FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stephen King was the Inspiration
Quiz about Stephen King was the Inspiration

Stephen King was the Inspiration Quiz


Whether they were movies, made for T.V. movies, or T.V. mini-series, they were all inspired by the works of Stephen King. If you like this quiz, try my other Stephen King quiz, just click on my name to find it .

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
skunkee
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,802
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
10189
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 75 (13/15), spaceowl (9/15), GoodVibe (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. (1979) Going back to the place you grew up is always strange, things are never quite the way you remember them. But the changes that Ben Mears finds are a little more bizarre than the one's you'd expect, and with good reason. It seems that Ben's home town has become infested with vampires, in this T.V. mini-series. Hint


Question 2 of 15
2. (1990) Thirty years ago seven school friends banded together to beat back an ancient evil that was murdering children in their small town. Now a fresh wave of murders is making them fear that the monster is back at it, and those of the group that are still able, band together again, to see if they can stop it for good.

Answer: (One Word, 2 letters)
Question 3 of 15
3. (1994) Captain Trips, a man-made plague, has wiped out life as we know it. The few survivors find that they are drawn by dreams of either a mystical old woman, or a sinister, scary man. Soon lines are drawn, and the battle between good and evil begins. Hint


Question 4 of 15
4. (1999) There's a storm coming, the likes of which hasn't been seen in many years. But before they can prepare to weather the storm, they have to deal with the devil, in the form of Andre Linoge. Of course they don't really believe he's the devil, but he does know things he has no logical way of knowing, and he does have a way of driving people to murder and suicide. Hint


Question 5 of 15
5. (1998) Young Todd finds out that his neighbour is a Nazi War Criminal, but he's far from repulsed by the discovery. Instead of turning him in, Todd blackmails him into telling horror stories about the war. In fact, Tom even helps his older neighbour conceal a murder. Hint


Question 6 of 15
6. (1984) A powerful boy preacher, by the name of Isaac, has managed to convince the children of Gaitlin, a small town in Nebraska, to kill every adult in town. When a young couple come looking for the law, they find the town deserted, at first. Soon they realize that they're trapped, and haven't got much of a chance of getting out alive. Hint


Question 7 of 15
7. (1985) The town of Tarker's Mill has been experiencing a chain of bizarre and brutal murders, that seem to happen once a month. Thinking them the work of a madman, the townspeople lock themselves up during the time when the next one is due. But Marty and his sister suspect otherwise. They're convinced that the murders are the work of a werewolf, and they're determined to find out who it is. Hint


Question 8 of 15
8. (1987) It's the future, and criminals convicted of murder are often sentenced to compete in a game show where the audience can participate in their capital punishment. Such was the case for Ben Richards, a former cop who is innocent of the crimes he's been sentenced for. Hint


Question 9 of 15
9. (1982) This film showcases five tales of horror from the master. There are stories about a meteor that turns everything into plants, an old man who returns from the grave to get his Father's Day cake, a bizarre creature that lives under the steps of a college, a businessman who gets what's coming to him from some cockroaches, and a husband who buries his wife and her lover up to their necks in the sand. Hint


Question 10 of 15
10. (2003) Friends since high school, four guys reunite every year for a hunting trip. This year is a little different from most though, and before they know it, they're saving the world from an alien invasion, and using their old friend Duddits as a secret weapon. Hint


Question 11 of 15
11. (1993) When he was a kid Thad Beaumont had an operation to remove a tumour from his brain. When they got in there, doctors found that the tumour was really the remains of what had been a twin. Years later, when Beaumont is a successful author, this mysterious twin manages to somehow take on a life of his own. Before long Beaumont finds himself the prime suspect in a string of gruesome murders, that he knows he didn't commit. Hint


Question 12 of 15
12. (1989) The Creeds buy their dream home, in Ludlow Maine, unaware that a path from their property leads to an ancient Micmac burial ground. When their cat Church is killed on the road, Louis Creed buries it there, and is amazed when it comes back to life. Unfortunately Church is not the same as he was before, in fact he's decidedly different. When their son Gage is also killed on the road, Louis can't resist the urge to bury him there as well. Before long Gage is back, but he too is so horribly changed and incredibly evil. Hint


Question 13 of 15
13. (1992) A mother and son are shapeshifters, creatures who can change their appearance at will. They need the life force of young women to do so though, and that requires a fair bit of moving around to avoid suspicions. The only way they can be killed is by being scratched by a cat. Hint


Question 14 of 15
14. (1990) There are a lot of bizarre deaths at the newly re-opened textile mill, and they all seem to occur between the hours of 11 p.m. and 7 a.m. So the owner decides to send a crew down to clean out the basements, which haven't been cleaned in decades. What they find is a subterranean maze of tunnels, all infested with rats. And the deeper they go, the more mutated the rats become. Hint


