Quiz about Old Time Radio  What Show Am I
Quiz about Old Time Radio  What Show Am I

Old Time Radio - What Show Am I? Quiz


I will give you two to four characters per question and you will tell me which radio program it is.

A multiple-choice quiz by tinamomnsox. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Radio
  8. »
  9. US Old Time Radio

Author
tinamomnsox
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,810
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
425
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: croghaneer (7/10), Amy2023 (8/10), wellenbrecher (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Elizabeth (Or "Liz" for short), George, and Katy the maid: what show is this? Hint

The Great Gildersleeve
Abbot and Costello
My Favorite Husband
The Couple Next Door

2. Joe Friday, Frank Smith, and Ben Romero: what show is this? Hint

Dragnet
Dangerous Assignment
This Is Your FBI
The Six Shooter

3. George, Gracie, and Bill: what show is this? Hint

Fibber McGee and Molly
Burns and Allen
The Great Gildersleeve
The Couple Next Door

4. Amos, Andy, and the Kingfish: what show is this? Hint

The Great Gildersleeve
Murder At Midnight
The Couple Next Door
Amos 'N' Andy

5. Harold, Leroy, and Marjory: what show is this? Hint

Abbot and Costello
Fibber McGee And Molly
The Great Gildersleeve
Our Miss Brooks

6. Archie, Jughead, and Veronica: what show is this? Hint

Henry Aldrich
Archie Andrews
Nightbeat
Nero Wolfe

7. Pat, Hellman, and Jocko: what show is this? Hint

Nightbeat
Boston Blackie
Richard Diamond, Private Detective
Pat Novak, For Hire

8. Richard and Helen: what show is this? Hint

Richard Diamond, Private Detective
Peter Gunn
Nightbeat
Boston Blackie

9. Pete, Lupo, Maggie, and Red: what show is this? Hint

Pat Novak
Nightbeat
Boston Blackie
Pete Kelley's Blues

10. Nero, Archie, and Cramer: what show is this? Hint

Nightbeat
Pat Novak
The New Adventures of Nero Wolfe
Dragnet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elizabeth (Or "Liz" for short), George, and Katy the maid: what show is this?

Answer: My Favorite Husband

"My Favorite Husband" ran from 1948 to 1951. It starred Lucy Ball and Richard Denning as Liz and George Cougat (Or sometimes Cooper.) Katy was the maid of the house.
2. Joe Friday, Frank Smith, and Ben Romero: what show is this?

Answer: Dragnet

"Dragnet" ran from 1949 to 1957. It starred Jack Webb as Joe Friday and Barton Yarborough. Ben Alexander came on as Frank Smith after Barton Yarborough passed away.
3. George, Gracie, and Bill: what show is this?

Answer: Burns and Allen

"Burns and Allen" ran from 1950 to 1958. It starred husband and wife George Burns and Gracie Allen.
4. Amos, Andy, and the Kingfish: what show is this?

Answer: Amos 'N' Andy

"Amos 'N' Andy" ran from 1955 to 1960. It starred Freeman Gosden and Charles Corell.
5. Harold, Leroy, and Marjory: what show is this?

Answer: The Great Gildersleeve

"The Great Gildersleeve" ran from 1941 to 1957. It starred Harold Peary, and later Willard Waterman, as Throck Morton P. Gildersleeve.
6. Archie, Jughead, and Veronica: what show is this?

Answer: Archie Andrews

"Archie Andrews" ran from 1943 to 1953. It starred Bob Hastings as Archie Andrews.
7. Pat, Hellman, and Jocko: what show is this?

Answer: Pat Novak, For Hire

"Pat Novak" ran from 1946 to 1949. It starred Jack Webb as Pat Novak.
8. Richard and Helen: what show is this?

Answer: Richard Diamond, Private Detective

"Richard Diamond, Private Detective" ran from 1949 to 1953. It starred Dick Powell as Richard Diamond.
9. Pete, Lupo, Maggie, and Red: what show is this?

Answer: Pete Kelley's Blues

"Pete Kelley's Blues" ran in 1951. It starred Jack Webb as Pete Kelley.
10. Nero, Archie, and Cramer: what show is this?

Answer: The New Adventures of Nero Wolfe

"The New Adventures of Nero Wolfe" ran from 1950 to 1951. It starred Sidney Greenstreet (creator Rex Stout's favorite) as Nero Wolfe.
Source: Author tinamomnsox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : croghaneer: 7/10
Jan 16 2023 : Amy2023: 8/10
Jan 13 2023 : wellenbrecher: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us