FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Keanu Reeves
Quiz about Keanu Reeves

Celebrities Quiz: Keanu Reeves | 10 Questions


How Keanu Reeves-savvy are you? Take The Keanu Quiz and find out!

A multiple-choice quiz by kokoro1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Keanu Reeves

Author
kokoro1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4356
Last 3 plays: Dunkeroo (6/10), ankitankurddit (7/10), Guest 108 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What film catapulted Keanu Reeves further up the A-list to stardom in 1994? Hint


Question 2 of 10
2. What does Keanu's name mean in the Hawaiian language? Hint


Question 3 of 10
3. In what city and country was Keanu born? Hint


Question 4 of 10
4. Did Keanu play lead guitar for the band Dogstar in the early '90s?


Question 5 of 10
5. Did Keanu act in the 1988 film "Dangerous Liasions"?


Question 6 of 10
6. Did Keanu go on an Asian tour with the band Dogstar in the fall of 2002?


Question 7 of 10
7. In what country did Keanu grow up? Hint


Question 8 of 10
8. What was Keanu's mother's occupation? Hint


Question 9 of 10
9. Did the 1999 megahit "The Matrix" garner top awards for sound effects and editing at the 2000 Academy Awards?


Question 10 of 10
10. What were the names given to the sequels to "The Matrix", which were filmed primarily in Australia in 2002? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Dunkeroo: 6/10
Feb 22 2024 : ankitankurddit: 7/10
Feb 22 2024 : Guest 108: 7/10
Feb 16 2024 : mkmorris: 5/10
Feb 09 2024 : decks02: 6/10
Feb 09 2024 : MariaVerde: 8/10
Jan 28 2024 : Guest 73: 3/10
Jan 26 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 16 2024 : Guest 162: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What film catapulted Keanu Reeves further up the A-list to stardom in 1994?

Answer: "Speed"

After "Speed", Keanu Reeves became even more widely popular and recognized.
He had previously appeared in "Dangerous Liaisons" (1988), "Excellent Adventure" (1989), "Bogus Journey" (1991), "My Own Private Idaho" (1991), Little Buddha (1993) and "Dracula" (1992).
2. What does Keanu's name mean in the Hawaiian language?

Answer: cool breeze over the mountains

Keanu's name means "cool breeze over the mountains" and has been noted by Movieline magazine as triggering a yawn reflex when spoken!
3. In what city and country was Keanu born?

Answer: Beirut, Lebanon

While being of partial Hawaiian heritage, Keanu was born in Beirut, Lebanon.
4. Did Keanu play lead guitar for the band Dogstar in the early '90s?

Answer: No

Keanu has played bass guitar with Dogstar, which also incorporated the talents of lead singer/guitarist Bret Domrose and drummer Rob Mailhouse, whom Keanu met in a supermarket.
5. Did Keanu act in the 1988 film "Dangerous Liasions"?

Answer: Yes

Keanu played opposite Glenn Close in "Dangerous Liasions", which also starred John Malkovich and Uma Thurman.
6. Did Keanu go on an Asian tour with the band Dogstar in the fall of 2002?

Answer: Yes

Dogstar toured Thailand and Japan in November 2002, with sellout crowds in Japan where there has been known to be a huge Dogstar fan base. The band has also done European and American tours in previous years, and performed when Keanu was not working on a movie.
7. In what country did Keanu grow up?

Answer: Canada

Although born in Lebanon, and living part of his childhood in Hawaii, Keanu grew up in Canada.
8. What was Keanu's mother's occupation?

Answer: performer and costume designer

Mrs. Reeves has worked as a costume designer for musician Alice Cooper, and as a stage performer when she met Samuel Nowlin Reeves, formerly a geologist of Chinese-Hawaiian ancestry.
9. Did the 1999 megahit "The Matrix" garner top awards for sound effects and editing at the 2000 Academy Awards?

Answer: Yes

Keanu attended the Oscars in 2000 and was a presenter as well, where "The Matrix" won multiple awards.
10. What were the names given to the sequels to "The Matrix", which were filmed primarily in Australia in 2002?

Answer: "The Matrix Reloaded" and "The Matrix Revolutions"

An interesting link for more "Matrix" sequels info is http://whatisthematrix.com
Source: Author kokoro1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us