Question 15 of 15
15. (1995) Imagine waking up on a plane and finding that most of the passengers, and all of the crew have disappeared. And when you finally land, you find that there doesn't seem to be anyone else alive anywhere. That's what happens to this handful of souls, when their flight somehow manages to pass through a time warp, and they find themselves in the past. They have to find a way to get back to the future, and they don't have long to do it, because these little creatures are erasing all of the places and moments that have passed their spot in history. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 75: 13/15
May 24 2024 : spaceowl: 9/15
May 23 2024 : GoodVibe: 4/15
May 19 2024 : FREEDOM49: 15/15
May 14 2024 : Indigo8: 15/15
May 14 2024 : fado72: 15/15
May 08 2024 : Guest 38: 14/15
May 03 2024 : Guest 64: 12/15
May 02 2024 : granpa46: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (1979) Going back to the place you grew up is always strange, things are never quite the way you remember them. But the changes that Ben Mears finds are a little more bizarre than the one's you'd expect, and with good reason. It seems that Ben's home town has become infested with vampires, in this T.V. mini-series.

Answer: Salem's Lot

Tobe Hooper directed this series which starred David Soul, James Mason, Lance Kerwin and Bonnie Bedelia. Apparently the adaptation was originally planned to be a feature film, but when two other movies about vampires were slated for release the same year, Warner Bros. changed their minds, and made it into a mini-series.
2. (1990) Thirty years ago seven school friends banded together to beat back an ancient evil that was murdering children in their small town. Now a fresh wave of murders is making them fear that the monster is back at it, and those of the group that are still able, band together again, to see if they can stop it for good.

Answer: It

Tommy Lee Wallace directed this made for T.V. movie which starred Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Maser, Annette O'Toole, John Ritter and Richard Thomas. Tim Curry was delightfully nasty as the evil Pennywise. One of the kids became an author who has written a book called 'The Glowing', which is suspiciously like 'The Shining' in name.
3. (1994) Captain Trips, a man-made plague, has wiped out life as we know it. The few survivors find that they are drawn by dreams of either a mystical old woman, or a sinister, scary man. Soon lines are drawn, and the battle between good and evil begins.

Answer: The Stand

Mick Garris directed this mini-series, for which Stephen King wrote the teleplay, as well as the novel. It had a large cast which included, Gary Sinise, Molly Ringwald, Jamey Sheridan and Rob Lowe. Jeff Goldblum turned down the part of the nasty Randall Flag.
4. (1999) There's a storm coming, the likes of which hasn't been seen in many years. But before they can prepare to weather the storm, they have to deal with the devil, in the form of Andre Linoge. Of course they don't really believe he's the devil, but he does know things he has no logical way of knowing, and he does have a way of driving people to murder and suicide.

Answer: Storm of the Century

Craig R. Baxley directed this mini-series which starred Tim Daly, Colm Feore, Debrah Farentino and Casey Siemaszko. Stephen King makes his customary cameo appearance in a television advertisement. Interestingly enough, auditions for the movie were delayed because of a massive ice storm, that hit on January 9/88.
5. (1998) Young Todd finds out that his neighbour is a Nazi War Criminal, but he's far from repulsed by the discovery. Instead of turning him in, Todd blackmails him into telling horror stories about the war. In fact, Tom even helps his older neighbour conceal a murder.

Answer: Apt Pupil

Bryan Singer directed this film starring Ian McKellen, Brad Renfro, Bruce Davison, Elias Koteas and David Schwimmer. The novel has a much darker ending than the movie, in that Todd has a breakdown and becomes a freeway sniper. King has his cameo appearance as an extra at the graduation ceremony. King was so pleased that Singer was going to direct that he sold the film rights for $1.00.
6. (1984) A powerful boy preacher, by the name of Isaac, has managed to convince the children of Gaitlin, a small town in Nebraska, to kill every adult in town. When a young couple come looking for the law, they find the town deserted, at first. Soon they realize that they're trapped, and haven't got much of a chance of getting out alive.

Answer: Children of the Corn

Fritz Kiersch directed this movie which starred Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong and John Franklin. If you look closely on the dashboard of Vicki's car, you can see a copy of Stephen King's book 'Night Shift'. This is the book where the short story 'Children of the Corn' first appeared.
7. (1985) The town of Tarker's Mill has been experiencing a chain of bizarre and brutal murders, that seem to happen once a month. Thinking them the work of a madman, the townspeople lock themselves up during the time when the next one is due. But Marty and his sister suspect otherwise. They're convinced that the murders are the work of a werewolf, and they're determined to find out who it is.

