FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steve McQueen Movies
Quiz about Steve McQueen Movies

Steve McQueen Movies Trivia Quiz


Quite a career - but a short life.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Steve McQueen

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,688
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2043
Last 3 plays: Guest 86 (6/10), Nana7770 (7/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. McQueen had a bit part in which of these Paul Newman classics? Hint


Question 2 of 10
2. In "Nevada Smith", McQueen pursues all of the following outlaws
EXCEPT:
Hint


Question 3 of 10
3. In "The Great Escape", McQueen and James Garner create some crude liquor for the Fourth of July celebration. How do they obtain the liquor? Hint


Question 4 of 10
4. "Bullitt" is certainly one of McQueen's best roles. Where does the big shootout at the end of the movie occur? Hint


Question 5 of 10
5. In "The Cincinnati Kid", McQueen has a showdown game of poker with whom? Hint


Question 6 of 10
6. "The Magnificent Seven" was an excellent western. Who was NOT one of the Seven? Hint


Question 7 of 10
7. McQueen and Ali MacGraw starred in "The Getaway". Where did they "get away" to? Hint


Question 8 of 10
8. Who co-starred with McQueen in "Tom Horn"? Hint


Question 9 of 10
9. McQueen starred in "The War Lover". Who wrote the novel on which the movie was based? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these movies does NOT include Steve McQueen in the cast? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 86: 6/10
Jun 04 2024 : Nana7770: 7/10
Jun 03 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 22 2024 : Guest 175: 6/10
Apr 20 2024 : Guest 146: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 17 2024 : Guest 86: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. McQueen had a bit part in which of these Paul Newman classics?

Answer: Somebody Up There Likes Me

He had a small part as a young punk.
2. In "Nevada Smith", McQueen pursues all of the following outlaws EXCEPT:

Answer: Brian Keith

Good western revenge story with a fine supporting cast. Keith is a stranger who befriends McQueen.
3. In "The Great Escape", McQueen and James Garner create some crude liquor for the Fourth of July celebration. How do they obtain the liquor?

Answer: From potatoes

Fine movie all the way around.
4. "Bullitt" is certainly one of McQueen's best roles. Where does the big shootout at the end of the movie occur?

Answer: Airport

Perhaps his best movie.
5. In "The Cincinnati Kid", McQueen has a showdown game of poker with whom?

Answer: Edward G. Robinson

Robinson wasn't bluffing - he had the card.
6. "The Magnificent Seven" was an excellent western. Who was NOT one of the Seven?

Answer: Lee Marvin

Marvin didn't deal with the seven, but he dealt with 12 in "The Dirty Dozen".
7. McQueen and Ali MacGraw starred in "The Getaway". Where did they "get away" to?

Answer: Mexico

They went to Mexico - but they didn't travel in style.
8. Who co-starred with McQueen in "Tom Horn"?

Answer: Linda Evans

Remick was in "Baby, The Rain Must Fall" (which featured the title song by Glenn Yarborough). Weld was in ""Cincinnati Kid" with (Ann Margret). Bergen was in "Sand Pebbles".
9. McQueen starred in "The War Lover". Who wrote the novel on which the movie was based?

Answer: John Hersey

Hersey, a prolific writer of his day, wrote the novel.
10. Which of these movies does NOT include Steve McQueen in the cast?

Answer: This Property is Condemned

"Hunter" was late in his career. "Enemy" was based on the play by Ibsen. "Soldier" was an offbeat piece with Jackie Gleason. "Property" was with Robert Redford and Natalie Wood. (McQueen starred with Wood in "Love With the Proper Stranger".)
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us