FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steve McQueen The King of Cool
Quiz about Steve McQueen The King of Cool

Steve McQueen, The King of Cool Quiz


This quiz covers the greatest actor and stuntman who ever lived, the late, great Steve McQueen.

A multiple-choice quiz by bullitt87. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Steve McQueen

Author
bullitt87
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,984
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1279
Last 3 plays: Guest 86 (9/15), Guest 98 (15/15), Guest 35 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was Steve McQueen's full name? Hint


Question 2 of 15
2. Where was Steve born? Hint


Question 3 of 15
3. In which film was Steve known as Hilts "The Cooler King"? Hint


Question 4 of 15
4. What kind of car did Steve drive in that infamous chase scene in the 1968 film "Bullitt"? Hint


Question 5 of 15
5. Steve was the pall bearer at the funeral of the famous martial artist ___.

Answer: ( Two words, or just surname ... referred to himself as the oriental Steve McQueen)
Question 6 of 15
6. What was the name of Steve McQueen's production company? Hint


Question 7 of 15
7. Steve was in what branch of the US military? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these women did Steve NEVER marry? Hint


Question 9 of 15
9. According to Steve McQueen, what was his favorite kind of beer? Hint


Question 10 of 15
10. Steve did all of his own riding in the movie ________, which earned him an honorary membership in the Stuntman's Association. Hint


Question 11 of 15
11. Steve dropped out of school in what grade? Hint


Question 12 of 15
12. Steve's nicknames were Bandito and the King Of Cool.


Question 13 of 15
13. What was the title of the movie where Steve did stunt work on just because he was bored? Hint


Question 14 of 15
14. What is the name of Steve's son? Hint


Question 15 of 15
15. How did Steve McQueen die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 86: 9/15
Jun 03 2024 : Guest 98: 15/15
Apr 24 2024 : Guest 35: 7/15
Apr 24 2024 : Guest 31: 14/15
Apr 24 2024 : Guest 86: 8/15
Apr 24 2024 : Guest 93: 12/15
Apr 24 2024 : Guest 90: 6/15
Apr 23 2024 : Guest 62: 10/15
Apr 22 2024 : Guest 109: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Steve McQueen's full name?

Answer: Terrance Stephen McQueen

2. Where was Steve born?

Answer: Beech Grove, Indiana

3. In which film was Steve known as Hilts "The Cooler King"?

Answer: The Great Escape

He was referred to as "The Cooler King" due to how much time he spent in what the Nazis called the "cooler" or solitary confinement in this WWII epic.
4. What kind of car did Steve drive in that infamous chase scene in the 1968 film "Bullitt"?

Answer: Ford Mustang

Steve drove the 1968 390 GT Mustang Fastback, and the bad guys drove a 440 Magnum Dodge Charger. The scene went down in history as the greatest chase ever filmed and lasted 9 minutes and 23 seconds.
5. Steve was the pall bearer at the funeral of the famous martial artist ___.

Answer: Bruce Lee

Steve McQueen's personal instructors included Bruce Lee and Chuck Norris. He was good enough to be a third degree black belt but never tested since he didn't want this used against him if he ever got sued for hitting someone.
6. What was the name of Steve McQueen's production company?

Answer: Solar Productions

Solar Productions produced Steve's 1971 motorcycle racing film "On Any Sunday".
7. Steve was in what branch of the US military?

Answer: Marines

He was a tank driver with the Second Marine Division of the Fleet Marine Force.
8. Which of these women did Steve NEVER marry?

Answer: Sharon Tate

Steve dated Sharon Tate for a short time. Reportedly, Steve McQueen was supposed to visit her on the night the Manson family entered the house and killed her (along with three other people) on August 8, 1969 but luckily, he didn't make it. It was found that Charles Manson had a list of celebrities he wanted to kill and McQueen's name was on the top of the list. Sharon Tate was married to director Roman Polanski when she died.
9. According to Steve McQueen, what was his favorite kind of beer?

Answer: Old Milwaukee Beer

10. Steve did all of his own riding in the movie ________, which earned him an honorary membership in the Stuntman's Association.

Answer: Junior Bonner

"Junior Bonner" was made in 1971 and Steve did all his own riding in the movie.
11. Steve dropped out of school in what grade?

Answer: 9th grade

He drifted around for awhile before attending college. Carnegie Institute of Technology expelled him for riding his motorcycle through the College of Fine Arts building.
12. Steve's nicknames were Bandito and the King Of Cool.

Answer: True

Both surely suited him.
13. What was the title of the movie where Steve did stunt work on just because he was bored?

Answer: Dixie Dynamite

It was a low-budget motorcycle comedy made in 1978. You can't tell who Steve is since he doesn't have a part. He was a stuntman on this movie, not an actor.
14. What is the name of Steve's son?

Answer: Chad

Chad, too, appeared in many movies, including the "The Karate Kid" and "The Karate Kid Part II". He never reached anywhere near the success his father found.
15. How did Steve McQueen die?

Answer: Mesothelioma

Terrence Steven McQueen died of mesothelioma on November 7th, 1980, at the Santa Rosa Clinic in Juarez, Mexico. The disease was caused by his asbestos racing suit that he wore in his car races. He died at 3:45 am, less than 24 hours after undergoing a successful surgery to remove the tumors in his right lung. His ashes were scattered in the Pacific Ocean.
Source: Author bullitt87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us