FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frightful Fashions
Quiz about Frightful Fashions

Frightful Fashions! Trivia Quiz


A quiz on fashions that are simply frightful! I bet everyone that takes this quiz is guilty of wearing at least one of these Frightful Fashions!

A multiple-choice quiz by BlueCheer. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Fashion & Beauty Mixture

Author
BlueCheer
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
297,886
Updated
May 26 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5446
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (10/10), Coromom (10/10), Guest 71 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the 1970s, an "angel" of an actress gave the whole country a new hairstyle to emulate. The hairstyle basically consisted of flipping out all the edges of your hair. What actress gave us this highly-copied but never equaled hairstyle? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1990s, Jennifer Aniston popularized a certain hairstyle on her sitcom "Friends". The hairstyle became synonymous with Aniston's character on the show. What did this hairstyle become known as? Hint


Question 3 of 10
3. Leisure suits were one of the tackiest trends of the 70s. Leisure suits were usually made from cheap fabrics like polyester and were usually in pastel colors, like powder blue. But people took the leisure suit a step further and added a white belt and white dress shoes. This outfit had a specific name. What was it? Hint


Question 4 of 10
4. This trend in the 80s involved using chemicals to strip the top layer of blue dye off of spots on the jeans, allowing the white underneath to show in spots. What was this process called? Hint


Question 5 of 10
5. This trend can still be seen today! These were jeans that suburban women (probably middle aged) like to wear. They were very high waisted, and they flattered NO part of the human body! A funny term was coined for this fashion misstep. What is it? Hint


Question 6 of 10
6. This was a fad that originated in the 40s and continued on through the 80s. Women started using pads to enhance a certain part of their attire, usually dresses or dress shirts. Where were these pads applied? Hint


Question 7 of 10
7. This type of hairstyle was worn by many rappers in the mid 1980s to the early 1990s. The sides of the hair were shaved off and the top of the hair was kept very long and tall. A prime example of this hairdo would be rapper Christopher "Kid" Reid of the rap group Kid 'N' Play. What is this hairstyle? Hint


Question 8 of 10
8. This is a fad that really needs to go! What is the term that refers to the act of wearing your baggy jeans below your waist, revealing your underwear beneath? Hint


Question 9 of 10
9. Now this trend is so horrifying, so gut-wrenching, I don't know if you'll have the stomach to take it! I'm talking a about a certain hairstyle from the 80's, worn mostly by African-American men, and it closely resembled a very wet perm! To keep this hairstyle looking "glossy" you would have to continuously spray it with a chemical called "curl activator". What awful fashion trend am I talking about? Hint


Question 10 of 10
10. This hairstyle holds a special place in my heart! Being from Mississippi, it isn't hard to find one of these hairstyles. Basically, the sides of the hair are kept closely shaved, the top is fairly normal, but the back part of the hair is kept long and loose! What is this unintentionally hilarious hairstyle called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 72: 10/10
May 11 2024 : Coromom: 10/10
May 10 2024 : Guest 71: 10/10
Apr 29 2024 : gme24: 10/10
Apr 28 2024 : Josie9: 8/10
Apr 28 2024 : Barbs1: 10/10
Apr 28 2024 : NixB8: 7/10
Apr 28 2024 : Davo8: 7/10
Apr 08 2024 : Mike2055: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1970s, an "angel" of an actress gave the whole country a new hairstyle to emulate. The hairstyle basically consisted of flipping out all the edges of your hair. What actress gave us this highly-copied but never equaled hairstyle?

Answer: Farrah Fawcett

Farrah Fawcett starred on the show "Charlie's Angels" from 1976-77 and again from 1978-80. She is also famous for being on a certain poster! You know the one ...
2. In the 1990s, Jennifer Aniston popularized a certain hairstyle on her sitcom "Friends". The hairstyle became synonymous with Aniston's character on the show. What did this hairstyle become known as?

