Quiz about All Over SpongeBob
Quiz about All Over SpongeBob

All Over SpongeBob! Trivia Quiz


Do you think you know SpongeBob and his show? Well, take this quiz to find out what you know.

A multiple-choice quiz by lucybutterbaby. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids S-Z
  8. »
  9. SpongeBob SquarePants

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,246
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2866
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 149 (10/10), Guest 73 (10/10), Guest 66 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What design does SpongeBob's snail have on his shell? Hint

A Large Swirl
Clouds in a Circle
Stars Shimmering
A Picture of SpongeBob

2. Where do SpongeBob and his neighbor, Squidward, work? Hint

Krusty Krab
McDonald's
Red Lobster
Target

3. What was in the secret box Patrick had in one of the SpongeBob episodes? Hint

Sandy's house in Texas.
A picture of Squidward in a tutu.
A picture of SpongeBob at the Christmas party.
A piece of cake.

4. In the episode 'Truth or Square' whom did SpongeBob say he got married to when they were stuck in the air vents? Hint

Patrick the starfish
Sandy the squirrel
Mrs. Puff the blowfish
Pearl the whale

5. What lie did SpongeBob tell Sandy when he first met her? Hint

He lives in a rock.
He was really a platypus in disguise.
His name was Jonathan.
He breathes air.

6. What colors are Patrick's pants? Hint

Yellow and Green
Brown and Purple
Green and Pink
Green and Purple

7. According to the episode 'Atlantis Squarepantis,' which of the following is true? Hint

Sandy hated the science things.
Mr. Krabs wanted the money.
SpongeBob and Patrick loved the art.
Squidward loved the oldest bubble.

8. What color are SpongeBob's shoes? Hint

Yellow
White
Red
Black

9. Who became the King/Queen of Karate Island? Hint

Sandy
Muckbob
Gary
SpongeBob

10. Here comes the theme song! Finish the lyrics: "Who lives in a _______" Hint

rock down in the deep blue?
pineapple under the sea?
air dome in the ocean?
thing in the water?


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What design does SpongeBob's snail have on his shell?

Answer: A Large Swirl

If you watch the show Gary has a swirl on his shell. Once, Gary was entered in a snail race. Gary once chose Patrick over SpongeBob all because he had a cookie in his pants.
2. Where do SpongeBob and his neighbor, Squidward, work?

Answer: Krusty Krab

SpongeBob works at the Krusty Krab. He is a fry cook. Squidward is the cashier. Mr. Krabs is the manager. Once, SpongeBob forgot how to make a Krabby Patty.
3. What was in the secret box Patrick had in one of the SpongeBob episodes?

Answer: A picture of SpongeBob at the Christmas party.

Patrick hid the secret box from SpongeBob. SpongeBob thought that it was just a string, but Patrick pulled the string to make a picture of SpongeBob pop out. SpongeBob thought that picture was very embarrassing.
4. In the episode 'Truth or Square' whom did SpongeBob say he got married to when they were stuck in the air vents?

Answer: Sandy the squirrel

SpongeBob said, "Remember when Sandy and I got married?" However, they never actually got married, because it was all part of a play.
5. What lie did SpongeBob tell Sandy when he first met her?

Answer: He breathes air.

When he first met Sandy she said she lived in an air dome and that she breathed air. After that, SpongeBob said he breathed air too.
6. What colors are Patrick's pants?

Answer: Green and Purple

If you look at Patrick's pants the backround is green. Also, there are flowers on the pants too. The flowers on his pants are purple. In one of the episodes, his parents come and they are wearing the same clothes as him.
7. According to the episode 'Atlantis Squarepantis,' which of the following is true?

Answer: Mr. Krabs wanted the money.

Mr. Krabs loves money and will always love money. In one episode, he traded SpongeBob with the Flying Dutchman for less than a dollar. The Flying Dutchman gave SpongeBob back after realizing how much he talked.
8. What color are SpongeBob's shoes?

Answer: Black

His tie is red. The rest of his shirt is white, brown and black. SpongeBob is mostly yellow.
9. Who became the King/Queen of Karate Island?

Answer: SpongeBob

SpongeBob was really getting bribed to buy a condo. He still got a video saying he was the King of Karate.
10. Here comes the theme song! Finish the lyrics: "Who lives in a _______"

Answer: pineapple under the sea?

The theme song is played at the start of every Spongbob episode. In the beginning there is a pirate. The pirate appears in the episode when SpongeBob has to learn how to tie his shoe.
Source: Author lucybutterbaby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 149: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 66: 5/10
Nov 21 2022 : Guest 99: 8/10
Nov 21 2022 : Guest 93: 5/10
Nov 19 2022 : Guest 208: 9/10
Nov 09 2022 : Guest 130: 7/10
Oct 23 2022 : PurpleComet: 9/10
Oct 14 2022 : Guest 157: 7/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us