FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Star Treks Brent Spiner
Quiz about Star Treks Brent Spiner

"Star Trek's" Brent Spiner Trivia Quiz


Brent Spiner's life is not really complex, if you know anything about him. Let's see what you can figure out.

A multiple-choice quiz by gabluefox. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S

Author
gabluefox
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
282,201
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
255
- -
Question 1 of 10
1. What award did Brent Spiner win? Hint


Question 2 of 10
2. What character was Brent Spiner known for, in the TV series "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994)? Hint


Question 3 of 10
3. What was Brent's last name, after his father died? Hint


Question 4 of 10
4. What Texas high school did he attend? Hint


Question 5 of 10
5. This role was out of the world, when he played Dr. Brackish Okun. Brent's nutty character died in what movie? Hint


Question 6 of 10
6. In "Introducing Dorothy Dandridge" (1999), what was the name of Dorthy's manager, played by Brent? Hint


Question 7 of 10
7. In the same year that "Independence Day" (1996) came out, Brent didn't step away from the role of a doctor. This time Brent played F.B.I.'s Dr. Bob Niedorf. In what movie was this? Hint


Question 8 of 10
8. Again, Brent played the doctor role, but this time as Dr. Nigel Fenway on TV. What TV show was he a doctor? Hint


Question 9 of 10
9. In the early 90s, Brent made an album of 40s and 50s styled songs. His title was similar to a famous rat pack singer. Can you guess the title of his album? Hint


Question 10 of 10
10. In 1993 Brent, along with several of the "ST:NG" the cast set forth to tour the play "Every Good Boy Deserves Favour". What role did Brent play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What award did Brent Spiner win?

Answer: Saturn Award- for: "Star Trek: First Contact" (1996)

This movie starred James Cromwell. In the plot, the crew of the Enterprise had to go back in time to stop the Borg from interrupting Cochran (Inventor of warp drive) from his mission. Brent reprised his role as Data and won a Saturn Award for this Master Piece.
This movie showed Earth join the Federation.
2. What character was Brent Spiner known for, in the TV series "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994)?

Answer: Data

The show ran from September 28, 1987 with the first episode of "Encounter at Far Point" and ended on May 23, 1994 with "All Good Things". Data was an android who wanted to have feelings and understand human nature.
After that, came "The Next Generation" movies. In the last movie, Data was blown up.
3. What was Brent's last name, after his father died?

Answer: Mintz

Brent's parents were Sylvia and Jack Spiner, who owned a furniture store. After Jack's death, when Brent was six years old, he was adopted by Sylvia's second husband, Sol Mintz, whose surname Brent used between 1955 and 1975.
4. What Texas high school did he attend?

Answer: Bellaire High School

Some of his classmates were Randy Quaid and Dennis Quaid.
5. This role was out of the world, when he played Dr. Brackish Okun. Brent's nutty character died in what movie?

Answer: Independence Day (1996)

In this 1996 movie, starring Will Smith and Jeff Goldblum, aliens came to Earth to destroy it, due to the Area 51 aliens. Brent was almost unrecognizable with his long grey hair and pulled up, high-water pants. His character died when the alien attacked him and used him to speak through telepathy.
6. In "Introducing Dorothy Dandridge" (1999), what was the name of Dorthy's manager, played by Brent?

Answer: Earl Mills

Earl Mills's biography was the basis for the movie in which Halle Berry played Dorthy Dandridge. Earl was the manager who loved her, but due to race, he could never have her the way he wanted. Halle Berry won an Emmy and Golden Globe for her role.
7. In the same year that "Independence Day" (1996) came out, Brent didn't step away from the role of a doctor. This time Brent played F.B.I.'s Dr. Bob Niedorf. In what movie was this?

Answer: Phenomenon (1996)

John Travolta played the phenomenon who was suffering from a brain tumor that caused him to be able to move objects with his mind, as well as be quick in solving problems at a security level. Brent's character was sent to quiz him and see how much of a genius he was.
8. Again, Brent played the doctor role, but this time as Dr. Nigel Fenway on TV. What TV show was he a doctor?

Answer: Threshold (2005)

The premise of the show was about a great light that made people into aliens. CBS cancelled the show before we even saw what they really looked like.
When ratings were not where CBS wanted, they moved the show from Friday to Tuesday and with four episodes left, they were cancelled. Later Sci-Fi picked it up and showed the last four episodes and then the one season series was released to DVD.
9. In the early 90s, Brent made an album of 40s and 50s styled songs. His title was similar to a famous rat pack singer. Can you guess the title of his album?

Answer: Ole' Yellow Eyes is Back (1991)

On the CD, the Sunspots joined Brent for "It's a Sin to Tell a Lie". The singers were the men from the "ST:NG" (Patrick Stewart, Johnathan Frakes, Levar Burton, and Michael Dorn).
Then in March 2008, with much awaited anticipation from FOBS (Fans of Brent Spiner) Spiner performed alongside Maude Maggart in a new radio show/musical called "Dreamland". This was released as a CD album where fans could get signed autographed copies from the man himself. I have two copies!
10. In 1993 Brent, along with several of the "ST:NG" the cast set forth to tour the play "Every Good Boy Deserves Favour". What role did Brent play?

Answer: Alexander Ivanov - the loon

"Every Good Boy Deserves Favour" was a political play, set in the Soviet Union of the day. It was largely set in a mental institution, where two characters, both named Alexander Ivanov, shared a cell. At the end of the play, the two were confused and because Brent was the loon, he got Alex (the PP) out of the mental institution! I saw the play in Atlanta, Georgia!
Source: Author gabluefox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us