Answer: Silver Bullet

Daniel Attias directed Gary Busey, Everett McGill, Corey Haim and Megan Follows in this adaptation of the King short story 'Cycle of the Werewolf'. The original script called for the werewolf to be able to talk, but that ability was removed in the final film.
8. (1987) It's the future, and criminals convicted of murder are often sentenced to compete in a game show where the audience can participate in their capital punishment. Such was the case for Ben Richards, a former cop who is innocent of the crimes he's been sentenced for.

Answer: The Running Man

Paul Michael Glasser directed this movie that starred two U.S. Governors; the former Governor of Minnesota, Jesse Ventura, and the current (2003) Governor of California, Arnold Schwarzenegger.
9. (1982) This film showcases five tales of horror from the master. There are stories about a meteor that turns everything into plants, an old man who returns from the grave to get his Father's Day cake, a bizarre creature that lives under the steps of a college, a businessman who gets what's coming to him from some cockroaches, and a husband who buries his wife and her lover up to their necks in the sand.

Answer: Creepshow

George Romero directed this movie starring Hal Holbrook, Adrienne Barbeau, Fritz Weaver, Leslie Nielson, Ed Harris, Ted Danson and Stephen King. King's son Joe has a cameo. The maggots on the corpse's eyes were actually Rice Krispies.
10. (2003) Friends since high school, four guys reunite every year for a hunting trip. This year is a little different from most though, and before they know it, they're saving the world from an alien invasion, and using their old friend Duddits as a secret weapon.

Answer: Dreamcatcher

Lawrence Kasdan directed this movie which starred Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis and Donnie Wahlberg. King sold the movie rights for $1.00. In the book, the Colonel's name was Kurtz, but it was changed to Curtis for the movie, to avoid confusion with the character from 'Apocalypse Now'.
11. (1993) When he was a kid Thad Beaumont had an operation to remove a tumour from his brain. When they got in there, doctors found that the tumour was really the remains of what had been a twin. Years later, when Beaumont is a successful author, this mysterious twin manages to somehow take on a life of his own. Before long Beaumont finds himself the prime suspect in a string of gruesome murders, that he knows he didn't commit.

Answer: The Dark Half

George A. Romero directed and Timothy Hutton, Amy Madigan and Michael Rooker starred. In the movie, and the book, Beaumont's first story is entitled, 'Here There Be Tygers', which is a real short story by King that appears in his 'Skeleton Crew' collection.
12. (1989) The Creeds buy their dream home, in Ludlow Maine, unaware that a path from their property leads to an ancient Micmac burial ground. When their cat Church is killed on the road, Louis Creed buries it there, and is amazed when it comes back to life. Unfortunately Church is not the same as he was before, in fact he's decidedly different. When their son Gage is also killed on the road, Louis can't resist the urge to bury him there as well. Before long Gage is back, but he too is so horribly changed and incredibly evil.

Answer: Pet Sematary

Mary Lambert directed this movie, for which King wrote the screenplay. King also plays the minister at the funeral. Seven different cats were used to portray Church.
13. (1992) A mother and son are shapeshifters, creatures who can change their appearance at will. They need the life force of young women to do so though, and that requires a fair bit of moving around to avoid suspicions. The only way they can be killed is by being scratched by a cat.

Answer: Sleepwalkers

Mick Garris directed, and King wrote the screenplay. The house used in the movie was the same house that was used for the television show 'The Waltons'. Mark Hamill, of 'Star Wars' fame, has a cameo as a police officer, and King makes his obligatory appearance as the graveyard caretaker.

It's a good thing these folks didn't meet up with the cat from 'Pet Sematary', or there wouldn't have been much of a story!
14. (1990) There are a lot of bizarre deaths at the newly re-opened textile mill, and they all seem to occur between the hours of 11 p.m. and 7 a.m. So the owner decides to send a crew down to clean out the basements, which haven't been cleaned in decades. What they find is a subterranean maze of tunnels, all infested with rats. And the deeper they go, the more mutated the rats become.

Answer: Graveyard Shift

Ralph S. Singleton directed this movie based on a story written by King under his Richard Bachman pseudonym. The mill was called Bachman Mills in reference to this.
15. (1995) Imagine waking up on a plane and finding that most of the passengers, and all of the crew have disappeared. And when you finally land, you find that there doesn't seem to be anyone else alive anywhere. That's what happens to this handful of souls, when their flight somehow manages to pass through a time warp, and they find themselves in the past. They have to find a way to get back to the future, and they don't have long to do it, because these little creatures are erasing all of the places and moments that have passed their spot in history.

Answer: The Langoliers

Tim Holland directed this T.V. movie that starred Patricia Wetting, Laurel Stevenson, Dean Stockwell, and David Morse. The Langoliers themselves were not very believable, because they looked like giant meatballs with buzzsaw teeth.
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us