FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steve McQueen
Quiz about Steve McQueen

Steve McQueen Trivia Quiz


15 things you should know about Steve McQueen.

A multiple-choice quiz by deckard. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Steve McQueen

Author
deckard
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,603
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
2091
Last 3 plays: Guest 92 (13/15), rascal2 (4/15), Guest 136 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. In which 1958 film did Steve McQueen make his first credited big screen appearance? Hint


Question 2 of 15
2. Which 1958 film gave Steve his first starring role? Hint


Question 3 of 15
3. Who directed the western classic 'The Magnificent Seven'? Hint


Question 4 of 15
4. What 50's TV Show made Steve a relative household name? Hint


Question 5 of 15
5. How many of the seven from 'The Magnificent Seven' (1960) reunited in 'The Great Escape' (1963)? Hint


Question 6 of 15
6. Which 1965 film starred Steve as a card sharp pitted against the likes of Edward G. Robinson? Hint


Question 7 of 15
7. Which two Sam Peckinpah directed films starred Steve McQueen? Hint


Question 8 of 15
8. Which 1973 film put Steve opposite a young (looking old) Dustin Hoffman? Hint


Question 9 of 15
9. 'The Getaway', a truly superb action thriller, resulted in a remake starring Alec Baldwin. Which other McQueen masterpiece has spawned a remake with a Bond wannabe trying to fill Steve's shoes? Hint


Question 10 of 15
10. For which 1966 film was Steve nominated as a Best Actor Oscar nominee? Hint


Question 11 of 15
11. Who performs the famous motorcycle jump in 'The Great Escape' and drives the Mustang in the unsurpassed car chase through the San Francisco Streets in 'Bullitt'? Hint


Question 12 of 15
12. Steve was married to Ali McGraw after they met on 'The Getaway' but who was Steve's first wife? Hint


Question 13 of 15
13. Which of the following films did Steve NOT turn down? Hint


Question 14 of 15
14. Where was Steve born? Hint


Question 15 of 15
15. What was Steve McQueen's last film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 92: 13/15
Jun 21 2024 : rascal2: 4/15
Jun 20 2024 : Guest 136: 7/15
Jun 05 2024 : Guest 86: 13/15
Jun 05 2024 : Guest 90: 5/15
Jun 04 2024 : Nana7770: 11/15
Jun 03 2024 : Guest 98: 15/15
May 03 2024 : Guest 85: 14/15
Apr 28 2024 : Guest 151: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which 1958 film did Steve McQueen make his first credited big screen appearance?

Answer: Never Love A Stranger

"Never Love A Stranger", directed by Robert Stevens, also starred John Drew Barrymore and Robert Bray.
2. Which 1958 film gave Steve his first starring role?

Answer: The Blob

Funnily enough, although The Blob was a relative success, Steve spent the rest of his career trying to forget it.
3. Who directed the western classic 'The Magnificent Seven'?

Answer: John Sturges

Sturges was also the man responsible for the War Masterpiece 'The Great Escape'
4. What 50's TV Show made Steve a relative household name?

Answer: Wanted: Dead Or Alive

Steve chose everything from his hat to his sawed-off Winchester. The spinning cocking of the gun is copied by Arnie in T2 on the Harley.
5. How many of the seven from 'The Magnificent Seven' (1960) reunited in 'The Great Escape' (1963)?

Answer: 3

Both movies shared cast members Steve McQueen, Charles Bronson, and James Coburn.
6. Which 1965 film starred Steve as a card sharp pitted against the likes of Edward G. Robinson?

Answer: The Cincinnati Kid

Sam Peckinpah was fired as Director after only 4 days due to a scene with a NUDE black women that would have given the film an X-rating!
7. Which two Sam Peckinpah directed films starred Steve McQueen?

Answer: "Junior Bonner" and "The Getaway"

Peckinpah, a boozing brawling foul mouthed old man, got on famously with Steve most of the time.
8. Which 1973 film put Steve opposite a young (looking old) Dustin Hoffman?

Answer: Papillon

Based on a true story, both actors give it their best. Incidentally, Steve went the whole hog, including starving himself to make it authentic.
9. 'The Getaway', a truly superb action thriller, resulted in a remake starring Alec Baldwin. Which other McQueen masterpiece has spawned a remake with a Bond wannabe trying to fill Steve's shoes?

Answer: The Thomas Crown Affair

With the revolutionary split screen (now used in the digital age for Mike Leighs 'Time Code') and a tight script this one is a heist film great.
10. For which 1966 film was Steve nominated as a Best Actor Oscar nominee?

Answer: The Sand Pebbles

Steve campaigned hard for this Oscar nomination, courting the press etc. After he lost, he was never interested in the Oscar game again.
11. Who performs the famous motorcycle jump in 'The Great Escape' and drives the Mustang in the unsurpassed car chase through the San Francisco Streets in 'Bullitt'?

Answer: Bud Ekins

Popular folklore has it that Steve did all his own stunts, well he did a lot but those two were performed by lifelong buddy and motocycle rider Bud Ekins.
12. Steve was married to Ali McGraw after they met on 'The Getaway' but who was Steve's first wife?

Answer: Neile Adams

Neile was an up and coming name when she met Steve but as the story goes, Steve believed women should be in the kitchen, not working.
13. Which of the following films did Steve NOT turn down?

Answer: Jaws

Some others he turned down were "Dirty Harry", "The French Connection", "Quigley Down Under" and "Close Encounters of the Third Kind". He was not even considered for "Jaws".
14. Where was Steve born?

Answer: Beech Grove, Indiana

James Dean was also born in Indiana. They both attended 'The Actors Studio', as did Paul Newman and many other greats.
15. What was Steve McQueen's last film?

Answer: The Hunter

The man was the greatest!
Source: Author deckard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us