FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Deaths
Quiz about Famous Deaths

Famous Deaths Trivia Quiz


Quick Quiz on how different music stars died. Morbid, but done in loving memory and thanks.

A multiple-choice quiz by cheeseboy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
cheeseboy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,009
Updated
Mar 03 24
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3543
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), Guest 96 (9/10), Guest 74 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Despite conspiracy theories which singer died of a shotgun to the head?

Answer: (94 .. two words, or just surname)
Question 2 of 10
2. Who did not die in a vehicular accident? Hint


Question 3 of 10
3. Which jazz legend tried unsuccessfully to commit suicide numerous times?

Answer: (tenor sax .. two words, or just surname)
Question 4 of 10
4. Which of these artists did not die of suicide and or intentional overdose? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these singers died "as a result of rascism", when she was refused treatment? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these artists was the oldest when they died? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these punk Pioneers was still alive, when the 3rd of the other three had died? Hint


Question 8 of 10
8. Two of the biggest stars in music history died in New York City in the 80s; ending two highly political music careers that went back to the 1960s in each case. Both of them were shot, although one survived the shooting only to die of cancer. Can you name them?

Answer: ( Two words, surnames only)
Question 9 of 10
9. By the time a member of three of these bands had died, none had died from the fourth. Which of these bands is that fourth? Hint


Question 10 of 10
10. What instrument did Hillel Slovak predominantly play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 136: 5/10
Apr 24 2024 : Guest 96: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 74: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 124: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Despite conspiracy theories which singer died of a shotgun to the head?

Answer: Kurt Cobain

2. Who did not die in a vehicular accident?

Answer: Joey Ramone

Cancer claimed Joey Ramone, Cliff Burton Died in a bus crash, Buddy Holly was in a plane crash, amd James Lynn Stait died in a car accident.
3. Which jazz legend tried unsuccessfully to commit suicide numerous times?

Answer: John Coltrane

When one measure barely fits on one page of sheet music, that qualifies you for best.
4. Which of these artists did not die of suicide and or intentional overdose?

Answer: Roland Alphonso

He also outlived the others; he was 67 when he died.
5. Which one of these singers died "as a result of rascism", when she was refused treatment?

Answer: Bessie Smith

Quote from http://www.redhotjazz.com/bessie.html

".. her life was tragically cut short by an automobile accident in 1937. While driving with her lover Richard Morgan (Lionel Hampton's uncle) in Mississippi their car rear-ended a slow moving truck and rolled over crushing Smith's left arm and ribs. Smith bled to death by the time she reached the hospital. John Hammond caused quite a stir by writing an article in Downbeat magazine suggesting that Smith had bled to death because she had been taken to a White hospital and had been turned away. This proved not to be true, but the rumor persists to this day."

Bessie Smith (1894-1937) was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1989.
6. Which of these artists was the oldest when they died?

Answer: They were all 27

7. Which of these punk Pioneers was still alive, when the 3rd of the other three had died?

Answer: Mike Ness

8. Two of the biggest stars in music history died in New York City in the 80s; ending two highly political music careers that went back to the 1960s in each case. Both of them were shot, although one survived the shooting only to die of cancer. Can you name them?

Answer: Bob Marley, John Lennon

Bob Marley survived being shot.
9. By the time a member of three of these bands had died, none had died from the fourth. Which of these bands is that fourth?

Answer: Guns N Roses

10. What instrument did Hillel Slovak predominantly play?

Answer: Guitar

With the Red Hot Chili Peppers.
Source: Author cheeseboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us