Answer: The "Rachel"

Jennifer Aniston eventually changed her hairstyle but, to children of the 90s, she will always be known for the "Rachel"!
3. Leisure suits were one of the tackiest trends of the 70s. Leisure suits were usually made from cheap fabrics like polyester and were usually in pastel colors, like powder blue. But people took the leisure suit a step further and added a white belt and white dress shoes. This outfit had a specific name. What was it?

Answer: The "Full Cleveland"

Leisure suits were considered the height of fashion in the 70s. It could be worn either as formal wear or casual wear. You could wear a leisure suit to the office, and still wear it for a night out on the town. Leisure suits eventually fell out of fashion (thank goodness!) around 1979.
4. This trend in the 80s involved using chemicals to strip the top layer of blue dye off of spots on the jeans, allowing the white underneath to show in spots. What was this process called?

Answer: Acid-washing

Acid wash jeans became popular around the mid-eighties and faded from popularity (thankfully!) towards the end of the decade.
5. This trend can still be seen today! These were jeans that suburban women (probably middle aged) like to wear. They were very high waisted, and they flattered NO part of the human body! A funny term was coined for this fashion misstep. What is it?

Answer: "Mom" jeans

Oh, the many wonders of "mom jeans"! They enhanced your stomach, flattened your backside, and just gave you an all-around appearance of not really caring about your appearance! Anyone think an Act of Congress could be passed to prohibit "mom jeans"?
6. This was a fad that originated in the 40s and continued on through the 80s. Women started using pads to enhance a certain part of their attire, usually dresses or dress shirts. Where were these pads applied?

Answer: Shoulders

Where to begin on shoulder pads? Well, I think you could get all the information you could ever need on shoulder pads by just watching one episode of "Designing Women"!
7. This type of hairstyle was worn by many rappers in the mid 1980s to the early 1990s. The sides of the hair were shaved off and the top of the hair was kept very long and tall. A prime example of this hairdo would be rapper Christopher "Kid" Reid of the rap group Kid 'N' Play. What is this hairstyle?

Answer: High-top fade

Other celebrities who have rocked the high-top fade include: Bobby Brown, Malcolm-Jamal Warner ("Theo" from "The Cosby Show"), and Vladamir Putin (President of Russia).
8. This is a fad that really needs to go! What is the term that refers to the act of wearing your baggy jeans below your waist, revealing your underwear beneath?

Answer: Sagging

Where to begin on sagging? Well, it became popular around the mid-90's, through the genre of gansgta rap, and cruised right along until the early 2000s. Suburban boys can be seen walking everywhere, and so can their underwear. Some communities around the United States have tried to pass laws to make sagging pants illegal, and a few have succeeded!
9. Now this trend is so horrifying, so gut-wrenching, I don't know if you'll have the stomach to take it! I'm talking a about a certain hairstyle from the 80's, worn mostly by African-American men, and it closely resembled a very wet perm! To keep this hairstyle looking "glossy" you would have to continuously spray it with a chemical called "curl activator". What awful fashion trend am I talking about?

Answer: Jheri Curl

The "Jheri Curl" (often misspelled as the "Jerry Curl") was invented and named for Jheri Redding. I don't think there are enough adjectives in the entire dictionary that could describe the damage that the "Jheri Curl" did to fashion!
10. This hairstyle holds a special place in my heart! Being from Mississippi, it isn't hard to find one of these hairstyles. Basically, the sides of the hair are kept closely shaved, the top is fairly normal, but the back part of the hair is kept long and loose! What is this unintentionally hilarious hairstyle called?

Answer: Mullet

Ah, the mullet! Mostly worn by Caucasian males on lower incomes, the mullet can also be seen on women! I've heard a phrase that can completely sum up the mullet: "Business in the front, party in the back!" Though, I hate to say it, I was guilty of mullet possesion from the ages of 1 to 6. Hope you enjoyed my quiz! Maybe it will help you with your fashion sense ...? Any comments are welcome!
Source: Author BlueCheer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us