FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marooned
Quiz about Marooned

Marooned! Trivia Quiz


There have been many movies, and some TV shows, about people marooned on either desert islands or in space. This quiz is about some of them.

A multiple-choice quiz by Kuu. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
Kuu
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,707
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
8491
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 175 (5/10), Greenrhyno53 (5/10), Hayes1953 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Not counting guest stars, how many people where shipwrecked on "Gilligan's Island"? Hint


Question 2 of 10
2. In "Treasure Island," what was the name of the former pirate who had been marooned on the island for three years? Hint


Question 3 of 10
3. In the movie "Cast Away," starring Tom Hanks as Chuck Noland, what was the name of Noland's only 'companion' on the island? Hint


Question 4 of 10
4. The movie "PT 109" tells of the sinking of an American boat off the Solomon Islands during WWII. After the boat went down its captain, and 10 surviving crew members, struggled to stay alive on a series of tiny islands. The captain of the PT 109 was destined to become a President of the United States. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. This book, which was later made into a movie, was written by William Golding in 1959. It tells the story of a group of English boys who survive a plane crash in which all the adults die. The boys are marooned on a island, and they become more and more savage as time passes. What is the name of the book? Hint


Question 6 of 10
6. In the TV series, "Red Dwarf," Dave Lister and his crew mates are trying to get back to Earth. Of the following people who was not a crew member? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1980 movie "The Blue Lagoon," what are the names of the two children who are shipwrecked on an island, and grow up together? Hint


Question 8 of 10
8. This movie starred Cary Grant as Walter Eckland. Eckland had 'volunteered' to be a lookout, watching the movements of the Japanese forces, in the Pacific, during WWII. His life is turned upside-down when he rescues a French woman and the seven little girls she is in charge of, who have been stranded on a nearby island. What is the name of this movie? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following was NOT a first name of a member of the Robinson family in the 1960s TV series "Lost in Space"? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the six-hour long miniseries, based on the books by James Gurney, that tells the story of two brothers, David and Karl Scott, who are marooned on a hidden continent? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 175: 5/10
May 06 2024 : Greenrhyno53: 5/10
Apr 06 2024 : Hayes1953: 8/10
Mar 29 2024 : psnz: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Not counting guest stars, how many people where shipwrecked on "Gilligan's Island"?

Answer: Seven

The seven were - Gilligan, the Skipper (Jonas Grumby), Thurston Howell III, Lovey Howell, Ginger Grant, the Professor (Roy Hinkley), and Mary Anne Summers.
2. In "Treasure Island," what was the name of the former pirate who had been marooned on the island for three years?

Answer: Ben Gunn

"Ben Gunn," he answered, and his voice sounded hoarse and awkward, like a rusty lock. "I'm poor Ben Gunn, I am; and I haven't spoke with a Christian these three years." - From "Treasure Island" by Robert Louis Stephenson.
3. In the movie "Cast Away," starring Tom Hanks as Chuck Noland, what was the name of Noland's only 'companion' on the island?

Answer: Wilson

Wilson was a volleyball.
4. The movie "PT 109" tells of the sinking of an American boat off the Solomon Islands during WWII. After the boat went down its captain, and 10 surviving crew members, struggled to stay alive on a series of tiny islands. The captain of the PT 109 was destined to become a President of the United States. Who was he?

Answer: John F. Kennedy

Kennedy and his men were found by two Solomon Islanders, Eroni Kumana and Biuku Gasa. Kumana and Gasa had been sent to look for survivors by Australian coastwatcher, A. R. Evans, who had witness the sinking of the PT 109.
5. This book, which was later made into a movie, was written by William Golding in 1959. It tells the story of a group of English boys who survive a plane crash in which all the adults die. The boys are marooned on a island, and they become more and more savage as time passes. What is the name of the book?

Answer: Lord of the Flies

The movie was made in 1961, and released in 1963.
6. In the TV series, "Red Dwarf," Dave Lister and his crew mates are trying to get back to Earth. Of the following people who was not a crew member?

Answer: Thicky Holden

Dave is the only member of the crew who is actually human. Rimmer is a hologram, Cat is a creature that has evolved from Lister's pet cat, and Kryten in a mechanoid.
7. In the 1980 movie "The Blue Lagoon," what are the names of the two children who are shipwrecked on an island, and grow up together?

Answer: Richard and Emmeline

The movie starred Brooke Shields as Emmeline, and Christopher Atkins as Richard. It is based on Henry DeVere Stacpoole's 1903 novel of the same name. The novel has been made into a movie three times, first in the 1920s and then in 1949. In the 1949 version the children were called Emmeline and Michael.
8. This movie starred Cary Grant as Walter Eckland. Eckland had 'volunteered' to be a lookout, watching the movements of the Japanese forces, in the Pacific, during WWII. His life is turned upside-down when he rescues a French woman and the seven little girls she is in charge of, who have been stranded on a nearby island. What is the name of this movie?

Answer: Father Goose

This movie, which was made in 1964, was the second last movie that Grant made. It starred Leslie Caron as the French woman, Catherine Freneau.
9. Which of the following was NOT a first name of a member of the Robinson family in the 1960s TV series "Lost in Space"?

Answer: Carol

The Robinson family consisted of father John, mother Maureen, daughters Judy and Penny, and son Will Robinson. Other characters in the show were Major Donald West, Dr. Zachary Smith, and The Robot.
10. What is the name of the six-hour long miniseries, based on the books by James Gurney, that tells the story of two brothers, David and Karl Scott, who are marooned on a hidden continent?

Answer: Dinotopia

On Dinotopia, men and dinosaurs lived together in harmony. James Gurney's first book about this world was titled "Dinotopia: A Land Apart from Time." It was published in 1992.
Source: Author Kuu

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us