declared dead until the 23rd of November 2008, because his family still had hope and chose up until this day to leave him as a "missing person".
10. Four musicians who died at the age of 27 all had a common item in their possession. What was this item, which has gone on to be considered an unlucky item?

Answer: White lighter

Among the stoner culture there is a legend that the use of a white lighter is considered unlucky. The musicians possessing the lighter were Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin and Jim Morrison.
Source: Author Nickotopolous

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 66: 10/10
Feb 01 2023 : magijoh1: 10/10
Jan 30 2023 : BizarreLoveTriangle: 9/10
Jan 27 2023 : Pacca: 9/10
Jan 22 2023 : CardoQ: 10/10
Jan 21 2023 : pughmv: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 175: 10/10
Jan 09 2023 : Guest 47: 7/10
Jan 04 2023 : stephedm: 8/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us