FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock  Roll Cemetery I
Quiz about Rock  Roll Cemetery I

Rock & Roll Cemetery I Trivia Quiz


Some left us too soon, others lived long. Either way, they all ended up here, but their memory is still strong. Or is it? Test your knowledge about the artists who have gone to that great gig in the sky.

A multiple-choice quiz by Duefer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
Duefer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,937
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1388
Last 3 plays: Guest 175 (5/10), PurpleComet (7/10), Guest 96 (10/10).
Question 1 of 10
1. Mama Cass Elliot, known for being one quarter of The Mamas and The Papas shed her earthly ties July 29, 1974. How did she die? Hint


Question 2 of 10
2. Lynyrd Skynyrd had a tragic day October 20, 1977, when their Corvair plane crashed in the woods near Gillburg, Mississipi. Name the lead singer who died. Hint


Question 3 of 10
3. Legendary blues man Stevie Ray Vaughan died August 27, 1990. What was the cause of his death? Hint


Question 4 of 10
4. Cliff Burton, bass player for Metallica, died suddenly September 27, 1986 when their tour bus rolled over crushing and killing him. In what European country did this happen? Hint


Question 5 of 10
5. Darrell Abbott aka "Dimebag Darrell", guitarist for Pantera, died tragically December 8, 2004. How did he die?
Hint


Question 6 of 10
6. Similar to the JFK assasination, many can remember exactly where they were when they heard of the shooting and tragic death of John Lennon. But where was he? Outside what landmark building was Lennon shot? Hint


Question 7 of 10
7. Don Mclean's perennial "American Pie" reflects on "the day the music died". Which artist was NOT on board the plane that crashed February 3, 1959? Hint


Question 8 of 10
8. Nicholas "Razzle" Dingley lost his life while going on a beer run with Motley Crue frontman Vince Neil in Neil's new Pantera. Which band was Razzie the drummer for? Hint


Question 9 of 10
9. Jimi Hendrix died of asphixiation on September 18, 1970. Where was he laid to rest? Hint


Question 10 of 10
10. Marvin Gaye died April 1, 1984. What was the cause of his untimely passing? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 175: 5/10
May 11 2024 : PurpleComet: 7/10
May 03 2024 : Guest 96: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mama Cass Elliot, known for being one quarter of The Mamas and The Papas shed her earthly ties July 29, 1974. How did she die?

Answer: Died from a heart attack

Even though Ellen Naomi Cohen, a.k.a. Mama Cass, died of a heart attack, some still believe the urban legend regarding the sandwich, which is false. A reputable coroner determined that the official cause of death was "heart failure due to fatty myocardial degeneration due to obesity".

Her tox screen was clean, and no foreign bodies were found that would cause choking. In fact, it was determined that she had eaten very little the day before her death. A newspaper report that a half eaten ham sandwich was found at her Mayfair appartment triggered the myth that trivialized her reputation for decades. I hope this lays it to rest. Referenced from her official website.
2. Lynyrd Skynyrd had a tragic day October 20, 1977, when their Corvair plane crashed in the woods near Gillburg, Mississipi. Name the lead singer who died.

Answer: Ronnie Van Zant

Before finding music, and fronting Skynyrd, Ronnie aspired to be either a boxer (Ali was his hero), a professional baseball player, or stock car racer. Ronnie, Cassie Gaines, and Steve Gaines all perished, along with both pilots and band roadie Dean Kilpatrick. Twenty others were injured. Johnny Van Zant replaced his brother as frontman.
3. Legendary blues man Stevie Ray Vaughan died August 27, 1990. What was the cause of his death?

Answer: helicopter crash

On August 26 Stevie played at the Alpine Valley Music Theatre in East Troy Wisconson with fellow fret-burners Eric Clapton, Robert Cray, Buddy Guy, and his brother Jimmie. Just after midnight he boarded a chopper bound for Chicago that crashed in fog, killing all on board.
4. Cliff Burton, bass player for Metallica, died suddenly September 27, 1986 when their tour bus rolled over crushing and killing him. In what European country did this happen?

Answer: Sweden

The band was traveling from Stockholm to Copenhagen. The accident occurred in Ljungby Municipality, Sweden.
5. Darrell Abbott aka "Dimebag Darrell", guitarist for Pantera, died tragically December 8, 2004. How did he die?

Answer: Gunshot

Dimebag was performing on stage with Damageplan when he was shot in the head by Nathan Gale, a 25 year old with a history of mental health issues. Ironically the song they were performing when the attack took place was "Breathing New Life". On an even weirder note, it was also the anniversary of John Lennon's death.
6. Similar to the JFK assasination, many can remember exactly where they were when they heard of the shooting and tragic death of John Lennon. But where was he? Outside what landmark building was Lennon shot?

Answer: The Dakota

John Lennon was brutally murdered December 8, 1980, by Mark David Chapman, outside The Dakota building where John and Yoko had an appartment. Shot five times, John was rushed to Roosevelt Hospital where he died of massive blood loss.
7. Don Mclean's perennial "American Pie" reflects on "the day the music died". Which artist was NOT on board the plane that crashed February 3, 1959?

Answer: Chubby Checker

Buddy Holly, The Big Bopper and Ritchie Valens lost their lives that fateful day, but things could have been a lot different. Valens flipped a coin with Holly's guitarist Tommy Allsup, while Waylon Jennings exchanged his seat with the Bopper. Holly remarked "I hope your bus freezes up" to which Jennings replied "Well, I hope your plane crashes", a phrase which would haunt him for years.
8. Nicholas "Razzle" Dingley lost his life while going on a beer run with Motley Crue frontman Vince Neil in Neil's new Pantera. Which band was Razzie the drummer for?

Answer: Hanoi Rocks

Nicholas "Razzle" Dingley was the drummer for glam metal band Hanoi Rocks. The Finnish rock band rose to popularity in the early 80s, selling nearly 1000,000 albums worldwide. They were also the first western rock band to play in Delhi. The band broke up after the death of their drummer. "Razzle" died of head injuries sustained in a car crash when Vince lost control of his car and smashed into an oncoming vehicle, just blocks from Neil's California home.
9. Jimi Hendrix died of asphixiation on September 18, 1970. Where was he laid to rest?

Answer: Renton, Washington

Born and raised in Seattle, James Marshall Hendrix was a phenom. Jimi had asked to be buried in England where he rose to stardom, but was laid to rest in Greenwood Memorial Park, in his home state of Washington, at his family's request.
10. Marvin Gaye died April 1, 1984. What was the cause of his untimely passing?

Answer: Gunshot

Marvin Gaye was shot and killed by his father, Marvin Gaye Sr. After years of alcohol and drug abuse as well as other personal problems, he and his father entered into a violent argument which ended with Sr. shooting and killing Jr. Some speculate it was a form of suicide, with Marvin Jr. placing himself in a situation that could have only one outcome.
Source: Author Duefer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us